..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçý, toplumda uzun çalýþma ve çabalardan sonra alnýnda ýþýðý ilk duyan insandýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > BÝNNUR EDÝSAN




3 Eylül 2002
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý  
BÝNNUR EDÝSAN
Bir iliþki yaþarsýn mutlusundur; yüreðin bir baþka yüreðin adýný zikrederek atar, paylaþýrsýn umutlarýný yarýnlarýný...Bir zamanlar benim de, bir sevdam vard...ý


:IGDC:
Evet ayrýlýklar da þerefli olmalý..

Bir iliþki yaþarsýn mutlusundur; yüreðin bir baþka yüreðin adýný zikrederek atar, paylaþýrsýn umutlarýný yarýnlarýný...
Bir zamanlar benim de, bir sevdam vardý. ‘Her geçen gün yüzün pembeleþiyor seviyorsun beni,hiç ayrýlmayalým ve artýk bana ayrýlýk lafýný asla etme sevdam; seni öylesine her þeyi hiçe sayarak seviyorum ki...’ derdi.

Sevmek yüzde pembelikler oluþturuyormuþ demek ki, diye düþünürdüm. Zaman içinde, o güzel duygunun neler getirdiðini yaþayarak gördüm. Ilýk rüzgarlar eser yüreklerde; pembeleþen çehre pembe hayallere sevk eder insaný; bilinen dört mevsim yediye çýkar; bin bir çiçekle karþýlanýr masal galalarý... Elimizde kýrmýzý halý olsa sevdiðimizin yoluna hiç üþenmeden seriveririz, kalp atýþlarý davullara bedel...

Sonra bir gün yollar ayrýlýr; bambaþka köþelerde buluverirsiniz o kalp atýþlarýný ..öncesinde buruk bir hüzün sonra yaþamaya devam... Hayat her zaman istediðimiz gibi devam etmiyor iþte. Baþlangýçlarý nasýl hevesle karþýlýyorsak ayrýlýklarda hoþ görülmeli.. Kavgasýz nefretsiz uðurlamalý gidenleri, bir zamanlar güzel duygular paylaþtýðýmýz insanýn ardýndan 'yaþanmamýþlarýma yaþanmýþlýk getirdi yolu açýk olsun.' demekten baþka çare yok. Herþeyden önce bunu kendi ruhumuz için yapmak...

Bazen bitiriþ fiilinin gümbür gümbür geliþini duymak istemeyiz, bittikten sonra karmaþa...Saatlerce gidenin ardýndan konuþuruz; konuþtukça öfkeleniriz, derken: NEFRET!

Ayrýlýðýnda etiði olmalý; sevginin namusu taþýnmalý omuzsa omuzda, yürekse yürekte... Çevremde nice insan var gidenin ardýndan nefret kusan, oysa tek çare insanýn yeni yürekleri de görebilmesinde..

Kimse dünyanýn merkezi deðil...

Ne sevdalar gördüm ölümsüz olduðuna inandýðým ama inanmýþlýk yetmiyor bazen!

Bir zamanlar benim de bir sevdam vardý.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Hayret!
Gönderen: Hüzünbaz / , Türkiye
26 Ekim 2010
Yaklaþýk üç yýl önce okumuþtum bu yazýyý, nerden bilebilirdim ki bunu hatýrlayýp, yine bunu okumaya ihtiyaç duyacaðýmý. Tam da bir þarký eskitiyorken kemanýn tellerini... Yüreðine saðlýk demiþtim yýllar önce içimden. Ama þimdi direk sesleniyorum. YÜREÐÝNE SAÐLIK! Ne de güzel anlattýn aslýnda þimdi. Aslýnda anlatacaðýný þimdi anlattýn. Yaþanmýyorsa bilinmez ki.

:: þeref; nefret, ve ayrýlýk
Gönderen: soner soner / Düzce/Türkiye
7 Eylül 2007
"saatlerce konuþuruz giden ardýndan konuþtukça sinirleniriz derken NEFRET!" demiþsin sevgili binnur. Aþkýn içinde nefret olmaz, olmamalý. Varsa yada ayrýlýktan sonra dahi yaþansa onun adý "aþk" olmaz bence. Ayrýlýklara verdiðin onurda aþkla atbaþý olmalý ve bunu çok iyi iþlemiþsin tebrikler.

:: Baþtan sona ...
Gönderen: S.Aylin Antmen / Ýstanbul/Türkiye
5 Ocak 2005
... Doðru (.) Nokta

:: her þey tadýnda yaþanmalý
Gönderen: koray / Ankara/Türkiye
10 Aralýk 2004
acýlarýmýda sevdim, her ayrýlýk bende acý bir gülümseme. dostumu kaybettim, birde sevdigimi, kýzgýnlýðým bundandýr, ondan deðil.

:: senden sana
Gönderen: SeNCiLeYiN / Halifax/Kanada
12 Kasým 2004
Harika bir baþlýk... Anlamlý... Sitemli... Sizi okumaya tüm heyecanlýmla devam ediyorum. Yüreðinize ve kaleminize saðlýk. Baki Selamlar Mercandede

:: merhaba
Gönderen: hasan / tosya
6 Aðustos 2004
teþekkür ederim ifade etmek istediðim duygularý satýrlarýnýzda bulduðum için yüreðinize saðlýkk...bu yürek hiç susmasýn

:: Yüreði olmayanýn, aþký da olmaz
Gönderen: seyfi çelikkaya / yozgat
6 Aðustos 2004
Aþk; hissetmektir, hissettirebilmektir. Kimilerin söylediði gibi, "Seni gördüm, aþýk oldum" denildiðinde, olunabilen bir duygu yoðunluðu deðildir. Aþk; zaman içerisinde hissedilen ve hissettirilen bir duygu selidir. Görürsünüz, beðenirsiniz, hoþunuza gider. Belirli bir süre sonra beðeni ve hoþa gitmelerin sayýsý artar. Ýstekler baþlar. Ýsteklere yanýt alamadýðýnýz zaman, duygular tutkuya dönüþür. Aþkta ise; bunlar yaþanmaz. görürsünüz, beðenirsiniz, hoþunuza gider ve belirli süre sonra içinizden bir þeylerin, eksik olan bir þeylerin tamamlandýðýný hissedersiniz. Ýþte bu eksik olanlarý tamamlayan kiþiye olan eðilimdir aþk. Yaþam biçiminizi yönlendirir. Hýrsýnýzý, sevginizi, dünyaya bakýþýnýzý, þeklinizi bile deðiþtirir aþk. Ama olumlu yönde. Eðer, içinizdeki duygular sizin, içinize kapanmanýzý ve miskinleþmenize neden oluyorsa, bunun adý hiç bir zaman aþk olarak kabül edilemez. Bu ya tutkudur, yada baþka isteklere baðlý bir titreþimden ibarettir. Eðer, bunun adýna aþk derseniz, büyük bir yangýlgýya düþer ve sonuçta hüsrana uðrarsýnýz. Öncelikle kendinizi keþfetmelisiniz. Kendi duygularýnýzý keþfettiðinizde, karþýnýzdaki insanýn duygularýný anlamakta da zorlanmazsýnýz. Bilesiniz ki; hiç bir insan tek baþýna bir deðer deðildir. Deðeri veren sizsiniz. Ýçimden geldi, yazdým. Selam ve sevgilerimle.

:: Adam gibi gidebilmeli insan iþgal ettiði yürekten!
Gönderen: Esra Baykal / Ýstanbul
6 Aðustos 2004
Ne diyeyim Binnur,yüreðine saðlýk...Adam gibi gidebilmeli insan,biten bir iliþkiden sonra iþgal ettiði yürekten!Gidemeyenler,gitmeye neden olanlar utansýn!

:: selam
Gönderen: seyfi çelikkaya / Yozgat
6 Aðustos 2004
Aþk; kimine göre yakýnlaþmanýn adýdýr, kimisine göre ise yaþam biçimidir. Yaþam biçimi olarak kabul edenlerden biri olan binnur, yüreðini ortaya koyarken, yakýnlaþmanýn adýný aþk olarak kabüledenlerinde önünü açmaya çalýþtýðý gerçeðini gözardý etmemek gerekir. kendine iyi bak, unutma ki; birinden nefret edersen, kendinden nefret etmiþ olursun, birini seversen kendini sevmiþ olursun.

:: Harika yazmýþsýn Binnur
Gönderen: Özgün Demircan / Ankara
6 Aðustos 2004
Bu yazý merhem gibi sürülmeli yüreklere!

:: hatýrlarmýsýn
Gönderen: halil diþli / Çanakkale
15 Temmuz 2004
yalnýz adam bunlara ne yorum yapabilir ki! düþünceyi yazýya o kadar güzel dökmüþsün ki sadece mükemmel demem yeter sanýyorum... \'yüreðindeki sevgi ve güzellik daima hayatýnýn tam ortasýnda dursun.\' evimizin þýmarýk kýzý

:: gercekten sevenlere
Gönderen: toprak / ankara
15 Temmuz 2004
gercekten sevenlere seslenmiþsin, bence samimi bir sevda yasayan birinin etkilenmemesi imkansýz, seni yeni tanýtým ama takip etmeye çalýþýcam, belkide bir yazar doðuyor kimbilir¿

:: ayrýlýklar hep acý verir
Gönderen: sabiha kýlýç / ankara
15 Temmuz 2004
mrb binnur... duygularýnýnda yüregin kadar geniþ oldugunu biliyorum bunu yazýlarýnda görmek ve hissetmek ayrý bir güzellik. ayrýlýklar tabiki þerefli olmalý ama bu þerefli bir sevda arkasýdan söylendiði zaman daha güzeldir. biliyorum ki sen sevdalarýn en güzelini yaþadýn ve yaþayacaksýn ayrýlýklarýnda sevdan gibi þerefli olacak.yazýn çok güzel duygu yüklü umarýn ayný þerefliliði bu sevdayý paylaþtýðýn insanda da bulmak mümkündür.

:: Bambaþkasýn:)
Gönderen: nevra / istanbul
15 Temmuz 2004
Senin dostun olmak isterdim ..Öyle güzel yazýyorsun ki defalarca okuyorum yazýlarýný bu yürek sevme için var uzun olsun ömür çizgin .Böylesi bakýþ açýsýný yakalamak zor deðil deðil mi binnur bekliyorum yeni yazýlarýný ..Sevgiler kucak dolusu..

:: neler verdin bir bilsen
Gönderen: serda / ÝSTANBUL
15 Temmuz 2004
Aþktan umudumu kesmiþtim... ayrýldýklarýmýn arkasýndan küfürler ediyordum yazýlarýný okudum sonra...güveniyorum senin tespitine binnur çok yaþa,ayrýlýklarda þerefli olmalý haklýsýn çok seviyorum seni tanýmasamda sevgiler.

:: melegime
Gönderen: ÝLKNUR / istanbul
15 Temmuz 2004
yüreðinde yaþananlarý okudugum her yazýnda yüreðimde yaþýyorum;duyduðun her hissi hissediyorum iliklerime kadar,derin bir nefes alýyorum buðulanan gözlerimle birlikte olduðumuz günleri hatýrlayarak acý bir tebessüm ediyorum seni düþünerek ...sana kýyamam asla sana kýyanlarýda affetmem asla..sen bu dünyadaki en güzel þeyleri hakeden tek yüreksin seni seviyorum melegim...bu arada semanýn kýzý oldu adýný miray yasemin koydu oda yazýlarýnýn çok sýký takipçilerinden..

:: Merhaba...
Gönderen: Bülent Harut / Ankara
15 Temmuz 2004
Oturmuþ gökyüzünün avlusuna Seyre dalmýþsýn alemi Akanyýldýzlar geçermiþ yakýnýndan oysa Bir fýrtýna koparmýþ sonra Sessiz, usulcana Farkedememiþler, Kimse farkedememiþ seni... Doðru yoldasýn komþu... Dostça kal...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Erkek Kalbi
Göl Kuþlarý ve Hayat
Kadýn Çýldýrýnca
Rodin ve Þair
Utanç Hapý
Öpücük ve Zehir

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Silmedim, beyaza boyadým
Ýþ Yeri Kurallarý!
Anlatýyor Gibiydim
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Çapkýn Erkek (Kadýn)
Yýldýzlar Savrulurken
Hep Ayný Erkeði Sevmek Ýsterdim
Eylül

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.