..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeðin dili çok yalýn. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > mehmet burak yüksel




5 Ekim 2014
... Ölüm...  
mehmet burak yüksel
YAÞAMININ SIRLARINI ÇÖZEMEDEN ÖLÜMÜN SIRLARINI ÇÖZEMEZSÝN


:AFGD:
ÖLÜM

Yaþamýnýn sýrlarýný bileydin, ölümün sýrlarýný da çözerdin. (Hayyam)

Nedendir bilinmez ama ansýzýn gençlik yýllarýnda bir fahiþe ile yaptýðý konuþma aklýna gelmiþti.
Genç kýza ölümün ne kadar saçma ve gereksiz bir olgu olduðundan bahsetmiþti. Slav kökenli genç kýz, hülyalý mavi gözleri ile kendisine yan yan bakarak “Ama ölüm yaþamýn kuralý” diye cevap vermiþti.
Çýplak vücuduna sarýldýðý bu güzel kýzý etkilemek için “Ama neden” diyerek bir tartýþma baþlattý.
-Eðer Tanrý varsa hepimizi çok daha geniþ bir gezegene koyup ,bize orada ölmeden ve yaþlanmadan yaþama imkaný verebilirdi. Madem Tanrý bizi kendi suretinde yarattý. O halde bize ölümü neden reva görüyor.
Genç kýz kýsa sarý saçlarýný eli ile yana yatýrarak, çýplak vücudunu kendisine dolamýþ ve “Yani” diye cevap vermiþti.
Þarabýndan bir yudum alýp “Yani anlatmak istediðim ölmemizin gereksiz olmasý” diyerek kýza cevap vermiþ ve yavaþça partneri ile birlikte yataða uzanmýþtý.
Genç kýz tam kendisini dudaklarýndan öpecektiki; “Bu arada insanlýk var olduðundan beri, ölen kiþiler ölmeseydi ve biz uzun bitiþik binalar ile iç içe yaþasaydýk yinede besin ve suyu rahatça bulabileceðimizi biliyormuydun. Üstelik bu þekilde sýkýþýk yaþasaydýk, gezegenimizin yüzde seksen kadarý nufusa raðmen ormanlýk alan olurdu” diyerek kýza gülümsemiþti.
Kýz Rusça bir þeyler mýrýldanarak tekrar kendisine bakmýþ ve “ O zaman Hitler, Çavuþesku,Musolini gibi dikdatörlerde ölmezdi. Herkes yaþar ama hiç deðiþim olmazdý.Tanrý var ama isteði bizim ölümsüz olmamýz deðil. Bence o bizim sürekli deðiþim içinde olmamýzý istiyor.Çünkü asýl ölümsüzlük deðiþimdir ”diyerek kendisini dudaklarýndan öpmüþtü.
Yirmi beþ yaþýnda zekasý ile yaþýtlarýný aptal yerine koymayý alýþkanlýk haline getiren biri için, kendisinden beþ yaþ küçük bir Rus fahiþeye yenilmek çok acý gelmiþti.
Nedeni bu yada deðil ama o kýzýn yüzünü doksan beþ yaþýna gelmesine raðmen hala unutamamýþtý.
Artýk kaldýrmaya mecali bile olmasada, kendisini zorlayarak kollarýný eþine doladý. Ellini yaþlý kadýnýn göðsüne götürdü.
Zavallý kadýnýn hýrýltýlý bir biçimde zar zor nefes alýþlarýný dinledi. Karýsýnýn kendisinden önce ölmemesi için evlendikleri günden beri Tanrý ya hep dua etmiþti.
O an gülümseyerek biri için dua etmenin saçma ironisini düþündü
Tanrý varsa zaten herkesin ömrünü insanlar doðmadan tayin etmeliydi. Ýnsan kaderinde ecel saati geldiðinde ölmeliydi. O halde senin bir kiþi için yapacaðýn dua larýn Tanrýnýn o kiþi için tayin ettiði ömrü deðiþtirmemeliydi.
Eðer Tanrý yoksa zaten her þey büyük bir tesadüftü.Tesadüfen doðmuþ ve tesadüfen ölecektik. O halde ölecek kiþi için dua etmek komik olurdu.
Aðzýný sonuna kadar açýp horlayarak uyuyan yaþlý karýsýna baktý ve ona sýkýca sarýldý “Olsun ben sevdiklerim için hep dua ettim ve piþman deðilim” diyerek yaþlý karýsýna dahada sarýldý.
Yaz sýcaðýnda yüzüne çarpan serin bir esinti gibi o nu hissetmeye baþladý.Yattýðý yatakta ,ayaklarýnda ,karýsýný sarmaladýðý kollarýnda ve en önemlisi ciðerlerinde o nu hissetti.
Ölüm içine girmiþ ,canýný alýyordu. Hiç aðrýsý yada sýzýsý yoktu. Hatta yan odada torunlarý uyurken ,yataðýnda karýsýnýn koyunda huzurlu bir þekilde öleceði için mutluydu.
Daha ufak bir çocukken ana okulunun bahçesin de bulduðu kablumbaða geldi aklýna. On beþ yaþýnda bir liseli iken kumsalda izlediði yýldýzlar gözlerinin önündeydi.
Dayak yediði adamlar.Korktuðu anlar ve piþmanlýklarýda aklýna geldi.
O sýrada insan dýþýnda hiç bir canlýnýn piþman olma yetisinin olmadýðýný düþündü. Acaba piþmanlýk insan beynindeki bir zayýflýkmýydý. Yoksa Tanrý nýn insana bahþettiði en geliþmiþ ruhsal pusulamýydý. Sonuç da insan geçmiþ piþmanlýklarý yüzünden ayný hatalarý yapmaz.
“Kimbilir” diyerek iç geçirdi.
Kalbi yavaþlýyor ve nefesi kesiliyordu. Yirmi yýl kadar önce ünlülerin ölmeden önceki son sözlerini anlatan bir kitap okumuþtu.
O zaman nasýl öleceðini ve son sözünü çok düþündüðünü hatýrladý.
Býrak süslü bir son söz söylemeyi þu anda ,nefes bile alamýyordu. Bilincinin kapanmak üzere olduðunu hissedince var gücüyle osurdu.
“Bu da benim doksan beþ yýllýk yaþamýmýn son sözü olsun” diyerek son bir kez sýrýttý ve sonsuza kadar kayboldu.




MEHMET BURAK YÜKSEL



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýronik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dolunay

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adý Ayrýlýk
Kör Talih
Karanlýk Köle
Atletik Vücutlu Sarýþýn Bayan
Avelon Krallýðý : Son Savaþ (Bölüm 4)
Ýhanet
... Ayna...
Karanlýkta Yalnýzým
Susuzluk
Ýstila

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Öpücük [Roman]
Ýstila [Roman]
Yaþ 38 [Deneme]
Para Para Para [Deneme]
Çoban [Deneme]
Efsane Olmak [Deneme]


mehmet burak yüksel kimdir?

fantastik roman türü yazarýyým ayrýca korku ve bilimkurgu romanlarýda yazarým

Etkilendiði Yazarlar:
adam fewer, ken grimwood,chuck hogan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet burak yüksel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.