Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamış kişiler tarafından anlatılan hiçbir zaman olmamış olaylarla dolu bir yalan. -Santayana |
|
||||||||||
|
dilin sürçer bana ödünç bir heyecan belki bana yine "can" verirsin belki yine bulut fazla gelir içine yağdırmak istersin en kıraç halimle gelirim kapına ağlarsın toprağımda doya doya belki yine bir gün özlediğin oyuncağınla oynamak istersin hiç değişmemiş olurum tek ayaklı kurşun asker misali nöbetine dururum belki yine... belki bir gün... flu bir sağanakta üşürsün sığınacak kuytu bir limanın dumanı tüter burnunda azgın denizleri gözlerimde dindiririm ben senin deniz fenerinim belki... ne bileyim... bir öksüz lale olur yüreğin korkarsın yalancı baharlardan yalancı değilim yemin ederim! Aç korkmadan içimde tomurcuklarını! kapında uyuyan zaman belki uyuya kalır belki kanar yaralı kuşun adımı unutmuşsundur belki Aşkım! dersin, geçersin yalnızlığından soyunursun belki dalgınlıkla bana gelir ayakların dosdoğru telaşsızca şaşırırsın aralıktır kapım iki mısralık girmeden dönersen aşkolsun!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © SÜLEYMAN GÜNER, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |