..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýþimden büyük tat aldýðýmý söylemeliyim." -John Steinbeck
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Ahmet Sargýn




1 Haziran 2016
Yozgat Sarýkaya Þiir Etkinliði  
Ahmet Sargýn
Yozgat Sarýkaya da Þiir Etkinliði vardý


:ADJI:
ÞAÝRLER SARIKAYA DA BULUÞTU
Sarýkaya da þiir etkinliði vardý. Programý Sarýkaya Þairler ve Yazarlar Derneði organize etmiþti. Yozgat merkezden birkaç dostumla bu etkinliðe katýlacaktým ancak arkadaþlarýn mazereti çýkýnca yalnýz katýlmak zorunda kaldým. Sarýkayalý dostlarýma olan saygýmdan bu programa katýlmaz zorundayým diye düþündüm.
Sarýkaya Þairler Derneðine ulaþtýðýmda birçok arkadaþýmýzýn geldiðini ve þenliðe hazýrlandýðýný gördüm. Buradan ziyaret turuna çýktýk. Önce Sarýkaya Kaymakamýný ziyaret ettik. Kaymakam Yasin Özcan bizi hoþ karþýlayýp özel ilgi gösterdi. Burada kaymakam beye mini bir þiir dinletisi takdim ettik. Sonra Sarýkaya Belediyesine geçtik ve Baþkan Ömer Açýkel’i makamýnda ziyaret ettik. Baþkanýn þairlere ilgisi bizleri oldukça memnun etti. Birkaç arkadaþýmýz hem þiirlerini hem de eserlerini baþkana takdim ettiler.
Kurum ziyaretlerinin ardýndan etkinliðin yapýlacaðý Yukarýsarýkaya Kasabasýna hareket ettik. Kasaba da Muhtar Hasan Yoldaþer’ ekibiyle karþýladý bizleri. Ayný günün akþamý Belediye misafirhanesinde kasaba halkýyla kaynaþarak özel bir akþam muhabbeti gerçekleþtirdik. Sazlý sözlü muhabbete Yukarýsarýkaya Belediye eski baþkaný Durak Turan Düz, Ankara dan gelen Sunucu hemþerimiz Rifat Çakýr ve eþi, Fotoðraf sanatçýsý Orhan Çýnar, Ozan Kadir Tuncer, Sanatçý Mahmut Yýldýz, Gazeteci Tarýk Yýlmaz, Ýhsan Çelikkaya, Mustafa Teker de katýlarak onur konuðumuz oldular. Hoþ samimi ve þiir dolu unutulmaz bir gece geçirdik.
Asýl program cumartesi günüydü. Cumartesi ise yoðun bir yaðmur havasýyla uyandýk. Arkadaþlarýmýzý kasaba halký paylaþmýþ evelerinde konuk etmiþlerdi. Bir manada þairlerin kasaba halkýyla kaynaþmasý saðlanmýþtý. Güzel diyaloglarýn yaþandýðýný ve unutulmaz dostluklarýn anýlara dönüþtüðünü gördük. Yukarýsarýkaya halkýnýn misafirperver ve sýcak dostluklarýna tanýk olduðumuzu ifade etmek isterim.
Hava muhalefeti nedeniyle þiir etkinliðini eski belediye binasý koridorunda gerçekleþtirmek zorunda kaldýk. Kýsa özlü güzel bir program oldu diyebilirim. Etkinliðe: Sarýkaya Belediye Baþkaný Ömer Açýkel, Yozgat Belediye Baþkan Yardýmcýsý Talip Karslýoðlu, Kasabanýn Eski Baþkaný Durak Turan Düz, Ýl Dernekler Müdürü Hakký Yurtlu, Ýl Kültür ve Turizm Þube Müdürü Ahmet Elmalý, Dernek Baþkaný Adem Bulut, Kayseri Dernek Baþkaný Bilal Böyük, Ladin Grup Þirketler Yönetim Kurulu Baþkaný Sedat Böyük, Muhtar Hasan Yoldaþer ve kasaba halký katýlarak programýn canlý ve coþkulu geçmesini saðladýlar.
Sarýkaya þiir etkinliðine; Þairler: Ali Özkanlý, Duran Tamer, Þehmus Çiçek, Bolat Ünsal, Çiðdem Karakuzu, Gülden Taþ, Ayþe Paslanmaz, Asuman Yiðitoðlu, Funda Gökçen, Ayþen Akdemir, Zehra Demirtaþ, Ümmiye Yýlmaz Erçevik, Hilmi Can, Þahin Gültekin, Asuman Yiðitoðlu, Arif Baran katýlarak þiirlerini yorumladýlar.
Bu güzel etkinliði organize eden, alýn teri döken arkadaþlarýmýza; Sarýkaya Þairler ve Yazarlar Derneði Baþkaný Kelami Akdemir’e, Baþkan Yardýmcýsý Kaþif Kani Ertürk’e, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Eser’e, Sarýkaya Belediye Baþkaný Sayýn Ömer Açýkel’e, Yukarýsarýkaya Muhtarý Hasan Yoldaþer’e, ekibine- Erdal Ayne, Hasan Aktekin- Cevdettin Atik’e, bize gönüllerini ve sofralarýný açan tüm kasaba halkýna teþekkür ediyor, þükranlarýmýzý sunuyoruz. Ellerine, emeklerine, alýn terlerine saðlýk.
Sayýn Baþkanýmýzýn da vaat ettiði gibi daha güzel salonlarda, daha güzel mekanlarda ve daha etkin programlarla Sarýkaya da buluþmak ümidiyle selam ve saygýlarýmýzý sunuyoruz. Kaplýcalar diyarý Sarýkaya da þair ve yazarlarýn en güzel ortamlarda aðýrlanmasý ilçenin tanýtýmýna þüphesiz ki çok büyük katkýsý olacaktýr.
Makale: Ahmet SARGIN
Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneði Baþkaný

SARIKAYA DA ÞÝÝR ETKÝNLÝÐÝ
Sarýkaya Þair ve Yazarlar Derneðince düzenlenen Þiir Etkinliði Ýlçe merkezinde Kaymakam Yasin Özcan ve Belediye Baþkaný Ömer Açýkel’ii makamlarýnda ziyaretleri ile baþladý. Yukarýsarýkaya Kasabasýnda gerçekleþtirildi. Hava muhalefeti nedeniyle kapalý mekânda gerçekleþtirilen þiir etkinliðine yurdun deðiþik illerinden yaklaþýk 60 þair yazar davet edildi. Ancak özel mazeretleri nedenle programa katýlamayanlar dýþýnda 25 þair ve yazar katýlarak programýn renkli geçmesini saðladýlar.
Sarýkaya Þairler ve Yazarlar Derneðinin düzenlediði programa katýlan þair ve yazarlar öncelikle Sarýkaya Kaymakamý Yasin Özcan’ý makamýnda ziyaret edip kaymakama mini bir þiir programý takdim ettiler. Kaymakam Özcan da þairlerin talebi üzerine bir þairin kitabýndan þiiri kendi yorumuyla okudu. Daha sonra konuk þairler Sarýkaya Belediye Baþkaný Ömer Açýkel’i ziyaret edip hoþ bir þiir muhabbetinde bulundular. Baþkan Açýkel’in ilgisi þairleri oldukça mutlu etti.
Akþam saatlerinde þiir etkinliðinin yapýlacaðý Yukarýsarýkaya Kasabasýna hareket eden þairler burada muhtar Hasan Yoldaþer tarafýndan karþýlanarak programýn gerçekleþtirileceði mekâna götürüldüler. Þairler ayný gün akþamý belediye misafirhanesinde buluþarak sazlý sözlü muhteþem bir buluþma gerçekleþtirdiler. Akþam eðlencesine Yukarýsarýkaya eski Belediye Baþkaný Durak Turan Düz, Gazeteci sunucu yazar Rifat Çakýr, Aþýk Kadir Ozan, Fotoðraf sanatçýsý Orhan Çýnar, Gazeteci Tarýk Yýlmaz ve konuk þair ve yazarlar katýldý. Yukarýsarýkaya Kasabasý halký tarafýndan evlerinde otantik ortamda misafir edilen þair ve yazarlar ertesi gün gerçekleþtirecekleri þiir etkinliði için eski belediye baþkaný tarafýndan kullanýlan konaða geçtiler.
Kasaba meydanýnda gerçekleþtirilmesi planlanan þiir etkinliði yaðmur ve hava muhalefeti nedeniyle kapalý mekânda gerçekleþtirmek zorunda kaldýlar. Halen muhtarlýkça kullanýlan ve Beldenin eski belediye baþkanlýðý binasýnda yapýlan programa Sarýkaya Belediye Baþkaný Ömer Açýkel, Yozgat Belediye Baþkan Yardýmcýsý Talip Karslýoðlu, Ýl Dernekler Müdürü Hakký Yurtlu, Ýl Kültür ve Turizm Þube Müdürü Ahmet Elmalý, Yukarýsarýkaya Kalkýnma ve Güzelleþtirme Derneði Baþkaný Adem Bulut, Ladin Grup Þirketler Yönetim Kurulu Baþkaný Sedat Böyük , Yukarýsarýkaya Kayseri Dernek Baþkaný Bilal Böyük, Yozgat Ýþ Adamlarý Derneði Baþkaný Ayhan Çelik ve çok sayýda köy halký katýlarak programýn renkli geçmesini saðladýlar. Hava muhalefeti nedeniyle kýsa tutulan programda þairler þiirlerini yorumladý.     
Programda konuþan Sarýkaya Belediye Baþkaný Ömer Açýkel, “ Gelecek yýl inþallah kültür merkezinin açýlýþýný yapacaðýz ve sizi daha güzel mekânlarda aðýrlayacaðýz, ilçemize gelerek bir þeref verdiniz “ dedi ve þairlere teþekkür etti. Programýn organizesi adýna Sarýkaya Þair ve Yazarlar Derneði Baþkaný Kelami Akdemir de hava muhalefeti sebebiyle konuklardan özür dileyerek katýlýmlarýna teþekkür edip belge ve plaket takdiminde bulundu.
SARGIN DAN TEÞEKKÜR
Sarýkaya Þiir Etkinliðine Yozgat merkez den katýlan Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneði Baþkaný Gazeteci þair yazar Ahmet Sargýn:” Sarýkaya Þair ve Yazarlar Derneðince gerçekleþtirilen Þiir Etkinliði oldukça güzel ve otantik ortam için hazýrlanmýþtý, hava muhalefetine takýlan program her þeye raðmen güzel geçti ve emeði geçenlere teþekkür ederiz. Özellikle Sarýkaya Belediye Baþkaný Ömer Açýkel’e, Sarýkaya Þairler ve Yazarlar Derneði Baþkaný Kelami Akdemir’e, Baþkan Yardýmcýsý Kaþif Kani Ertürk’ e, Osman Eser aðabeyimize, Yukarýsarýkaya Muhtarý Hasan Yoldaþer’e ve kasaba halkýna teþekkür ediyoruz, Türk misafirperverliðinin en güzel örneðini sergilediler” dedi ve emeði geçenlere teþekkür etti.
Haber ve Yorum. Ahmet SARGIN



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021
Ýsmail Koçakla Vuslat Yolculuðu
Þairler Tarihi Konaklarý Þenlendirdi
Yozgat'ta Þiir Rüzgarý Esti
Artvin Þiir Þöleni Muhteþemdi
Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali
2017 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni
Simurg Ateþini Antalya da Yaktýk
Yozgat Þairler ve Yazarlar Birliði Bayan Üye Kaydý
Yozgat Sevdasý Kitabýmýz Çýktý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Edebiyatýmýzýn Güçlü Kalemi Harika Ufuk
Yozgat Sorgunlu Ozan Yýldýz'a Vefa Gecesi Düzenlendi
Yerköy Yeni Mahalle Merkez Camii Ýnþaatý
Þair Yazar M. Nihat Malkoçla Röportaj
Hataya Serinyol Þiir Dinletisi
Sevil Mýýsrlýoglu - Güneþi Kurþunladýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri [Deneme]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.