Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu |
|
||||||||||
|
Ýþte burada, devreye o çöpçüler -asgari ücretli, konuþmayý bilmez, pasaklý insanlar- giriyor. Onlara inanýlmaz önemli saygýnýzdan sunmak zorunda deðilsiniz elbette. Fakat kahvenizin üstüne isminizi yazan o güzel kýza bakýp tüm içtenliðinizle kolay gelsin diyorsunuz ya caným insanlar. Hani alacaðýnýz o pahalý kýyafeti kasadan geçirirken sanki bedava veriyorlarmýþçasýna gülümseyip, kolay gelsin diyorsunuz ya. O tükürdüðünüz, çöpünüzü attýðýnýz sokaklarý tertemiz hale getiren insanlarýn yanýndan geçerken bu iki sözcük aðzýnýzdan neden çýkamýyor? Neden gülemiyorsunuz ? Neden hani þu iki çift lafýn belini kýrýp da tüm saygýnýzý alýp dilinizin ucuna "kolay gelsin abi" diyemiyorsunuz? Aman caným, bedavaya yapýyorlar sanki. Maaþýný almýyorlar mý? Evet efendim, evet. Maaþlarýný alýyorlar fakat hani þu bilmem ne kokulu kahvenizi aldýðýnýz kasiyer var ya iþte o da maaþýný alýyor veyahut pahalý kýyafetinizi geçirdiðiniz kasadaki insan da maaþýný alýyor. Bu kiþilere gülümsemeyin, kolay gelsin demeyin demiyorum. Tabiki demelisiniz ve diyorsunuz da. Benim size fark ettirmek istediðim þey bu deðil. O kolay gelsinlerinizi adil daðýtmýyorsunuz insanlar, caným insanlarým. Ya etikete ya da kürke göre kolay gelsinleriniz var. Fakat unutmayýnýz ki sokaklarýnýzý süpüren çöpçülerin de sizin saygýnýzda ve kolay gelsinlerinizde hakký var. Adaletli olun ve o inanýlmaz mükemmel ve önemli iþlerinizi yapmaya devam edin. Kendi sözlerimle sizi kýrabileceðimden korktuðum için caným insanlar, bu yazýyý ilkokul sýralarýndan hatýrladýðým Müslüm'le olan bir anýmla bitirmek istiyorum. Babasý okulumuzda hademeydi. Okul bahçesinde bir ileri bir geri gidip gelirken Müslüm yerdeki erimiþ dondurmayý hiç iðrenmeden almýþtý eline, çöpe götürüyordu. Napýyosun be oðlum temizlikçiler temizler orayý dediðimde bana bakýp; "Benim babam oðlum temizlikçi" demiþti. O günden beri kolay gelsin borcumu ödeyip duruyorum bu asgari ücretli, konuþmayý bilmez, pasaklý insanlara. Unutmazsýnýz ve aklýnýzda kalýrsa bütün bunlar, arada bir de olsa borcunuzu ödemeyi unutmayýn.
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Ekrem Naif Tek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |