Öyle yaþamalýsýn ki ölünce mezarcý bile üzülsün. -Mark Twain |
|
||||||||||
|
meyve vermez sürüklenen yaðmurlar yalnýzca götürür silip sen bahçe kapýmý süpürürsün eteðinin renklerini akýtýrým elime deðen nehire temiz olmak için ne kadar pislendiðimi söylemeden süpürüþünün dalgalarýný hissederim gövdemde neden sonra sen gidiþe yanaþýnca sustuðum zaman susmamak üzerine düþen kavruk buðdaylarý masamda görmek için ve seni alýp gitmek için buradan öyle kuþlarý uçurdu ki kalbim tekrar toz ve is yaptý yerlerimi aþýk kaldým bir gece daha yatýya "göðsünün inip kalkmasý insandan gösteri çalakalem bir çalýþma gibi tuval gösteriþli" derken lafa girer þiirimi gasp edersin iki anlamlý kelimeler, tezat ve tevriyeyle -bu kim ile kimi alýp giden bir kýsýklýktýr boðazýmýz ve kalplerimiz üzerine denemeler yazanlar siz ne bilirsiniz gökkuþaðýnýn düþünü? düþün gücüne, hýrçýn göðsüne inip kalmak kalýr, seninle birlikte sorarým hesabýný molyerlere aþýk kalýrým psikoz bir bakýþ ile boþ duvara hesapsa veririm: "ýstýrap çeken tersanelerde kaybettim ben yalnýzlýðýmý çok olmaya çalýþýr dururum kalabalýklarý severim yalnýz, yaþamak için yaþarým bazen" aklým kalbini doðuruyor dakika baþý yüz yirmi kere sende, sanki alýp götürecekmiþ gibi bakma bana içim kabarýyor sulak alanlarda besleniyor insanlarým yalnýz görmek için bakarým bazen bazense bakakalýrým...
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Ekrem Naif Tek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |