Hiçbir þey insan kadar yükselemez ve alçalamaz. -Hölderlin |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Ýfadesiz fakat az biraz korkak Biraz da korkutulmuþ dünya tarafýndan Bir adam yürüyordu sokakta Sað elini sað cebine atmýþ Sol eliyle gündüzden bir parça güneþten bir parça ýþýldaðý Hýþýmla, kendini bilmezce Ayaðýný yorganýnýn ucundan bilerek ve isteyerek taþýrmýþça Sallýyordu Iþýldak ve gece belki onundu Belki de ýþýldak ve adam Gece gece sokaða düþmüþ Geceyi arýyordu Belki de adam ve gece ýþýldaktaydý Sürüm sürüm parlýyordu Bu konuda her insan bilgisizdir Bilseler dahi kimse þahit yazdýrmaz Boþuna uðraþtýrmaz kendini Dünya ile. Adam iyice bir yürüdü de Allahtan! Defoldu gitti sokaðýmýzdan! Aklýmý kurcalarken bozacak sanmýþtým Gece çaresizce Memeye doymamýþ pembe yüzlü bebek gibi Avcumun içine düþtüðünde ise anladým, Aklýmý þaþýrmýþým Ben þimdi Geçmiþte burda olan korkak Korkak ve korkutulmuþ olan adamýn Elindeki ýþýldaðýn Nasihat vermez kýsa hatýrasýyla Ben þimdi Avcumun içinde, zýrýldanýp duran geceyle Ben þimdi, pas tutmaz býçaðýný sahnesinden indirmek için beni Bana saplayan gündüzle Kendimi, Nasýl aldayacaðým? Ben þimdi Belki biraz ucundan belki az biraz kýyýsýndan Yakýnýndan, uzaðýndan ne bilinir? Hayatý nasýl tutacaðým? Belki de can evinin salonundaki sofrasýndan Bir yeni gece çýkartmak için sokaða Gündüzün yolunu kesip Haracýna dadanacaðým. Korkarým ki... Korkarým ki gülümseyerek de olsa Eski sökük kýyafetlerimle Çok önceden solmuþ çürük çiçeklerin arasýnda Ölümden az zaman ötede ve az zaman sonra, bulunacaðým. Korkmayýn. Ben elimdeki bu kazýðý Mosmor kaplý trenlerin en önündeki trene Binmeden hemen önce Gündüze atacaðým. Günaydýn kibirli güneþ, çokbilmiþ toprak Günaydýn yemiþine göz diktiðim komþu aðacým Asfaltsýz sokak, elektrik direkleri ve daha nice renkli daha nice parlak daha nice neþeli daraðaçlarým.
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Ekrem Naif Tek, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |