Hata! Klavye bağlı değil. Devam etmek için F11'e basın... |
|
||||||||||
|
Bu gün açsın biliyorum, Ayakların sağlam basmıyor yere, Sen den özür diliyorum. Karnın doyduysa bir kuru pirinç lapasıyla, Hayatın yine de pamuk ipliği, Nerede kodamanlar,nerede insanlık. Hangi denizde boğuldun, Hangi çiçeklerde soldun, Barutun zaten bir atımlık... Ne zaman güldü yüzün,onu sormayacağım. Saklısın Karakıta'nın bir yerlerinde... Oysa birazcık umut; Görmek istediğim gözlerinizde... Sen Asya'nın mazlum milletlerinin vatandaşı, Adın Vietnam'lı,ya da Afgan'lı, Belki Pakistan'lı,Azeri ya da İran'lı, İyi dayanıyorsun,omuzunda bu kadar yüklerle, Dertlere,sıkıntılara,çilelere... Savaşlar hiç eksik olmuyor, Nedense güzelim ülkelerenizden... Bunu tersine çevirmek, Bu yazgıya boyun eğmemek, Belki de ellerinizde... Benim tek isteğim sizden... Birazcık umut; Görmek istediğim gözlerinizde... Bizler yıkılmadığımız zaman, Dik durduğumuz zaman, Kendilerini yiyip bitirecekler... İncil'leri ile geldiler, İnci'leri alıp gittiler... Sular ters akacak belki daha sonra... Araştırın,bulun kendiniz işleyin, Neler neler var ellerinizde... Benim tek isteğim sizden... Azıcık umut; Görmek istediğim gözlerinizde... Sen Güneydoğu'mun garip vatandaşı, Çoluğu,çocuğu,kadını, Kimse ağzına almasa da adını, Unutsa da zaman zaman seni devletin, Okuyamasanda, aydınlanamasanda, Vekillerim seni, Seçimden seçime hatırlasa da, Bunda birazcık suç bizlerinde... Benim tek isteğim sizden... Birazcık umut; Görmek istediğim gözlerinizde...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |