..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öyle yaþamalýsýn ki ölünce mezarcý bile üzülsün. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Leyla ÜNAL




15 Ekim 2020
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 2  
Leyla ÜNAL
Öyle bir aþk hikayesi iþte!


:HJE:
Yahþi Yalý’nýn denizi çok güzel, çok seviyorum. Hayatýmda ilk denizi Ayvalýk, Küçükkuyu köyünde gördüm. Ýlk algým nasýldý hatýrlamýyorum, 5 yaþýndaydým. Sonrasý hep Akçakoca’ya, Karayollarýnýn kampýna gittik. Eniþtem, teyzemin eþi, karayolcuydu, 4. Bl. Md. çalýþýrdý ve dolayýsý ile bu kampa teyzemlerle, anneannemlerle, kuzenlerle çok giderdik. Yüzmeyi orada, dalgalý denizinde öðrendim. Ortaokul yýllarýmýn sonrasý hayatýma Bodrum girdi.

Akçakoca gibi bir denizde yüzmeyi öðrenen biri için Yahþi Yalý muhteþem düzdü, yüzmek çok kolaydý. Denize girerken çakýl taþlarýna basardýnýz, gözünüzle pýrýl pýrýl denizin dibini görürdünüz o günlerde. Biraz ilerleyip kendinizi Bodrum’un serin sularýna býraktýn mý, iþte tadýna doyum olmaz anlar, küçük ama oldukça doyurucu mutluluklar. Bu tatiller aile ile birlikte olunca ayrý, apayrý güzel olurdu. Öyle kumsallarda þezlong falan olmazdý, kuma örtünü serersin, hatta kocaman örtülere aile boyu yerleþirsin. Doðayla iç içesin, denizi, kumu, güneþi harika bir histir. Güneþ seni ýsýtýrken sadece bedenin deðil ruhun da ýsýnýr. Kumsal sohbetleri ayrý, tadýna doyulmazdý o günlerde. Anneannemi kuma gömerdik mesela.

Karþýda Ýstanköy adasý. O günlerde kimse Ýstanköy’e Kos demezdi, yýllar sonra Ýstanbul sosyetesi gelince sanki bir maharetmiþ gibi Kos denmeye baþladý adaya. Hatýrladýðým kolu kopmuþ bir balýkçý vardý, sanýrým mübadele döneminde ya da sonrasýnda Türkiye’ye Yahþi Yalýya gelmiþ, hep karþý adaya bakýp iç çekerdi, evimiz orada diyerek. Kolunu balýkçýlýk yaparken kaybetmiþti. Ýlk “Yýlmaz Güney Yunanistan’a yüzerek gitmiþ” sözünü duyduðumda onun bu kadar yakýn bir ada ve Ýstanköy olduðunu bilmiyordum. Horoz ötse sesini duyarsýnýz.

Sahilde, kumsalda uzanýrken, yanýnýza çingeneler yaklaþýp “Fal bakarým, bakla açarým” derler, sizde baktýrýrdýnýz. Babam böyle bir fal baktýrmýþtý da, unutmam, annemle olan o kýsa tatlý atýþmalarýný. Sahile her þeyinizi býrakýp giderdiniz denize, kimse kimsenin hiçbir þeyine dokunmazdý. Hýrsýzlýk ayrý bir boyutta bugünün dünyasýnda, insanlar birilerinin geleceðini bile çalýyor umursamadan. Suyu nasýl getirir içerdik hatýrlamýyorum. Pet þiþeler çok sonrasýnda girmiþti hayatýmýza çünkü. Galiba cam þiþelerle getirirdik ve cam bardaklarla içerdik. Sepette öðlen yiyeceklerimiz olur, öðle yemeðimizi sahilde yerdik. Duþ almadan akþama kadar sahilde nasýl vakit geçirirdik bilmiyorum. Akþam sahilde tek bir çöp göremezdiniz, herkes çöpünü toplar giderdi. Akþamlarý sahilde kumsalda yürümek ayrý keyifliydi, þarkýlar mýrýldanýrdýk, yakamoza bakarak.

Sonrasý bir süre Alanya, Manavgat, Side sahillerine gittik bizde modaya uyarak. 2-3 yýl sonra yelkeni yine Bodrum’a çevirdik ailecek. Aslýnda bunun bir sebebi vardý, aktaracaðým sonra. Çalýþmaya baþlamýþtým. Kalýcý mekanýmýz ismini veremeyeceðim Pansiyon. 80’li yýllarýn sonlarýydý. Yahþi Yalýda öyle þimdiki gibi marketler yok, Bakkallar var. Kaktüs Motel var, Ilgýn Motel var, yani moteller ve Pansiyonlar, öyle büyük oteller ve tatil köyleri yok, Bodrum Ankaralýlarýn tercihi hala. Çalýþmaya baþladýðým için tatillerim daha kýsa. Ufak þeylerden mutlu olan insanlardýk ve Bodrum þimdiki gibi beton þehir olmamýþtý, bakir ve çok sevimli bir köydü hala..

Devam edecek.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kapitalizmin Çýlgýnlýðý Ýle Ýnsanoðlunun Tembelliði Birleþince
Aman Allahým!
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 7
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 6
Babalar Günü Hediyesi Babaya Özel de Anneler Günü Hediyesi Neden Eve Özel?
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 4
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 1
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 5
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 3

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Korona Günlüðüm - 1
Korona Günlüðüm - 2
Gül Fidesi Dilekleri
Varlýðýmýn Farkýnda mýsýn?
ve Doktorlar...
Google Bugüne Sonbaharýn Ýlk Günü Demiþ.
Kendimiz Ettik, Kendimiz Bulacaðýz! (1)
Ben, Leyla!
Sorular, Sorular, Sorular...
Yanýtlarý Ararken Kayboldum... (Son)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ben, Uyuyamýyorum... [Þiir]
Seni Bekledim Günlerce [Þiir]
Özür Dilerim [Þiir]
Ah Kedi [Þiir]
Yaþlanmaktan Korkuyorum [Þiir]
Korona Günlüðüm [Þiir]
Ah Kelepçem, Ah Sevdam [Þiir]
Ben Seni Çok Sevdim [Þiir]
Look Inside Yourself [Þiir]
Birliktelik [Þiir]


Leyla ÜNAL kimdir?

Ben, Leyla. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet Ran, Aziz Nesin, Cemal Süreya, Özdemir Asaf, Orhan Veli Kanýk, Bedri Rahmi Eyüboðlu


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Leyla ÜNAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.