Geçmiş ölmedi. Henüz geçmedi bile. -William Faulkner |
|
||||||||||
|
Şaşkındım ve çaresiz Annem kollarını açmış, koşuyordu bana Birden bire bağrışmalar, gürültü Ve ardından karanlık Evimiz tepemize yıkıldı Kollarımı açtım ama annem yok, babam yok Babamın sesi kesildi o gün, o dakika Annem bağırıyordu Korkma, küçüğüm korkma Konuştuk annemle, saatlerce Ne ben ona koşabiliyordum Ne o bana gelebiliyordu Bağırdık saatlerce “Kimse yok mu?” “Sesimizi duyan var mı?” Seni bekledik saatlerce Gelmedin Annem sürekli konuştu benimle Masallar anlattı bana Sıcacık masallar İçim ısındı, üşümüyordun o anlarda “Korma kızım, korma” dedi bana “Gelecekler, kurtaracaklar bizi” Seni bekledik günlerce Açtım, susuzdum, üşüyordum Annem sıcacık şarkılar söyledi bana Sıcacıktı, içimden dans etmek geldi Seni bekledik günlerce Gelmedin, gelmedin Annem sustu sonra Ve ben başladım üşümeye, korkmaya Gelecekler dedi annem, bekle gelecekler, korkma Seni bekledim günlerce Gelmedin Bir köpek sesi duydum sonra Seslendim” Şişşt buraya gel” Halbuki korkardım köpeklerden Gelmedi Aslında o da ağlıyordu, belki göçük altında kalmıştı Üşüyordum, açtım, susuzdum Seni bekledim günlerce Gelmedin Ve ben, uykuya dalıyorum bugün Korkmuyorum bu dakikadan sonra. 16 Şubat 2023 Depremin 11 günü
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Leyla ÜNAL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |