Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Üzüntü iki yürek arasýnda ki eðreti duvar Küskünüm sana;Ey Tagore… ‘’Býrak dünya sana gelecek yolu bulsun’’demiþtin… Kimse kimseyi bulmuyor,Acý sevgiye dönüþmüyor Alýþtýðýn gidince, herkessiz kalýyormuþ insan Acýyan benim,Acýtan da. Sonra; Susmak gibi zifiriye düþtüm… Gülüþlerimiz hep kahýr ile sýnandý Küskünüm sana;Ey Aragon… ‘’Ölemem ,ölemem ben;ölen unutur seni ‘’ demiþtin… Güzel gözlerim vardý bu derde düþmeden önce Ne ölen var, ne unutan Ölmeyen de benim, unutmayan da. Sonra;Yerlisi olmadýðým þehirlere yerleþtim… Bitince hayaller; kalakaldý dilimde koca bir hayýrlýsý Küskünüm sana;Ey Neruda… ‘’Seni sevdiðimi bileceksin,sevmediðim zaman’’ demiþtin… Aþk iki kiþi ile sahnede,kaybeden ile Hiçliler ülkesinde Ýnsan yorula yorula yontar,kýrýla kýrýla büyürmüþ Yontulan da benim, Büyüyen de. Sonra;Safran bir güze,baðbozumuna ulaþtýk Þimdi gelmesin ,þimdi gelemesin diyen hüznüm var Küskünüm sana;Ey Poe.. ‘’Hiç olmazsa öldüm,Senin uðruna öldüm’’ demiþtin… Çýkmaz sokaklar köre talim,engereðe rehber Daimsiz deðildir bu acýlar,Nasipçe atanýrmýþ insan Biraz mavi,Çokça yeþil,Çil’ce Zindan da. Servet ALKAN 27.10.2021/Malatya
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Servet Alkan, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |