Umutlar, tersine çevrilmiþ anýlardýr. -Anonim |
|
||||||||||
|
Merhaba .. Daha önce bu konuyla ilgili bir yazý yayýmlamýþtým, ama benim yeterli açýklayamamdan dolayý eksikler olmuþ yazýda. Öncelikle, bir kiþi veya bir eser hakkýnda araþtýrma yapýlmadan , eser okunmadan , kararlar verilirse taktir edersiniz ki bu çok doðru olmaz, Kuraný okuyan Hollandalý aþýrý saðcý milletvekilinin de Müslüman olmasý örneðini bu sebepten koymuþtum yazýma, bu her eser için geçerlidir elbette, araþtýrmalar yapýlýp okunmadan kararlar verilmesi noktasýnda çok eksik bir davranýþ biçimi içinde olunacaðý kanaatindeyim. Eser derken , bu Allah ýn kelamý Kuran da olur, bir atesit felsefecinin dinsizlik üzerine yazdýðý eser de olur, Said Nursi’nin kitaplarý da olur, diyanetin kitaplarý da olur, deist bir kiþinin yazdýðý kendisinin görüþlerini açýklayan bir kitap da olur, Marx ýn Kapitali de olur, yani saha çok geniþtir, yeter ki okumadan, araþtýrýlmadan peþin hükümle karar verilmesin. Bendeniz de bazan bu hataya düþüp bir kitabý / eseri okumadan, o kitabý yazan kiþi hakkýnda ve eseri hakkýnda araþtýrmalar yapmadan peþin hükümlerle karar veriyorum ve bu çok hatalýdýr, bunu da kendi nefsim adýna söyleyebilirim. Hukukta nasýl ki, hakimler bir de karþýdaki diðer kiþiyi dinliyorlar, tüm insanlarýn ya eserleri yazan kiþileri dinlemeleri, ya o kiþiler hakkýnda araþtýrmalar yapmalarý, ya da o kiþilerin eserlerini / kitaplarýný vesair okuyarak son kararlarýný vermeleri noktasýnýn çok önemli bir elzem olduðunu düþünüyorum naçizane. Zaten bilimsel yöntemlerin geliþme süreci de bunlarý gerektiriyor, farklý kaynaklarýn deðerlendirmeleri noktasý, bu baðlamda çok önemlidir kanaatindeyim. Fatih Taner Vural / Ýnþaat ( Medeniyet – Civil ) Mühendisi / vuralfatihtaner@gmail.com
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © FATÝH TANER VURAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |