İnsan gülümsemeyle gözyaşı arasında gidip gelen bir sarkaçtır. -Byron |
|
||||||||||
|
Merhaba. Evet, bendeniz üst yapı proje inşaat mühendisiyim, şimdi düşünelim, Allah muhafaza, bendenizin yaptığı hatalı bir projeden dolayı, bu projeye göre yapılan bina depremde yıkılsa ve , Allah muhafaza , ölenler olsa, şimdi ben desem ki, o insanların kaderlerinde öyle ölmek varmış, benim bir sorumluluğum yok, evet kim yutar bu durumu, evet kader deyip, sorumluluğu haşa Allah’ın üzerine atsam, kim yutar bu durumu, yahu kader şudur, Allah hayatta olacak her şeyi her daim bilir, ama bu bilgi insanın üzerindeki sorumluluğu kaldırmaz, ne demişler, ÖNCE GEREKEN TEDBİRLERİ AL, SONRA TAKTİR-İ İLAHİYE BIRAKARAK TEVEKKÜL ET, islamdaki kader anlayışı budur, sen işi LİYAKAT SAHİBİ İNSANLARA VERMİYORSAN, ALINMASI GEREKEN TEDBİRLERİ TAM OLARAK ALMIYORSAN, SONRA DA “ KADER “ DİYORSAN, kusura bakma islamda böyle bir kader inancı yoktur, ANLAYARAK KURAN , HADİS, SAHABE SÖZLERİ, ALİMLERİN SÖZLERİ ANLAYARAK OKUNURSA islmada böyle bir kader anlayışının olmadığı anlaşılır inşaallah, bakın sanırım Halife Ömer bir şehre gider, şehrin dışındayken kendisine, şehirde veba salgını olduğu bilgisi gelir ve geri döner, bir kişi kendisine şöyle der, sen Allah’ın kaderinden mi kaçıyorsun, ve o derki, evet Allah’ın kaderinden yine Allah’ın kaderine kaçıyorum, ve hadiste buyrulur, bir yerde veba varsa oraya girmeyin , oradaysanız da oradan çıkmayın, hadis açık, Hz Muhammed tedbir alın buyuruyor, kaderimde varsa ölürüm diyemezsiniz, evet tekrar yazıyorum, KADERİ TAM OLARAK ANLAYABİLMEK İÇİN, KURAN’I VE HADİSLERİ ANLAYARAK OKUMAK LAZIM . Fatih Taner Vural / İnşaat ( Medeniyet – Civil ) Mühendisi / vuralfatihtaner@gmail.com
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © FATİH TANER VURAL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |