Sanat hem bir coşma, hem bir yadsıma işidir. -Camus |
|
||||||||||
|
Merhaba. Evet, yukardaki başlıkta bulunan sözü Başkan Erdoğan söylemişti, ne çabuk unuttuk, ama Allah bazı kullarına unutturmuyor işte, eğer bu sözü ben söylemiş olsaydım, kafir ilan edilirdim değil mi, bugün de Başkan Erdoğan, faiz benim en büyük düşmanımdır diyor, Ali Babacan açıkladı, öğrenmiş oldum, düşürülen faiz , Merkez Bankası’nın politika faiziymiş, nedir bu, Merkez Bankası’nın bankalara verdiği kredilerin faizi, gelelim bankaların piyasalara yani halka verdiği kredilerin faizleri ne durumda, aşırı derecede yüksek, ve aradaki bu farktan dolayı bankaların karları katlanarak artıyor, yani Merkez Bankası’nın politika faizini düşürmesi , bankaların piyasaya verdiği kredilerin faizlerini hiç etkilemiyor, bilakis bu faizler artıyor, yani halka yansıyan kısım işte bu faizler, Başkan Erdoğan bu gerçeği bilmiyor mu, elbette biliyor ama muhafazakar islam olan halka karşı popilist sözler söyleyerek , seçmenlerini konsolide etmeye çalışıyor, bu gayet açık ortada, diğer yandan kur korumalı mevduat uygulamasıyla, hazineden belirli kesimlere oldukça yüksek para aktarılması konusu var, bu para nereden geliyor, bu halkın ödediği vergilerden geliyor elbette, şimdi Ali Babacan’ın ekonomi / iktisat bakanlığı yaptığı zaman faizler çok düşüktü, enflasyon çok düşüktü, döviz kurları çok düşüktü, paradan altı sıfır atılmıştı vesair, Başkan Erdoğan bunlar benim başarımdır dedi, hani derler ya, Halep oradaysa arşın burada, eğer bunlar Başkan Erdoğan’ın başarılarıysa , tekrar başarmasını engelleyecek neler var acaba, kendisinden bunları tekrar başarmasını bekliyoruz, halk büyük sıkıntılar içerisinde maalesef, Başkan Erdoğan tek başına başarabilecekse, neden o kadar değişiklik yaptı , Merkez Bankası yönetiminde ve Hazine ve Maliye Bakanlığı yönetiminde , bu durumların açıklamaları nedir acaba ? Fatih Taner Vural / İnşaat ( Medeniyet – Civil ) Mühendisi / vuralfatihtaner@gmail.com
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © FATİH TANER VURAL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |