Yalnızlık güzel birşey, ama birilerinin yanınıza gelip yalnızlığın güzel birşey olduğunu söylemesi gerekir. -Balzac |
|
||||||||||
|
Merhaba. Bir arkadaşımdan şöyle bir yazı geldi, “” Okumazsan seni sanayiye veririm, diyerek sanayiye verilen çocuklar büyüdüler iş ve ev sahibi oldular. Okuyanlar iş arıyorlar, ev hayal. Her köşe başında üniversite var, kamyonla mezun veriyorlar. Eve bir usta çağırsan 10 güne gelmiyor. Bu işte çok büyük bir yanlışlık var. “”, evet bendeniz bu konuyu aslında bir açıdan da Allah rızıkları taktir ederken böyle murat etmiş olarak yorumluyorum, ama tabi ülkeyi yönetenler bunu söyleyip sorumluluğu üzerlerinden atabilirler mi, elbette hayır, peki neden, başta yöneticiler olmak üzere tüm insanlar , ÖNCE TEDBİR SONRA İLAHİ TAKTİR, esasına tabidirler, yani önce tedbir alınacak, sonra ilahi taktire bırakılacak konular, bakın bir kişi inançsız da olsa, önce tedbirini alıyorsa, o kişi de şu ayet hükmüne göre çalıştığının karşılığını elbette alacaktır , “” İNSAN İÇİN ANCAK ÇALIŞTIĞI VARDIR.( NECM SURESİ 39. AYET ) “”, işte islami literatürde bu duruma , FİİLİ DUA denir, yani kişilerin inanç durumlarına bakmadan, gerektiği şekilde çalışarak , gerekenleri yerine getirirse yukardaki ayetin ana felsefesine muhatap olabilirler, bugün inançsız kabul ettiğimiz veya yanlış inançlarda kabul ettiğimiz , GELİŞMİŞ DEMOKRİSİYE sahip ülkeler, çalıştıklarının karşılıklarını da alıyorlar, neden çünkü Allah’ın vaadi bu yöndedir, işte bendeniz bu sebepten sürekli GELİŞMİŞ DEMOKRASİ diyorum, GELİŞMİŞ DEMOKRATİK YÖNETİM SİSTEMİ, bir çalışmanın karşılığıdır, bakın şu nokta karıştırılmasın, bu ülkelerin uluslar arası , çifte standarda dayalı politikaları / siyasetleri ortadadır elbette, ama kendi içlerinde uyguladıkları GELİŞMİŞ DEMOKRATİK SİSTEM de ortadadır, biz GELİŞMİŞ DEMOKRATİK SİSTEMİ kendimizde uygulayarak ve uluslar arası siyasi / politik konularda da çifte standart / iki yüzlülük yapmayarak onlardan bir adım daha öne geçebiliriz dünya siyaset / politika arenasında, geçmişten dersler de alarak, misal geçmişte Başkan Erdoğan ne dedi, Suriye için Emevi Caminde namaz kılacağız dedi, yani ortadadır ki Suriye’de yönetimin değişmesinden bahsetti, ama bugün ne diyor, Esad ile görüşülebilir diyor, dış siyasette bu kadar sapma olabilir mi, işte bu durum ders çıkaracağımız bir durumdur, ders çıkaralım ki ilerde benzer hatalar yapmayalım, uluslar arası ve ulus içi siyasetlerimizi günü birlik durumlara göre belirlemeyelim, popülist siyaset yapmayalım, siyasetlerimizi uzun vadeli yapalım, danışmadan, istişare etmeden siyaset belirlemeyelim diyorum . Fatih Taner Vural / İnşaat ( Medeniyet – Civil ) Mühendisi / vuralfatihtaner@gmail.com
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © FATİH TANER VURAL, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |