..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnızlık güzel birşey, ama birilerinin yanınıza gelip yalnızlığın güzel birşey olduğunu söylemesi gerekir. -Balzac
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler > FATİH TANER VURAL

27 Ekim 2022
İstidam ve Okumak Üzerine  
İstidam Ve Okumak Üzerine

FATİH TANER VURAL

Merhaba. İstidam Ve Okumak Üzerine , başlıklı yazımı görüşlerinize sunuyorum .

:CBD:
İSDİHTAM VE OKUMAK ÜZERİNE

Merhaba. Bir arkadaşımdan şöyle bir yazı geldi, “” Okumazsan seni sanayiye veririm, diyerek sanayiye verilen çocuklar büyüdüler iş ve ev sahibi oldular. Okuyanlar iş arıyorlar, ev hayal. Her köşe başında üniversite var, kamyonla mezun veriyorlar. Eve bir usta çağırsan 10 güne gelmiyor. Bu işte çok büyük bir yanlışlık var. “”, evet bendeniz bu konuyu aslında bir açıdan da Allah rızıkları taktir ederken böyle murat etmiş olarak yorumluyorum, ama tabi ülkeyi yönetenler bunu söyleyip sorumluluğu üzerlerinden atabilirler mi, elbette hayır, peki neden, başta yöneticiler olmak üzere tüm insanlar , ÖNCE TEDBİR SONRA İLAHİ TAKTİR, esasına tabidirler, yani önce tedbir alınacak, sonra ilahi taktire bırakılacak konular, bakın bir kişi inançsız da olsa, önce tedbirini alıyorsa, o kişi de şu ayet hükmüne göre çalıştığının karşılığını elbette alacaktır , “” İNSAN İÇİN ANCAK ÇALIŞTIĞI VARDIR.( NECM SURESİ 39. AYET ) “”, işte islami literatürde bu duruma , FİİLİ DUA denir, yani kişilerin inanç durumlarına bakmadan, gerektiği şekilde çalışarak , gerekenleri yerine getirirse yukardaki ayetin ana felsefesine muhatap olabilirler, bugün inançsız kabul ettiğimiz veya yanlış inançlarda kabul ettiğimiz , GELİŞMİŞ DEMOKRİSİYE sahip ülkeler, çalıştıklarının karşılıklarını da alıyorlar, neden çünkü Allah’ın vaadi bu yöndedir, işte bendeniz bu sebepten sürekli GELİŞMİŞ DEMOKRASİ diyorum, GELİŞMİŞ DEMOKRATİK YÖNETİM SİSTEMİ, bir çalışmanın karşılığıdır, bakın şu nokta karıştırılmasın, bu ülkelerin uluslar arası , çifte standarda dayalı politikaları / siyasetleri ortadadır elbette, ama kendi içlerinde uyguladıkları GELİŞMİŞ DEMOKRATİK SİSTEM de ortadadır, biz GELİŞMİŞ DEMOKRATİK SİSTEMİ kendimizde uygulayarak ve uluslar arası siyasi / politik konularda da çifte standart / iki yüzlülük yapmayarak onlardan bir adım daha öne geçebiliriz dünya siyaset / politika arenasında, geçmişten dersler de alarak, misal geçmişte Başkan Erdoğan ne dedi, Suriye için Emevi Caminde namaz kılacağız dedi, yani ortadadır ki Suriye’de yönetimin değişmesinden bahsetti, ama bugün ne diyor, Esad ile görüşülebilir diyor, dış siyasette bu kadar sapma olabilir mi, işte bu durum ders çıkaracağımız bir durumdur, ders çıkaralım ki ilerde benzer hatalar yapmayalım, uluslar arası ve ulus içi siyasetlerimizi günü birlik durumlara göre belirlemeyelim, popülist siyaset yapmayalım, siyasetlerimizi uzun vadeli yapalım, danışmadan, istişare etmeden siyaset belirlemeyelim diyorum .
Fatih Taner Vural / İnşaat ( Medeniyet – Civil ) Mühendisi / vuralfatihtaner@gmail.com

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın politik olaylar ve görüşler kümesinde bulunan diğer yazıları...
Asgari Ücret Gerçek Asgari Ücret mi?
Uyuyanı Uyandırırsın Ama Uyuma Numarası Yapanı Uyandıramazsın
Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine Yargı Yolu Açık mı?
Promter ve Başkan Erdoğan
Gelişmiş Demokrasilerde Nasıl Oluyor?
Amasra Kömür Ocağı Faciasında Son Durum : Bir Mühendis Bütün Gün Oturduğunu Söylemiş ve Yönetim Sistemi Nasıl Olmalı
Demokrasi : Onlarda Neden Öyle, Bizde Neden Böyle
Zarüretler / İhtiyaçlar Çözüm Yolları Doğmasına Sebep Olurlar ve Gelişmiş Demokrasi
Ödemeler Dengesinde Ciddi Sorunlar Varmış ve Gelişmiş Demokratik Yapı Nasıl Gelecek
Amasra Faciasının Sebebi Korona Pandemisiymiş

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Kuran'ı Anlayarak Okumak ve Mehmet Akif Ersoy [Deneme]
Said Nursi ve Fetö Gerçeği [Deneme]
Allah'ın İpine Sarılın Ayeti ve Günümüzde Olanlar [Deneme]
Ateist Delikanlıdır, Siz Asıl Münafıktan Korkun [Deneme]
Araştırma Yapmadan Karar Vermemek [Deneme]
Asıl Zikr Kuran'ı Anlayarak Okumaktır [Deneme]
Kuran'ın Anlayarak Okumak ve Müslüman Olan Hollandalı Faşist Bir Siyasetçi [Deneme]
Anlayarak Kuran Okumamamıza Basit Bir Delil [Deneme]
Mucit Kafirlerin Durumları [Deneme]
Türkiye Yüksek / Büyük Adalet / Hukuk Meclisi [İnceleme]

FATİH TANER VURAL kimdir?

Merhaba. Ben Fatih Taner Vural, inşaat mühendisiyim, Ankara'da yaşıyorum. Toplumsal içerikli genel konularla ilgileniyorum, siyasetten dine, iktisata / ekonomiye dair genel manada tüm toplumsal konularla ilgili araştırmalar yapıyorum ve yazılar yazıyorum, yorumlarınız için vuralfatihtaner@gmail. com adresine yazmanızı rica ederim, teşekkürler.

Etkilendiği Yazarlar:
Pek ayırt etmem, toplumsal içerikli yazıları okumaya çalışırım.

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © FATİH TANER VURAL, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.