..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Pek çok doktorun yardýmý ile ölüyorum. -Büyük Ýskender
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Suçbilim > Ýsa Kantarcý




24 Nisan 2024
Hani Nerde O Baþýna Çiçeklerden Taç Yapmýþ Kýzlar  
Ýsa Kantarcý
“Siz gidicisiniz; biz ise kalýcý! Alamayacaðýnýz, harcayamayacaðýnýz bebekler var çünkü!


:CG:

HANÝ NERDE O BAÞINA ÇÝÇEKLERDEN TAÇ YAPMIÞ KIZLAR


Hani nerde o üçgen kýzlar
O kýzlar en deðerli kýzlardýr
Kafasýna göre takýlan kýzlardýr
Sýnýr tanýmazlar
Ýller yapacaðý dedikleri þeyleri yaparlar
Zarar görseler bile
Yanlýþ insanlara meyil ederler ve onlarla seviþirler
Hiçbir þey olmamýþ gibi evlerine giderler
Bazý kýzlar devlet kapýlarýnda iþ bulabilmek için kýlý kýrk yararlar, devlet sýnavlarýna girerler, biri olmadý baþkasýna müracaat ederler, bunlar bira içmez, sigara içmez, sanki hiç masturbasyon yapmamýþ gibi hiç sýçmamýþ gibi hiç kusmamýþ gibi hiç iþememiþ gibi hiç ter kokkamamýþ gibi soðukkanlý gezerler hayatta, delice hiçbir þey yoktur bunlarda, kamu ahlakýnda bireylerdir bunlar.
Hani derde o kafasýna göre takýlan özgür ruhlu kýzlar, yoklar, hiç olmadýlar, varsalar da çok azlar. Sokaklarda görürüm kýrmýzý boyalý kafalý kýzar, pembe, en çýlgýn renkleri boyarlar, makyajlarý da öyledir, öte yandan kasiyer mesela, markette çalýþmaktan götü çýkýyor, dur durak yok, iþ müþteri yoksa raf düzenle, temizlik yap, ömürleri böyle geçecek, hayat her yerde zor; ama Türkiye’de düþkünlük derecesinde zor, bir çýkmaz sokak gibi, bir kamu ahlaký duvar gibi her yerde, bu duvar tokatlayýp duvarlara çarpar insaný, caný, hevesi, deliliði, özel bir kiþiliði, bir özgürlük alaný kalmaz insanýn, her yerdedir bu kamu ahlaký, ailede, sokakta, dostlar arasýnda, apartmanlarda, bu koyu, bu sarsýlmaz baský, herkesi tek tip yetiþtirmek için çabalar durur, din adamalarý, politikacýlar, herkes bu kamu ahlakýnýn duvarý ardýndan konuþur, bu duvar kiþiyi ruhundan ayýrma politikasý güder, okullarda, liselerde, her yerde mücadele içindedir bu ahlak, bu karanlýk sistem, istemediði, kendine çekemediði kiþileri vatan haini, terörist, deli, sapýk diye gösterirler, hapse atarlar, bu kamu ahlaký duvarý her yerde birinci partidir, daðlarda taþlarda, ilçelerde kasabalarda, herkes buna hizmet eder, sigorta þirketleri, trafik hizmetleri, adalet sistemi, doktorlar, hakimler savcýlar, polisler, herkes bu duvara hizmet eder, bu duvarýn öncelikli adamý olmak için herkes birbirinin üstüne basarak zirveye çýkmaya çalýþýr, otobüslerde tramvaylarda mastürbasyon yapan bireyler, tacizciler büyük düþmandýr bu kamu ahlakýnda, bu kamu düzeninde cinayet iþleyenlerin isimleri sýr gibi saklanýr, bütün suçlar ört bas edilir, hakim ve savcýlar bunun için çabalar, otobüslerde boþalan bireyler baþ suçlu ilan edilir, videolarý yayýnlanýr gazetelerde, kamu ahlaký duvarý öyle karanlýk bir girdaptýr ki, sanki her þeyin baþ sorumlusu otobüste mastürbasyon bireylermiþ gibi bir tavýr takýnýr, küçük hýrsýzlar, banka, kuyumcu soyguncularý, gaspçýlar, öte yandan milyarlarý, milyon dolarlarý ceplerine indirenler hakkýnda haber yapamazsýn, yaparsan hapse atýlýrsýn, halk kim kamu ahlak duvarý konusunda en iyisi kimse onu birinci parti yapar durur her seferinde, bir alýþveriþ merkezinde, pazarda, bir kafede sürekli bir savaþ halinde köle gibi çalýþýr kýzlar, ömrü böyle geçecek, bir avuç mutluluk için, faydalý bir gençle evlenirse eðer tabi ki. Bu kýzlarýn iyiliðe ihtiyacý var, iyi ve güzel bir kalbe, bunlara güzel þeyler anlatýp aþýlayacak erkek bireyler, bunlara moral verecek bireyler lazým, iyi de nerde bu erkek bireyler, erkek bireyler kendi cinsel zevklerinin peþinde. Bu insan olamamýþlar arasýnda nasýl bulacak vicdanlý erkekleri genç kýz, ve kýz baba evinden gitmek zorunda, iþ yapmak zorunda, evlenmek zorunda, o baský sürekli sýrtýndadýr, ensesindedir, gece geç saatler erkek arkadaþýnla seviþ, sabaha karþý eve gel, onlarda yoktur böyle bir þey, çünkü o kýz kamu ahlak duvarý aþkýyla büyütülmüþtür.
Her yerdedir kamu ahlak duvarý, en derin sessizliðin içine de yerleþtirilmiþtir, en aydýnlýk günlerin içine, en çocuksu düþlerin içine, parklara, okul kantinlerine, üniversite kampüslerine, ýssýz yollara, insan o ýssýz yollarda yürürken bile kamu ahlak duvarý iç sesle baþlar insanla konuþmaya, olay ta bebekken baþlar çünkü, bebek haldeyken size fýsýldar kamu ahlak duvarý, anne, baba, çevre sesler, sonra.
Sorular sorarsýnýz, düþünürsünüz kamu ahlak duvarý çok sap saçma, yalan bir þey diye, ve hemencik bir korku kaplar içinizi, yok caným, kamu ahlak duvarý hep haklýdýr, ben saptým, bende bozukluk var, kesin deliriyorum, kamu ahlak duvarý öyle ki, siz ýþýðý bulmaya çalýþýrken sizin delirdiðinizi size düþündürtür, en yakýn dostuna birine kamu ahlak duvarý hakkýnda bir þey desen, eleþtirsen, hadi caným, saçmalýyorsun, delirdin mi diye söyler sana.
Ýçindeki en özgür atlardan teki þaha kalkacaðý, dört nala koþacaðý sýrada tek baþýna, kendine moral verdiðin anda, yarýn iþe gitmen gerek, sigortan yanmasýn, iþten çýkmaman gerek, öyle bulanýk aykýrý düþüncelerin bana faydasý yok diye düþünürsün, çay ekmek almak için para lazýmdýr sana. Kendi geçimini ve baþkalarýný geçimini saðlaman lazýmdýr.
Kamu ahlak duvarý manipüle edilmiþ delirmiþ bir din’le ortaklaþa ortaklaþa hareket eder, birileri bunu yaparsanýz cehenneme gidersiniz, bunu yaparsanýz cennete gidersiniz, bu partiye oy verirseniz cennetten tapu alýrsýnýz diyerek halký programlar, bu numaralar çok tutar.
Cep telefonlarýnda bu konuþma kayýt ediliyor denilerek sürekli bir baský, kontrol altýna alma, kimliksizleþtirme programý, yayýlýmý sürdürülür, öte yandan suç iþleyen kiþilerin videolarý, görselleri sýr gibi saklanýr; duygu, düþ ve rüya yaþamýný belirleyebilmek için çýrpýnýrlar, bilinç altýný istedikleri forma sokabilmek için akla hayale gelmez numaralar bulurlar, sözcükler icat ederler, kavramsal bir dil üretirler, doktorlarýn anlaþýlmaz bir dili gibi, çocuklarýn ruhunu belirlemeye çalýþýrlar, bu bizim için savaþsýn ve ölsün, bu bizim için sokaklarda silahla gezsin, bu bizim için akþama kadar mezar kazsýn, bu bizim için sivil olarak sokaklarda gezsin ve herkesin kamu devlet duvarý hakkýndaki düþüncelerini kayýt altýna alsýn, bu bizim için daðlara gitsin, uzak ülkeye gitsin, duvarlar ötesine gitsin karanlýk daðlarda aylar geçirsin, ölecekse ölsün, yapacak bir þey yok. Sevinçten taklalar ata atar gider bireyler o daðlara, orada ölür kalýrsa…karýsý…çocuklarý ne yapacak ömürleri boyunca? Nasýl geçinecek?
Kadýn iyine adi bir patronun emrinde ömür çürütmezse geçinemez, çocuklarýna bakamaz, kamu ahlak duvarý ölüm vadeder ama bunun parlak bir yýldýz kadar düþsel bir þey olduðuna inandýrýr herkesi.
Erkeði ölen kadýn evlenemeyecek de…kadýnlýðýný yaþayamayacak da…çünkü kamu ahlak duvarý ona sen çok deðerlisin, sen böyle kal, sen böyle parlaksýn diye güya bir moral verir ona ve onu bir tabutun içine güzelce koyar.
Yurt dýþýnda bekar anne deler, bizde dul, bekar anne sevgili bulur, bizde yakarlar kadýný.
Mahkemeler sürekli ayný kararlarý verirken; “kamu yararý” sözünü kullanýp dururlar, bu onlarýn ninnisidir, bu ninni halk denilen bebeði sakinleþtirmek, cýyaklý aðlamasýný kesmek içindir, “biz en doðrusunu yapýyoruz senin için” demektir, “biz biliriz doðrusunu, biz yaparýz güzelini demektir” güya.
Kamu ahlak duvarý bebekleri doldurduklarý depolar, mahzenler inþaa eder durur, yeni doðan bebekler hemen buraya nakledilir, aileler sanýrlar ki bebekler beþiðinde güzel güzel uyumaktadýr, o bebek deposu bebek nefes alýp verdikçe iþlevini yerine getirecektir, kreþe gidecek, okullara, bu sokaklara…düþecek o bebek…bu yollarda eskitilecek…sadece öldüðünde özgürlüðüne kavuþabilecek, iþte sadece o zaman kamu ahlak duvarýnda kurtulabilecek.
Eðer o bebek yurt dýþýna yerleþme imkaný bulursa özgürlüðün ne olduðunu belli anlayabilecek ya da yine yurt dýþýndan kamu ahlak duvarýnýn müridi olarak devam edecek hayatýna.

“Her þey seninle güzel
Yolda yürümek bile…”
diye düþünür bazýlarý

Aþka ve aþkla mücadeleye inanýrlar


gizli gizli düþünürler ve konuþurlar birileriyle
mutlaka kamu ahlak duvarýnýn da açýklarý vardýr
Ve gün gelecek o kamu ahlak duvarý paramparça edilecektir, birileri bu uðurda ölmek için hazýrdýr ve onlar da gizili gizli çalýþmalar yürütmektedir.

“Siz gidicisiniz; biz ise kalýcý!
Alamayacaðýnýz, harcayamayacaðýnýz bebekler var çünkü!




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn bilimsel ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yobazlarýn Aydýnlarý Yakma Giriþimleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýzý Aldým Çýrýlçýplak [Þiir]
Bir Kadýnýn Geliþim Süreci [Þiir]
Hayraný Olduðum Tek Þey [Þiir]
Þimdi Yak Bir Sigara [Þiir]
Birds And Girls [Þiir]
S. Kiþmek ve Hayaletli Evler [Þiir]
Bir Kedi Bir Fikir Meme [Þiir]
Seni Mutlu Edeceðim [Þiir]
Onun Sýrtýný Hayal Ediyorum [Þiir]
Gecenin Islýðý Ceplerinde Iþýyor Genç Kýz [Þiir]


Ýsa Kantarcý kimdir?

yazar

Etkilendiði Yazarlar:
jack london


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsa Kantarcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.