Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü |
|
||||||||||
|
yumuþatýcý fabrikasý açmak olacak sermayem kütür kütür yalan!. yalandan kazdým temeli bismillah iþledim direklerine “ya allah” kerevetiyle kapattým üstünü duvarlarýný ördü bir yýðýn bismillahlý tuðla kapýsýna diktim melekler ile azraili dönmeye baþladý yumuþatýcý makinesi!. aðzý kapaklý aðýzlara akmaya baþladý akýþkan sývý yüzde yüzü kir çözücü!. boyu göklere deðen alçak evlerde yaþayanlara sattým karþýlýðý “Tanrý’nýn razý olsun” tekerlemesi kim söyledi, kim küfretti anlayamadým belki þeytandý, belki de þeytanýn benzeri daha demin ölümün en katýsýný reva gören dünyalýnýn nasýl da yumuþadý yüreði!. kurduðum fabrikanýn vardiya iþçilerine bayram baðýþladým, kolkola yürüdüler yollar boyu halaylar çektiler, kiminin eteði uçuþtu, saçý havalandý kiminin pantolonu patladý, yerde yuvarlandý dillerinde “þükür” þarkýsý ürettikleri akýþkan ödülüdür bu hem kirleri söküp attý, hem de yumuþattý!. yumuþak konuþan bir müdür reklamýyla dünya aleme duyurdum akýþkanýmýn etkisini dinleyen dinlemeyene, duyan duymayana anlatsýn deyince þaþacak þey doðrusu fabrika önüm kalabalýklaþtý!. taþa seslendim sonra; sen de gel gel ve kendini at yumuþatýcýmýn içine kesinlikle yumuþar, pamuk olursun rengin de deðiþir bu arada; hem mavi, hem kar beyazý!. 😀 t.a Mayýs’ýn yedisi 24
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |