Hayaller olmasaydı, umutlar dünde kalırdı. - Dolmuş atasözü |
|
||||||||||
|
aman allahım, ne zormuş bu ihtiyarlık deyip, gözgöze geliyoruz eşimle...o bana acıyor, ben de ona...işte bu durak anlarımızın birinde, komşumuz geldi yanımıza; pazara gidiyormuş o da!.ay dedi, ne çok şey almışsınız, pazarda alacak şey bırakmamışsınız...bir gururlandık ki, sormayın gitsin!..demek ki bayağı zenginmişiz!..gerçi zenginim demek bize yakışmaz ya; komşunun sözlerinden sonra zengin olduğumuzu anlamış olduk, he valla!.. neyse, zor bela getirdik arabayı eve!.mübareğin benzini de, mazotu da biziz!..hatta motoru da biz, direksiyonu da biz!..bir gittiği yol başkasının!..sahi kimindi yollar allasen!..yürüyenin mi, duranın mı, belediyenin mi, bizim mi!..yoksa; ben yaptım diyenin mi?..eee yaptıysa yaptı; cebindeki parayla mı yaptı!..o yolları yapanlar, hepimizin parasıyla yaptı!.yani diyorum ki; yol, hepimizin yolu!..git git bitmez, git git nereyedir bilinmez!.. yola devam dedik; gele gele eve geldik!.açtık arabanın kapağını, içini boşalttık!.. ne mi almışız: iki tane patlıcan, üç tane domates, altı tane dolmalık biber, yarımın yarısı kadar sivri biber, iki tane hıyar, üç kişiyiz ya üç tane elma, yarım kilo patates,yarım kilo kiraz, iki kilo soğan!.. tam bir hafta boyunca bunlarla doyacak karnımız...en çok da soğan yiyeceğiz!. demek ki doğru değilmiş zenginliğimiz!..demek ki, komşu kadın yalan söylemiş!.demek ki,gerçekten fakirmişiz!.. :((
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |