Dünya hayal gücünün tuvalinden baþka birþey deðildir. -Henri David Thoreau |
|
||||||||||
|
kim kimi seçecek ki; ilahi!.. seçenlerin seçtikleri ne yapýyor peki;ilahi!.. seçtiklerimiz seçilenlere ne yapýyorsun diyor mu; ilahi!.. bi susun allasen!..dört yýl daha batmaya, pardon uçmaya devam edelim oðlum!.iyice uçalým ki; yerine gelsin aklýmýz!.. sahi!.nerededir bizim aklýmýz oðlum?!.nereye gitti de gelmez geri beh!. bak vergiler de arttý durmadan!.onlar da gidiyor arþ-ý aleme!..cebimizde ne var, ne yoksa gözler dikilmiþ üstüne!.ceplerin aðzýndan, yanýndan, altýndan mý girsem içine diye hesaplar yapýlýyor durmadan!..sadece adý bilinenler deðil, yeni yeni vergi türleri icat ediyorlar oðlum!..mübarekler, tuhaf bir bilim dalý adamlarý sanki!.ben adýný “vergisizm”bilim dalý koydum!bu dalla ilgilenen, ihtisas gören bilim adamlarýna da “vergisist” dedim! yani diyorum ki; durmadan sist’ leniyoruz be oðlum!.😀 ilahiii!.herhal de sýyýrdým kafayý! ne dediðimi kendim anlamadým ki; okuyan ne anlasýn, de mi oðlum!.. þimdi aklýma geldi, yazmadan edemeyeceðim. bu vergi konusunda biraz daha üfüreyim olur mu? bence vergi türlerinin sayýsýný artýrmasý lazým, seçenlerin seçtiklerinin!. mesela: gülme vergisi!.. den den: aðlama vergisi!. den den: yan baktýn vergisi!. den den: yutma vergisi!. den den: yýrtma vergisi!.. den den:dudak araladýn vergisi!. den den: diþlerini gösterdin vergisi!. den den: gözlerini süzdün vergisi!. den den: býyýk altýndan sýrýttýn vergisi!. den den: saç vergisi!. den den: güneþe baktýn vergisi! den den: aþk vergisi!. :))) daha daha sayacaktým ama, üþendim be oðlum!. hadi bakalým, gerisini sen düþün!.ben, iþte gittim, iþte gidiyorum þunun þurasýnda!. yani bu vergiler kabul edilirse, ben yýrttým sayýlýrým valla!. sana kolaylý gelsin oðlum!.. 😀
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |