İyi bir aşk mektubu yazmak için, neler yazacağını bilmeden oturman, kalktığında da ne yazdığını bilmemen gerekir. -Rouesseua |
|
||||||||||
|
Daha ana karnında verirsin bize O bir yudum nefesi cansız bedenlerimize Seviniriz o bir yudum nefes yaşatır bizi diye Dörtgöz bakarız her saniye hepimiz Kaybolmasın o bir yudum nefesimiz diye Bazen ansızın gelen o acı günlerde Bazen de sevinçli geçen o güzel günlerde Nasıl da boğazımızda düğümlenir istemesekte O bir yudum nefesi alamayız ne etsekte Ah sıkılır içimiz , daralır o yüreğimiz Zorla yaşamaz mıyız sanki biz Aylarca yıllarca o acı tatlı günleri Hep o bir yudum nefes için biz Ah şu bir yudum nefes yok mudur Ah şu bir yudum nefes İçi gizem doludur sırrı çözülmez Ne gencecik canları ne yaşlı insanları Hiç acımadan bir anda mahf eder onları Bazen sabaha kadar perişan eder Yalvartır o zavallı masum insanları Canından bezdirir o bir yudum nefes onları Bakmışın ummadığın bir günde Alıverir bizden en değerli varlıkları O canımızdan çok sevdiğimiz insanları Artık rüyalarımızda görürüz biz onları Günlerce aklımızdan çıkmaz hayalleri Sel olur akar döktüğümüz o gözyaşları Hep o bir yudum nefes değil midir Çalıp bizden uzaklara götüren onları Öylesine acıdır ki yaşamın o son günü Çıktı çıkacak derken her saniye korkarak Az da yaşasak çokta mutlaka kaybederiz O kıymetli bir yudum nefesimizi biz Kimse önüne geçemez onun bir canavar gibi Çıkmak isterse eğer içerden dışarı Bir kalemde hiç acımadan siler atar bizi Unutuverir birlikte yaşanan o dev geçmişi O bir yudum nefes değil midir sanki Bir anda durduran , günlerce adım adım Kat ettiğimiz o aylarımızı yıllarımızı bizim Bazen zorla bazen de sessizce terk eder bizi Sonra da efsaneleşir adına ruh denir Bir kenera çekilir hiç bir şey yokmuş gibi Sanki köşeden bucaktan kıs kıs bize güler İnsanoğlu zaten bir yudum nefes der gibi
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Aysel Denizeri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |