Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doğmuş insanlar tarafından savunuluyor. -Ronald Reagen |
|
||||||||||
|
Melankoli/İlhan Geçer ......... Özlediğin hayatı buldun mu bilmem Gözlerinde hala hüzün var gibi Işık yüzün gülmüyor anlat nedendir Gene aşksız gene bomboş mu için Niye ellerin soğuk yoksa üşüyor musun Mutluluğun peşinde hala koşuyor musun .......... Aşklar nasıl da kısır, bu kısır döngüde; sabah akşam bir vızıltıyla geliyor, arıdan mı sivrisinekten mi belli değil, ama sokuyor sonuçta. Artık kaşıntılardan kaşıntı beğenin. Küçük bir uyarı, sakın kısır yemeyin; hem acıdır hem kaşındırır; ben hayata benzetirim. Bir avarelik gününde, mesela Cumartesi, Şafak tanrıçaya diyorum ki: - Eos bu sabah benimkine dokunma, bitkin zavallı. Sen git Kephalos'la gönül eğlendir; günü müjdele aşıklarına. Birinden öbürüne koştur, çek cezanı. Aphrodite'e söylerim bak, eğer ilişirsen benimkine de, o zaman kaçıramazsın hiç birini dilediğin yere! (Zar zor tutuyorum gülparmağı, sen uyu benimki.) -(Benimki) Ne tatlısın, ruhumu okuyorsun, ama canıma da okuyorsun. Bir ağaç olsaymışım yerli yerinde; kolayca bulaymışsın beni; bir de tenbih geçiyorsun: her kuşu konuk etme dallarında. Leylekler bacaları severlermiş, onlardan korkun yokmuş; ağaçkakandanmış ürküntün; dürter dürter de sen sanırmışım, yer bitirirmiş beni; sana bir şey bırakmazmış. Ben Prometheus olup yatayım en iyisi, sen ruhuma oku ve yeniden dirilişim aşk için olsun. - Benim öyle kor gibi yanıp, akkor gibi yazdığıma bakma, çok yabaniyimdir. Nasıl yaban çileği baş döndürür kokusuyla, beni de öyle bil. Yaban gülü de diyebilirsin, sen sıcak ülkelerin palmiyesi prensim; tepeden tepeden bakar mısın, sana döşek olmuş yaban otlarına? Bir haşmetli fil sevecen bakar mı bir küçücük serçeye? - Başka günleri karıştırmazsan: Hayalimde son gün durdu Sen orada konuşmadan kıpırtısız Zaman elinde ben gibi - Sen nesin sen: Çoban olup ay güdesi Boğa olup kız kovalayısı Balık olup Nympha izi süresi Kuş olup başım üstü uçası Aslan olup ceylan avlıyası Ben ben olup neredeyim diyesi Sen içimde tanrı Bildiği gibi yapası - Zenci aşığım Kara dünyamın Beyaz ışığı Sevmenin dert olmadığını Sonunda öğrendik Mİ? - Yeni bir omlet çeşidi öğrendik Yeter artık bu kadar yarenlik Haydi kalk Kahvaltı hazırlama sırası senin Bu Cumartesi'lik - Bırak şimdi, taşlama uykumu, haydi bakayım bana bir şiir okuyuver, seni dinliyorum gözlerim kapalı! - Gecedir, üç beş şiir el vermişse gaipten; Bir kervan Eski Hind'den baharat getirmiştir (Behçet Necatigil) - Benimkine o dediğinden koyma, olur mu tatlım? - Şiir ince ince soğan doğramak gibi; çok eğilmişseniz üstüne, yaşarır gözleriniz.(Behçet Necatigil) - Haa? - Zınk! Ayten Suvak
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ayten Suvak, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |