Her devrim yokolup gidiyor ve peşinden yalnızca yeni bir bürokrasinin artıklarını bırakıyor. -Kafka |
|
||||||||||
|
- Yemek pişirmekten bıktım Hayati! - Tamam hayatım, akşama dışarıda yeriz! ( Ayy ne kadar kolay olduuu, canım kocacığım benim...) - Yeni bir ayakkabı istiyorum Hayati! - Hay hay canımın içi, almışken iki çift al yavrummm! ( Ahh biricik kocacığım, sen meleksin melek...) - Bu mahalleden taşınalım Hayati, başka bir yere, daha seçkin, anlarsın ya... - Taşınalım tabii birtanem, ben de düşünüyordum zaten... ( Avvv Hayatii, eşsiz eşim benimmm!) - Hep aynı ülkeden sıkıldım Hayati, biraz da... - Nereye istersen göndereyim, hayatını yaşa sen tatlım... ( Off ne güzel, ne kolay oldu yarabbim...) - Şirketin yarısını bana devret Hayati! - Hemen şekerim! - Komşunun kedisini zehirle Hayati, çiçeklerimi eziyor! - Sen merak etme güzelim! - Annemi dirilt, çok özledim Hayati... - Şimdi sevgilim, yeter ki sen iste... - Ayrı yatalım Hayati, çok şişmanladın, horluyorsun... - Pekala, sen nasıl uygun görürsen tatlım... - Adın hiç karizmatik değil Hayati, Memati olsun! -Yarından tezi yok, artık ben Memati'yim, Memaatii! - Çok kolay adamsın Hayati, sıkıldım, öldür beni! - Çok zor ama, madem ki istiyorsun... ............................. - Ayy Hayati ne güzel uyuyordum, mahvettin rüyamı! Ne var, niye uyandırdın beni, bugün işe gitmiyorum ki... - Dün sana aldırdığım nakış ipliğini nereye koydun karıcığım, bir türlü bulamadım da sultanım... ............. " ...Bu kadın Herakles'i köle haline getirir, kadın kılığına sokup yün eğirmesini sağlar...Fizik ve moral gücün, kahramanlığın simgesi olan Herakles hem kahraman hem de tanrı olarak tapkı görmüştür. Çok içen, çok yiyen canlı ve iyi kalpli bir dev olarak tanımlanan Herakles Greklerin gözünde kötüleri, sözünde durmayanları cezalandıran, insanın başına gelen afet ve belaları alt edip yenen yiğitlik ve yüreklilik simgesidir..." ............. - Bak kitabının sayfası kopmuş karıcığım, koyuyorum Mitoloji Sözlüğü'nün içine...Hem bana söz vermiştin, kazaklık yün alacaktın, hala alacaksın.... - Alırım hayatım, sen de o kazağı hayat memat meselesi yaptın ama! Dünya kadar ördün ya öteberi! Neymiş beyimiz sıkılıyormuş elinde bir şey olmazsa....Benim canım yok mu, şey gibi çalışıyorum bütün gün! - ............. - Dünya başina yıkılacak, çok hayati bir mesele sanki, abarttın ya, kes ağlamayı karı gibi!......Kesss dedim! Ayten Suvak
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ayten Suvak, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |