Ağlamak da bir zevktir. -Ovidius |
|
||||||||||
|
Daha çocukken sevmiştim onu,Hayallerimin sihirli perisiydi.O da beni seviyormuş meğer.Bir yaz akşamı saat20:30 da aşkımızı denize ve birbirimize itiraf ettki.Allahım ne kadarda çık seviyordum onu hiç bir şeyi düşünmüyor onunla,gülüyor onunla ağlıyordum.Hayat hep böyle gitsin istiyordum. Tek vucuttuk sanki.Ne dert ne tasa.Hatta onun için ölürmüydüm? Ölürdüm. Yine birlikte sıcak evimizde geçirdiğimiz günlerden biriydi hava biraz bozuktu hani yağmur şimdi yağıcak mış gibi görünürde kararsız kalırya, işte öyle bir şey. Dışarı çıkması lazımmış, gitme dedim.Çok önemliymiş gitti.Saat gece yarısına yakındı,döndü.Sırıl sıklam olmuştu.Sarıp koynuma aldım, kuruttum.Bir iki hafta geçti, inceden öksürmeye başladı.Sanki derinlerden geliyordu öksürüğü. Zaman geçtikce o incecik elleri,solmaya başladı.Yüzündeki tebessüm yerini ciddi bir somurtkanlığa bıraktı. Sevdiğim kadın ellerimin arasından kayıp gidiyoırdu.Artık yatağa düşmüştü.Konuş muyor gülmuyor artık bana tatlı tatlı bakmıyordu. Öğlen olduğunda tek başıma ona ilan-ı aşk ettiğim sahile gittim.Denize baktım ve nerede yanlış yaptığımı sordum kendi kendime.Bir türlü cevaplayamadığım sorular sordum, kendi kendime ve eve gelip yattım.Habaha cansız bedeni yatakta uzanıyordu bana bir veda bile ettirmeden almıştı Allah onu benden.Doktor soğuk algınlığı dedi.Onu bir mezara koydular.Bedenini artık toprak saracaktı.Mezar taşına Sevdi Sevildi Öldü .Yazdılar Ayrılamadım bir türlü mezarlıktan.Garip bir şekilde gidemiyordum.Artık hava kararmaya başlamıştı.Mezarlığın içinde aylak aylak gezinmeye başladım.Mezar taşlarını okumaya dalmışım.Zifiri karanlık basmıştı. Hiç bir şey göremiyordum.Bulamıyordum onun mezarını bir türlü.Dönüp duruyor aynı yere geliyordum.Yorulup bir mezarın yanına oturdum.Sanki mezar mermeri oynamaya başladı.Kendim uyduruyorum diye düşündüm.Sonra sesler maşladı.Garip bir ıslık gibi.Birden ensemde bir el hissettim dönüp baktığımda mezarlıktaki ölünün kaktığını gördüm korkudan bağırıp kaçamıyordum bile.Sonra bütün ölüler birden kalktı.Şimdi hertarafı görüyordum.Hepsi ellerine bir taş almış mezartaşındaki yazıyı değiştiriyordu.Adamın mezarında.''Hep şüketti'' yazıyordu ama o adam yazıyı ''Ben bir hırsızdım diğe değiştirdi''Aklıma sevgilim geldi belki onu son bir kez daha görebilirdim diğe düşündüm.Hemen mezarı buldum.Oda kakmıştı beni görmüyordu ona baktım.Mezar taşındaki yazıyı oda değiştiriyordu.Taşa ''Bir gece dışarı çıktı, onu seven kocasını aldattı,ve öldu.'' Diğe yazdı.Orada uyuya dalmışım.Sabaha mezrlık bekçisi cansız bedenimi bulmuş.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © uFuK, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |