..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İnsan melek olsaydı dünya cennet olurdu. -Tevfik Fikret
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > İlişkiler > Zeynep Küçük

4 Şubat 2005
Yağmur İle İnsan  
Zeynep Küçük
Bütün yağmurlu havalar böyle değildir elbet. Öyle havalar vardır ki... Bir köşesinde güneş, bir köşesinde beyaz bulutlar. Şarkı söyleyerek bırakırlar yağmurlarını. Dans ederek yere konar yağmurlar. Kat kat daireler çizer etrafına, bir, bir, bir damla daha

:BAGB:
Yağmurlu bir havaydı. Kara bulutlar kasvet veriyordu insana. Kızgın bir ses basbas bağırıyordu. Keskin bir kılıç, gökle yer arasında savaş yapıyordu. Yere düşen damlalar, çamur deryaları oluşturuyordu. İnsanın elini kolunu bağlıyor. Çalışmasına engel oluyordu. Kulağıma bir fısıltı:
"Git yat. Bu havada iş yapılmaz." diyordu.

Bütün yağmurlu havalar böyle değildir elbet. Öyle havalar vardır ki... Bir köşesinde güneş, bir köşesinde beyaz bulutlar. Şarkı söyleyerek bırakırlar yağmurlarını. Dans ederek yere konar yağmurlar. Kat kat daireler çizer etrafına, bir, bir, bir damla daha. Çıkmak, sevgilinizle el ele dolaşmak istersiniz. Konsun istersiniz beyaz kelebekler saçlarınıza. Kirpikleriniz ıslansın, ruhunuza süzülsün. Sonra bu muhteşam tablonun kurdelası, yedi renkli harikası, çıkar karşınıza... Koşmak istersiniz ona, koşup sarılmak.

İnsanlarda yağmurlu havalar gibi değil midir? Bazen hırçın hırçın yağarlar. Bağırırlar, çağırırlar... Bıçak gibi keserler yürekleri. Yakarlar, kül ederler taze filizleri...

Bazen de yeşertir, kök salmamış fidanları. Yumuşatır zalim yürekleri. Kederleri alır götürür. Damlaları göle, gölleri denize döndürür.

Her ikiside aynı insandır. Öyle bir insan ki bu! İsterse yakar kavurur. İsterse kavurmayı dondurur.

.Eleştiriler & Yorumlar

:: ilginç bir benzetme
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
9 Şubat 2005
Merhaba Zeynep; İlginç bir benzetme."Yağmur ve insan".......Ya da insan ve gökyüzü.Bazen sakin, bazen hırçın; bazen aydınlık, bazen karamsar gibi....Severek okudum yazını....Sevgiyle kal....Kâmuran ESEN

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın İlişkiler kümesinde bulunan diğer yazıları...
Gelin, Kaynana - Kayınbaba Geçimsizliğine Son
Karı - Koca Kavgasına Son!
Eşinizin Kalbini Feth Edin

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Köylüm
Müşteri Hizmetin En İyisine Layıktır
Kuyruğun Önemi

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
İstanbul - Kırşehir Otobanı [Şiir]
Özledim Annem [Şiir]
Gel Kağıt Kalem Dertleşelim [Şiir]
Bırak Beni Anne [Şiir]
Ayrık Otu ile Menekşe"nin Aşkı [Öykü]
Ayrık Otu İle Menekşe Ayrıldı [Öykü]
Ayrık Otu ile Menekşe"nin Mutluluğu [Öykü]
Çalış Aytekin Usta Çalış [Öykü]
Biz Seninle Ayrılmaz Bir Dörtlüyüz [Öykü]

Zeynep Küçük kimdir?

Okumayı ve yazmayı çok seviyorum. Sevdiklerim için zaman aramıyor, zaman üretiyorum. Bazen karanlık geceleri aydınlatıyor sevdiklerim. Bazen uykumu renklendiriyor. Bazen bir sözcük oluyor sevdiğim, Bazen de bitmiş bir kalem. Bazen kızgın bir surat oluyor: "Çayım nerde kaldı?" diye bağırıyor. Ama biz herşeye rağmen seviyoruz birbirimizi. . .

Etkilendiği Yazarlar:
Okuduğum her yazıda kendime ait birşeyler ararım. Özellikle; Ömer Seyfettin, Necip Fazıl, Doğan Cüceloğlu, Üstün Dökmen, Muhammet Bozdağ, Halit Ertuğrul, Dr.Lynn Weiss, Ali Erkan Kavaklı, Hasan Yılmaz

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Zeynep Küçük, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.