Bir klasik herkesin okumuş olmayı istediği ancak kimsenin okumayı istemediği eserdir. -Mark Twain |
|
||||||||||
|
‘Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik’ diye sevinmeyin. Kuyruğu koparmadan ‘post hazır’ diye düşünmeyin. Aman efendim, işsizlik zor. Devlet Baba da ”çalış çalış” deyip duruyor. Bizim oğlan da yolları ölçmekten usandı. “Baba bana bir dükkân aç. “ dedi. Ne yaparsın efendim; bizimki de ciğer, para etmese de.. Varımı yoğumu ortaya koydum. Bir bakkal dükkânı kiraladık, içine üç beş mal koyduk, sıra bunu açmaya geldi. Bizim hanım sevinir: “Allah razı olsun Bey, çocuğun eli ekmek tutacak” diye. Bizim oğlanın ağzı kulaklarına varıyor. “Baba, baba,.. ” dilinden düşürmüyor. “Hele bi acele etmeyin.” Diyorum, beni dinlemiyorlar. Konu komşu duymuş: “Hayırlı olsun” diyor. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik; Belediye’den ruhsat alınacak. Evrakları yaptırdık, sıra ruhsatı almaya geldi. Belediye bir çuval para istemesin mi? “Ne?!” dedim. Kulaklarıma inanamadım. Vallahi bacaklarım zangır zangır titredi. Felç geldi sandım. Etmeyin eylemeyin ağalar, bu ne biçim iş. Kuyruğa geldik ama bıçak köreldi, para yok. “Para yoksa ruhsat yok” der Belediye. “Biz bu postu çıkaramayacağız.” dedim, çıktım eve geldim. Konudan komşudan yardım istedim, kimsede ‘eye’ yok, olanda vermiyor. Şimdi kuyruğu nasıl koparacağımı düşünüyorum kara kara… Benden size bir dost tavsiyesi; bundan sonra yüzmeye kuyruktan başlayın. ‘Kuyruk’ deyip geçmeyin. Meğer kuyruk, postun en önemli kısmıymış. Kafa kesilmese de olur, yeter ki kuyruk kopsun. “Ne?!..” “Bir koyundan iki post çıkaranlar mı var?..” Doğrudur efendim, demek ki bu işler yüzmeye bağlı Yüzmek var. Yüzmek (?!:;,.) var. NOT : Teşbih de hata olmaz.. Zeynep KÜÇÜK 08.07.2005
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Zeynep Küçük, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |