..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Fýrtýnalar insanýn denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > ÖzgeCan




17 Þubat 2005
Üvey Sevgili  
Senden sonra.. artýk.. hepsi... üvey, sevgili!

ÖzgeCan


Sonrasýzlýða öncelik tanýyan eksik bir teþebbüs aþkýmýz.. Bir köprünün iki ayaðý gibiyiz; bir araya gelsek, yýkým olur!


:BBCCE:

I

     O’nu tanýmadan çok önce kendime kabul ettirmeye çabaladýðým tek þey, yalnýzca olasýlýðýydý ve ‘neden olmasýn’ konu baþlýklý umuttu çabama tek tesellim. Adý neydi, neye benziyordu, ne zaman ve nasýl belirecekti yüreðimin ufkunda; en ufak bir fikrim yoktu ama eninde sonunda bir gün ayný anda ayný yerde olacaðýmýzý ve ‘bir elmanýn iki yarýsý masalý’ gereðince, hiçbir zorlama olmaksýzýn, doðal bir çekimle, birbirimizi birbirimizle tamamlayacaðýmýzý biliyordum. Aramýyordum, pencerelerin önünde beklemiyordum ama hazýrdým çoktan kapý daha çalýnmadan açmaya... Hazýrdým O’na...

Sonra... Uyumaya çalýþýrken, bir masal olup giriverdi uykularýma... Uyadýðýmda baþucumdu benim...

     “Gözleri okyanus bakan, çok eski bir adam tanýdým. Ceplerinde taþýyordu beþ yaþ düþlerimi. Yüzü güneþli bir ilkyazdý, elleri yýldýzlý bir Olympos gecesi... Nefesim gibi kokuyordu nefesi ve ayný yerden kanýyorduk yara aldýðýmýzda... Yüreði endemik bir kýr menekþesi, hercâi.. varlýðý epidemik bir yaz nezlesi...” diye baþladý masal...

O masal hiç bitmedi!


II

     Sol göðsümdeki ben gibi taþýrken varlýðýný yüreðimde... yaptýðý kardan adamý buzdolabýnda saklamak isteyen küçük bir kýzýn çocuksu inancý, inadý ve saflýðýyla... her okuduðumda bir kez daha kendimle tanýþtýðým þiirleri, kýrmýzý kokulu dað çileklerini, çizgili pijamalarý ve hazan Bodrum’unda güneþli deniz kenarlarýný sever gibi... gerçek, içten, sebepsiz... sorsalar:Yorumsuz! Seviyorum seni....
     Kardan adamýn dostluðu güneþ çýkana, güneþin dostluðuysa hava kararana kadardý. Büyümek, öðretmiþti çocuksu denklemlerin gerçek hayatta geçerli olmayacaðýný. Bir yenisi, gidenin yerini doldurabiliyordu, kabullenmiþtim zor da olsa... Ama sen benim beni terk etmeyen en dostum, yerini baþka hiçbir varlýðýn dolduramadýðý tek yalnýzlýðýmsýn!
     Ýþte bu yüzden hiçbir sýfat tamlamaya, tanýmlamaya yetmedi, yetmiyor seni!



III

     Bandýrasýz bir gemideyim, o gemiyim belki.... Açýk denizlerdeyim tayfasýz, filikasýz.. Serdümeni iþten attým, motorlarý kapattým; saatte 4 knot hýzla.. yelkenler fora! Anýlar takýlmýþ uskura, can çekiþiyorlar ýpýslak bir acýyla. Yarýnlar güneþleniyor güvertede, yeislerim-korkularým sintinede pusuda... Umut kuþu bir martý tünemiþ kasaraya. Geçmiþ lumbozlardan bakýyor, düþlerim asýlýyor civadrada.

     Tramola atmaktan vazgeçtim nicedir, tornistan etmek de yok artýk bir daha. Apazlama seyirdeyim, rüzgâr friþka. Barkaroller var dilimde yakamozlarýn yazdýðý sözlerini ay ýþýðýnýn aydýnlattýðý, meltemlerin suflesi kulaklarýmda...

     Pruvada bekliyorum, `sýnýr-ý zaman`sýz.. yalansýz.. gözlerim alargada....



IV

“Ellerimde bir göztasi, gözlerim boþ gidiyordum
Ne bileyim, bir damlanýn böyle deniz olduðunu...”

     En sevdiðin Can Baba þiirlerinden birinin ilk iki mýsrasýydý seni balýk, beni okyanus yapan! Sonra kendi þiirini yazdýn sen:
                    “Sadece okyanusun farkýnda olan balýklar beceremez aðlamayý                     ve sadece derin okyanuslar ýsýtýr varlýðýyla, aðlayamayan balýklarý...”

     Ve bir anda okyanus oldun sen, ben oldun; fýrtýna gecelerinde karaya vuran dalgalarýn yeni bir þiir daha ekledi yüreðimin sahiline: “Okyanus kurudu ve bir birikinti kaldý sadece. Az daha o da gidiyordu! Sonra merak etti okyanus: Acaba tamamen kuruyunca ne olurdu? Ve o korku, yaðmurlarý yaðdýrdý... Þimdi tekrar yine okyanus olma yolunda deniz ve en büyük damlalarý hep sen.... seni seviyorum.... ”

     Tüm bunlarý okuduktan sonra ben de bir þiir yazdým. O þiirin adý ‘UMUT’tu... Okunmaya okunmaya silindi söz dizimleri, geriye bir tek baþlýðý kaldý!


V

     Sonrasýzlýða öncelik tanýyan eksik bir teþebbüs aþkýmýz.. Bir köprünün iki ayaðý gibiyiz; bir araya gelsek, yýkým olur!
     Ve sen... Hem yarsýn, hem ser... ikinizden de vazgeçemiyorum. Deveye hendek atlatsam, köprüde iki keçi; keçileri barýþtýrsam, Ice köpek kovalar isimsiz kedilerimi... Sende bir kýþ ayýsý miskinliði, bende katýr inadý... aslýnda biz neyiz biliyor musun: Aþk Çölü’nde bahtsýz iki bedevî! Kutup ayýsýný görmemek için gözlerimizi yumuyoruz acýya, yaralarýmýz kanamaz sanýyoruz; yaralarý öpülünce can acýlarýnýn azalacaðýna inanan beþ yaþ afacanlarý gibi....
     Maalesef ya da yaþasýn; istemeden bir oyunun tam ortasýndayýz. Oyunun adý: Çölde saklambaç! Ama korkudan öyle bir saklandýk ki, korkarým, bulunduðumuz yerden yaþlanmadan, ya da kutup ayýsý Hakk’ýn rahmetine kavuþmadan çýkamayacaðýz! Biz hayat saklambacýnda birbirinin yerini bilerek birbirinden, hem de ebeden saklanan iki saf çocuk.. ayrý kuytularda ama beraber yaþlanacak, beraber aþklanacaðýz!


VI

     Ben senin... hiçbir zaman alamayacaðýn Çubuk Þarabý’n, Samsun tadýndým; ‘ölürüm sana’n, sosyal danýþmanýn, sonsuza dek umudundum.
     Ýnanýyordum sana, tüm söylediklerine ve hiç yapmadýklarýna. Öyle ki, yenileceðimi bilerek, ama duygularým uðruna savaþmadan vazgeçilecek kadar basit olmadýðýndan, yeldeðirmenleriyle savaþan o þövalye gibi savaþtým aramýzdaki imkânsýzlýkla. Ama iki kiþinin olduðu bir sandalda tek baþýma kürek çekerken, git gide gücümü ve inancýmý yitirerek yorgun düþtüm ben de sonunda.
     Ama haklýydýn!
     Sen.. ne aradýðýný bilmeyen bir balýkçýydýn; hangi denizde ne tutulur, hangi balýk çýkar, hatta sen tutmak için yeterli misin?, bilmiyordun. Olmasý gerekenler ve olmamasý gerekenler; hangisi ve ne zaman? diye bocalamanýn dýþýnda hiçbir þey yapmýyordun. Evet, belki de beni sevemeyecek kadar yufka yürekliydin ve “Her þeyi, herkesi bir anda silip yanýna gelebilsem”, derken bile o filmdeki sen kadar kendine güvenemedin, o adam kadar cesur olamadýn!
     Zamanlarca, öyle hiçbir þey yapmadan, ancak üstüne düþecek bir göktaþýnýn sana yardým edebileceðine inanýp durdun. Yalnýzca... olduðum için Allah’a, olduðumu öðrendiðin için kaderine, beni tanýdýðýn için þansýna ve seni sevdiðim için bana aþýk olmak yeter sandýn.
     Yetmedi balýðým... Sen içindeki Hemingway’i her þartta koruyabildiðine inansan da ve uzun yolculuklarý göze alabildiðini düþünsen de... söylesene, aslýnda hangi düþünü gerçekten yaþamak istedin ve yaþatmak için çabaladýn ki sen!
     
Ýþte bu yüzden...
‘ilk görüþte aþk’týn,
daha ilk celsesinde
imkânsýzlýða dönüþen!




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Mükemmel
Gönderen: Nermin Kaçar / , Türkiye
13 Ekim 2014
Yazým stili, anlatým ve karakter tahlilleri ve bir de kullanýlan kelimeler çok etkiledi beni.Aþk' ýn tarifi zaten imkansýz oluþu ve okuyucuya gerçekten hissettirdiniz bu duyguyu. Tebrikler.

:: Tarz
Gönderen: MUHAMMET ALÝ YÜKSEL / , Türkiye
3 Mayýs 2012
Tarz,uslüp,anlatým çok hoþ kaleminize saðlýk.

:: üvey okur
Gönderen: Ayaz Þirin / , Azerbaycan
9 Aralýk 2010
bana kalýrsa hayatdan anladýklarýmýz, yaþadýklarýmýz ve hiss etdiklerimizi sanat diye bir þeye-kelimelere, resime, notaya, çizgilere ve s.-ye çevire bildiklerimiz kadardýr. Hani siz de bir az anlamýþsýnýz geçmiþinizin þimdideki köklerinden.

:: tebrikler
Gönderen: üryan ruh / , Türkiye
27 Haziran 2009
ömür üvey sevgililerle geçerken, öz sevgili dediklerimiz bir bir terkediyor bizi! aþkýn özü vazgeçilebilirlik mi?

:: Tebrikler
Gönderen: Kýymet TAN / , Türkiye
18 Mart 2009
Duygu selinde boðulmanýn tadýný yaþattýðýn için teþekürler.

:: ürpertici...
Gönderen: nezahat artan / , Türkiye
18 Kasým 2008
ne güzel yazmýþsýnýz. okurken yaþadým ayný zamanda. sanýrým aþkýn birkaç yaný var ve hep tekrar ediyor...

:: etkileyici
Gönderen: Hasan / , Türkiye
21 Haziran 2008
Sonra... Uyumaya çalýþýrken, bir masal olup giriverdi uykularýma... Uyadýðýmda baþucumdu benim... iþte insan neyi bekledigini bildigi zaman o nasýl olsa bir þekilde tanrýnýn lütfu gibi geliyor...gerçekten bu sözler çok anlamlý yazýnýzý gün ýþýgýna çýkardýgýnýz için Teþekürler...

:: kaçýþ
Gönderen: mehmet salçýn / Ankara/Türkiye
13 Kasým 2007
kurgu ,dil muhteþem.kelimelerle, olaylarýn dansý seyre deðer.vuslatla kaçýþ öylesine iltisaklanmýþki; her ikiside ayný þiddette ancak bu kadar lezzetle anlatýlabilir.yolun açýk olsun,kalemine saðlýk.kendimi okumanýn ikikere mutluluðuyla.

:: gözümdeki ýrmaðý okyanuslara kavuþturdun ya ne diy
Gönderen: ahmet fethullah yüksel / Elazýð/Türkiye
27 Nisan 2007
sonradan çýkan boynuz kulaðý geçermiþ.deðme yazarlara taþ çýkarmýþsýn bence.ilelebet baþarýlar.beni altüst ettiðin içinde; neyse kýzmayacaðým.

:: sevgiler
Gönderen: selman / Urfa/Türkiye
5 Nisan 2007
yaralarýmýz kanamaz sanýyoruz; yaralarý öpülünce can acýlarýnýn azalacaðýna inanan beþ yaþ afacanlarý gibi.... belkide rönesanstan kalma romantiklerdik bir tutam sevgiye muhtaç yaralaramýzdan meded umuyorduk

:: Üstad
Gönderen: Hilâl Özgül / Ankara/Türkiye
21 Mart 2007
Bi hikaye anca bu kadar güzel anlatýlabilir! Kaleminize,bileðinize,yüreðinize saðlýk. Alnýnýz gibi yolunuzda açýk olsun saygýlarýmla.

:: Süpersin:)
Gönderen: ÞENNUR GÜR / Ýstanbul/Türkiye
31 Ocak 2007
Hayranlýkla okudum yazýný ne kadar akýcý bir üslupla ve içtenlikle boðmadan yazmýþ kalemin. Ellerine saðlýk ve çok teþekkürler böyle bir keyif yaþattýðýn için, Kal Saðlýcakla

:: degerli özge haným...
Gönderen: pýnar turhan / Antalya/Türkiye
13 Eylül 2006
bugün yazýnýzý okuma fýrsatý bulabildim..yazýdaki betimlemelerinize..hayran kaldým ve edebiyatýn varlýðýna bir kez daha sükrettim..saglýcakla kalýnýz kaleminize saðlýk...

:: harika
Gönderen: levent baþar / Gaziantep/Türkiye
10 Eylül 2006
giriþteki yazý beni çok sarstý ve bu aþk tanýmý muhteþem

:: hala bu kadar güçlüyse
Gönderen: akif yýlmaz / Eskiþehir/Türkiye
31 Aðustos 2006
insanoðlunun sahip olduðu en büyük gücü ve zayýflýðý, aþký anlatan en güzel yazýydý bu su ana kadar okuduklarým arasýnda. ve hala bu kadar güçlüyse...

:: çok güzel
Gönderen: ayça devrim / istanbul/Türkiye
31 Aðustos 2006
O kadar güzel bir öykü ki bu zaten sürekli okunmasýndan ve yorum yazýlmasýndan da anlaþýlabilir sizi tebrik etmekten baþka bir þey gelmiyor elimden. "Ölümcül"ü de çok beðenmiþtim ama "Üvey Sevgili" alýntýlanasý betimlemeleri,benzetmeleriyle farklý bir yakarýþ ve içerdiði göndermelerle. Kaleminiz saðlýk Özgecan,sizi okumak güzel

:: Baþucu Kitaplarým Gibi
Gönderen: Orkun Levent BOYA / Ankara/Türkiye
22 Mayýs 2006
Bu öyküyü uzun zaman önce okudum. sonra, defalarca da okudum. Ve, bugün bir daha... Sanýrým sonra bir dah...bir daha da okuyacaðým... Baþucu kitaplarýný bilirsin, dönüp dönüp de okumakatan býkmadýðýn, bilakis her okumakta ayrý bir tat ayrý bir haz aldýðýn. O, baþucu kitaplarým gibi olan bir kaç öyküden biri bu öykü benim için. "Nefesim gibi kokuyordu nefesi ve ayný yerden kanýyorduk yara aldýðýmýzda..." bu cümle ise her okuduðumda "beni alýntýla" diyor... Bu kez kýrmadým onu... Sevgiler, saygýlar... Orkun

:: Sevgililer Gününe Girerken
Gönderen: Mehmet OZSARAC / Gaziantep/Türkiye
18 Þubat 2006
Yazýnýzý 13 Þubatta okudum.Yani sevgililer Gününe 1 gün kala.Onu için çok daha anlamlý oldu benim için ve çok beðendim. Kutlar,baþarýlarýnýzýn devamýný dilerim. Mehmet

:: mrb.
Gönderen: burhan üregül / Balýkesir/Türkiye
7 Þubat 2006
6.ýncý bölüme kadar çok güzel soyut betimlemelerle süslediðiniz öykünüzü son bölümde baðlarken zorlandýðýnýzý hatta yaþadýðýnýz bir olaydan esinlenerek yazdýðýnýz öykünün kümesiyle ilgisi olmadýðýný düþünüyorum.Gönlünüze saðlýk.

:: ya evde yoksan?
Gönderen: kerem hercai / Ýzmir/Türkmenistan
4 Þubat 2006
Sol göðsümdeki ben gibi taþýrken varlýðýný yüreðimde... yaptýðý kardan adamý buzdolabýnda saklamak isteyen küçük bir kýzýn çocuksu inancý, inadý ve saflýðýyla... her okuduðumda bir kez daha kendimle tanýþtýðým bu oykuyu kaleme aldýgýn ve ben gýbýlerle comertce paylastýgýn ýcýn kar tanelerý kadar tesekkurler

:: yalnýz deðilsin
Gönderen: tayfun koru / Ýstanbul/Türkiye
28 Ekim 2005
aþkýn tanýmýný yapmak zordur..yaþayan bilir ne menem bir þey olduðunu..çektirdiði ýzdýrap bir yana verdiði heyecan için canlar feda ederiz..feda edilmiþ bi hayat kokan öykün için teþekkürler özge can..

:: Yüreðine saðlýk
Gönderen: Didem Yýlmaz / Ýstanbul/Türkiye
11 Eylül 2005
Ruhu öylesine sürüklüyor ki, uzaklara-derinlere. Öyle sanýrým ki! aþký yaþayan-yaþamayan, yaþamak istiyor, içerisinde acýlarý da barýndýrsada. Kalemine-yüreðine saðlýk ki, aylar sonra keyifle, aradým-buldum-okudum eserini.

:: bence saçma............
Gönderen: SONGÜL BOZAN / Diyarbakýr/Türkiye
2 Eylül 2005
bence dünya üzerinde aþk diye birþey yoktur.. sadece insanlarý boþ yere yok eden sigara gibi gereksiz birþeydir... bunu okuyunca sadece güldüm.. çünkü aþk sadece bir kaç kiþinin çoooooooooooooooooook abarttýðý saçma bir duygudan ibaret...aslýnda biliyor musunuz aþk denen saçmalýk bir duygu bile deðil.. insan oðlu zamanýný böyle boþ þeylerle geçirmeyi çok seviyor.... bence daha anlamlý þeylerle uðraþmalýsýnýz... herkese anlamlý günler dilerim..

:: ....
Gönderen: Utkan / Diðer/ABD
21 Aðustos 2005
Bu yazdiklarini hic okumami$ sayiyorum kendimi. cok derin bir yaranin kanamasina sebep oluyordu az daha. Sen bitirdigimde bana nefes almakta zorluk cektiren bu yaziyi hic yazmami$ olamayacagina gore... benim hic okumami$ olmam en dogrusu.

:: Yumak!
Gönderen: Olgun ONUR / Ýzmir/Türkiye
18 Aðustos 2005
Beni bir yumak yaptýn, Çok yüksek bir uçurumdan aþaðýya býraktýn, sonra ipliðimi duygularýna sardýn. Teþekkürler Özge Cân, seni okumak ve anlamak bir ayrýcalýk...

:: ?
Gönderen: Yusuf Ziya / Ýstanbul/Türkiye
24 Temmuz 2005
masallar bitmez. zevgili üveyse aþk yoktur. ve baþka þeyler. kafam çok iyiyi de geçti. yazýyý hatýrlamýyorum desem inanýr mýsýn?

:: Bu ikinci...
Gönderen: Bahadýr Yurteri / Ýstanbul/Türkiye
30 Mayýs 2005
Bu yazdýðým ikinci yorum eserleriniz hakkýnda ama þunu söyleyebilirim. Kaleminiz mi yoksa yüreðiniz mi daha kuvvetli çözemedim; ama gerçekten adama diz çöktürecek cinsten bir kabiiliyet. Hayran kaldým.

:: Bu Ýþ Nasýl Olacak Ya...!
Gönderen: harun küpeli / Gaziantep/Türkiye
24 Nisan 2005
Merhaba Özgecan; Arkadaþým yazýný okumaya baþladým an baþka bir diyara uçup gidiyorum yorum yazmaya mecal mý býrakýyorsunkine Üvey Sevgili de herkes kendinden kopan bir parça bulmuþ ve parçalarý birleþtirdiðimiz de ortaya çýkan þaheserin adý tabii ki ÖZGECAN oluyor yolun açýk olsun kardeþim sevgiler.

:: ezbere þairimin
Gönderen: Fulya Engin / Ýstanbul/Türkiye
18 Mart 2005
( m - ilk isim ) en doðal izini okudum -usulca söylemek istedim bunu - bastým baðrýma, mavi bir balýðý gözünden deþmiþtim ( m - sahte cisim)hala itiraf itiraf dilimlenir içim. Eve geliyor benimle bazý cümlelerin , adýmýz altlý üstlü durumuþ bir listede , yitik dedi ,olsun , sen güzel söylüyorsun. kaçmak istiyor üzerimdeki atlas kumaþ ya senin deðdiðinn gibi bir sahile ya da satýp pýlýyý pýrtýyý karadan riskleþerek Tibete.. ne diyecektim , hah! "için içime kapaklansa" "için içime kapaklansa" "için içime kapaklansa" hadi hoþça kal

:: belki ama
Gönderen: öztürk / Adana/Türkiye
9 Mart 2005
Yazmak, bir yeni þeye baþlamak adým atmak...güzel þey doðrusu. Ama ben isterdim ki yazdýklarýnýz daha çok insan tarafýndan ve kamusal alanda okunsun. eleþtiri olumlu veya olumsuz o zaman daha gerçekçi olurdu. Bilmem denemeye deðer buldun mu bu düþünceyi_

:: Kim en çok iz býrakýr
Gönderen: Boran Kalay / /
4 Mart 2005
her biri iz býraktý yüreðimizde her biri derin boþluklarla gitti ama en çok kim üzdü bizi en çok kimin yeri dolmadý hangi odada kimi kiminle aldattýk acaba hep bu soru kafamda dostluklar da aldatýlýr mý baþka sevgililerle ne ilk ne son olacak hayatýmýza girenler daha satýrlarca sayfalarca yazýlar yazacaðýz bir bakýþa bir gülüþe bir söze ama hangisi bilecek deðerini ya da hangisi anlayacak bu büyük yüreði taþýmanýn deðerini... özlemle...

:: Yazý yazmalý
Gönderen: Faik Murat Müftüler / Muðla/Türkiye
3 Mart 2005
Okudukça sizi içimden yorum deðil, yazý yazmak geliyor. Her cümleden bir ilham alsam, her yazýdan kaç yazý çýkar? Bir hesaplasýn hayrýna. Ýnternet baðlantýmý kesip yazayým bari. Konu þudur. "ilk görüþte aþk’týn, daha ilk celsesinde imkânsýzlýða dönüþen!"

:: ..
Gönderen: Petek / .../Türkiye
2 Mart 2005
Yüreðine SaðLýk,baska ne diim..çok güseL bi yasý oLmus:}tebrikLer:}

:: Köprünün ancak ayrý kalmasýyla iþlevsel ayaklarý h
Gönderen: aynur özbek uluç / Ýstanbul/Türkiye
1 Mart 2005
Özellikle denizcilik terimleri ile bezeli bölüm çok ilgimi çekti..Zaten böyle bir anlatýma meyli ,ilgisi olan biri olmam da bunu katlamýþ olabilir..Aslýnda bu öykünü dün gece okudum,ama bir türlü yorum yazmama izin vermedi site.Epey bir kelime için sözlük karýþtýrdým tek tek. Oldukça keyifli bir okuma oldu bu nedenle de. Sindire sindire çýktý anlamlarý cümlelerin. Erkekler gemide, denizde belki bunlarýn pratiðini yaþýyorlar, ama duyarlý bir kadýn gözü ancak sözü böylesi bir yerden cana getirir, ordaki anlamlara yeni anlamlar yükler..ya da var olan gizli anlamlarýný döker tek tek cümleye.Nitekim öyle olmuþ yazdýklarýn ÖzgeCan..sevgiyle.. aynur özbek uluç

:: Ýlk olmaný isterdim..
Gönderen: Volkan / Ýstanbul/Türkiye
25 Þubat 2005
Çok fazla yorum yapmýyorum aslýnda, bir amatörün gözünden okuduðumda yazýlanlarý ki zaten öyleyim, bazen dudak büküyor, bazen de haz alýyor ve kýskanýyorum, ilk yorumumda bir yazar arkadaþýmýzý yermiþtim, türkçeyi doðru kullanmadýðý için, ilk olmaný istememse senin üslubunun etkisinde kalýþým. Deðil imla hatalarýn, yazdýðýn dili bile önemsemedim. Tek eksiðin süslü anlatýmýný yalýnlaþtýrma çabasý içine girmekten kaçýnmandýr.Tebrik ederim,

:: Muhteþem...
Gönderen: Funda Bilgili / ÝZMÝR/Türkiye
23 Þubat 2005
Bazý yazarlar ve yazýlar kendimden geçirir beni...Koparým zamandan ve mekandan. Þu anda iþyerinde bulunan vücuduma aldýrmadan ruhum açýk denizlerde dolaþýyor...Öyle güzel bir anlatým ki...Çok nadiren bir yazýyý yeni baþtan okumak isterim tadýna doyasýya varabilmek adýna...Ve okuduðum öyle bir denemeydi. Tebrikler Sevgili Özgecan...

:: içime çeksem kelimelerini...
Gönderen: yeþim kýrlý / Ýzmir/Türkiye
23 Þubat 2005
bir sigara daha yaksam, dönüp baþtan okusam...bir paket sigara biter böyle...kelimelerini duman gibi içime çeksem...aðzýmda nikotine karýþmýþ enfes bir tat kalýr geriye...tek kelime Özge..."þahane"(!)

:: ( 'n
Gönderen: Kaan Ozer / Ankara/Türkiye
21 Þubat 2005
ortalamasýný aldýðým her aþkýn karekökü üveydi:) umutkardeþiydim sabah kahvaltýsýnda göðsünden akan kaný emerken.. belki âlâkasýz ama; bu eseri okurken aklýma "þey" geldi... ve "þey" benim en az kullandýðým kelimedir.. tarifsiz kaldýðýmda söylemlerime karýþýr .. :) þeyyyy ne desem bilmiyorum.. kalemini ruhunla beraber bir yerde unutursan haberim olsun.. hýrsýzlýða özentiyim ;p

:: ben kýyýya vurdum...sen dalgalara yakýþýyorsun
Gönderen: Burcu Yýldýzer / Ankara/Türkiye
20 Þubat 2005
insanda yorum yazacak gücü býrakmýyor bazen yazýlarýn;yazmýyorsam can çekiþiyordur sayende kalemim, bilesin... Yüreðinin hýzýna yetiþmek, seni dalgalardan alýkoymak ne mümkün!!ben kýyýya vurdum bu gece, daha da yüzmem:)Birgün yolum düþerse seni ve yazýlarýný kuþatan havayý solumak isterim..sevgiyle kal..yüreðine saðlýk her zamanki gibi....

:: özge CAN
Gönderen: mehmet asim erdoðmuþ / Ýstanbul/Türkiye
19 Þubat 2005
sevgili özge yazýlarýný takip ediyorum."sen" ne kadar yazar olmadýðýný düþünsende, sen çok iyi yazýyorsun...yazarlýk bir klýþe ise sen bunu yüklenmiþsin... eyvallah

:: tebrikler
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
19 Þubat 2005
Sizi okumayý seviyorum ÖzgeCan.......Her yönüyle çok güzeldi...Sevgiyle kalýn...Kâmuran Esen

:: ...
Gönderen: Mehmet Aydin / Ankara/Türkiye
19 Þubat 2005
bittiðim andýr bu an ...

:: Tanýk..
Gönderen: Mesut Aydýnoðlu / Ýstanbul/Türkiye
19 Þubat 2005
Gizli ama alenen tanýðýydým sanki bu aþk'ýn yaþanýrken,yaþandýðýnda,yaþatýldýðýnda..Okurken satýrlarý bunlarý hissettiriyor cümleler sürekli bana..Þimdi ben en çok yorum yapan olmaktan ziyade nerede olmamý sorguluyorum..Yine de bildiðim bir þey var;yaþadýklarýný yaþamamýþ olanlara bundan daha açýk anlatamazdýn.. Teþekkür etmek istiyorum;Aþk'ý aþýklara,adaylarýna hatta aday adaylarýna tüm çýplaklýðýyla anlatma cesaretine sahip olduðun için :) Sanýrým bundan böyle sohbetini özlediðimiz kadar deðiþik konularda ince detaylarýna kadar inip çoðu insana ulaþma çabanla ürettiðin yazýlarýný da özler hale geleceðiz.Sohbetine nail olamasak bile yazýlarýný okuyabilme fýrsatýný yakalayanlara dahil olabilme yetisi dahi keyf verici biþiy :)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevabý Yok Sorular
Beþ Yaþ Öznesi
Ölü - M - Cül
Ýki Kere Ýki Kaç (K) Eder?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Via Crusis [Þiir]
Trajikomedramik Otologlar [Deneme]
Cam"dan Çocuða Can"dan Satýrlar… [Deneme]
Son Yazý (N) [Deneme]
Advaita Vedanta* [Deneme]
Bütün Suç Mevsimlerde * [Deneme]
Agrutra Mirva* [Deneme]
Sn 2 (Bin) +v [Deneme]
Hepimizden Ýyi Biliyor [Deneme]


ÖzgeCan kimdir?

Sürgünü akvaryum olan bir okyanus balýðý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ÖzgeCan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.