Her insanda insanlığın tüm durumları vardır. -Montaigne |
|
||||||||||
|
Annemin bana aldığı ilk parfümüm geldi aklıma birdenbire... Hiç unutmadım adı “bugi” y di... Ergen dönemimde geldi bu hediye ve buram buram çiçek kokuluydu... Ne kadar çok sevinmiştim o gün... Ve hiç aklıma gelmezdi birgün kalbimin “annesizlikle” çarpacağını... Az önce mutfakta ocağın üstündeki tencereye bakakaldım bir süre... Kimbilir ne zaman içine katıksız sevgisini katarak bize yemek yapmıştır o tencere de annecim... Ve kimbilir ne zaman, hangi gece düşlere sığınarak, bizi uyurken izlemiştir gözlerinde birkaç damla yaşla... Çayı çok severdi içmezse başı ağrırdı, en sevmediği şey bankadan kartla para çekmekti, en sevdiği yiyecek buz gibi nefis bir dondurma... Ama illa ki, sade ve kakaolu...Serde emekli öğretmenlik vardı ya, emekliliğindeki yaz akşamlarının tadını kimi zaman balkondan sarkan sarmaşığın serinliğinde bulurdu... Gözleri yeşildi, saçları sarı... Teni bembeyaz, kalbi pırıl pırıldı... Ve 98’in 22 temmuz’un da sabaha karşı bize aniden veda etti... Ve ben o tarihten sonra vedaları hiç sevmedim... sevemedim...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © müge eralp kaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |