Egoistlerin en güzel yanı başkaları hakkında konuşmuyor olmaları. -Lucille S. Harper |
|
||||||||||
|
Ben sana susuzum, sen bana susuz. Gözlerimizde rüyâların cengi var, Oysa bütün geceler huysuz mu huysuz? “Nerde kalmıştık?” Hangi resimdeyiz biz? Mutlu sona ulaşmak bu kadar zor mu? Vakit bitti bizden ne bir ses, ne bir iz; Yüreğimizde yanan ateş mi, kor mu? Aydınlıklar bize de gülümsemeli, Güneş yakmalı, ısıtmalı, sımsıcak… Dal dal, yaprak yaprak gölgemiz düşmeli; Sevda gülü gönlümüzde çatlayacak! Bin bir umudun bini bir para etmez Halden anlamaz günlerde miyiz söyle? Çare budur desek de çözüme yetmez, Güle küsecek günlerde miyiz söyle? Hayır, hayır! Bunlar gelir geçer rüyâ… Önümüzde upuzun üç yolumuz var. Bekliyor bizi sevgi dolu bir dünya… Üç yolun sonunda neler var, neler var? Üç yol da sevda köprüsünden geçiyor, Ufuklarda soylu sevda türküleri! Her şeye inat mı inat yükseliyor; Çiçek çiçek açan sevda türküleri!.. Ben sana susuzum, sen bana susuz, Özlem denizinin tam ortasındayız. Oysa bütün gündüzler huysuz mu huysuz? Gözlerimizde rüyâların cengi var! 28 Mayıs 2006
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Oyhan Hasan BILDIRKİ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |