Bir sanatçı başarısız olamaz; sanatçı olabilmek bir başarıdır. -Charles Horton Cooley |
|
||||||||||
|
Masmavi gökyüzü… Hüsnü Arkan’ın sesini duysam arada bir: "Bilmiyorum ne olacak, bakabilsem yarına Karanlık geldi her yol bana Her liman bana." Kuşlar kanat çırpsa, gözümün bakmaya yetmediği engin denizin üstünde. Hafif bir rüzgâr esse ama üşütmese… Üşütse bile, bir bardak sıcak çaya sığınmalıyım, üşüdükçe daha sıkı kavramalıyım bardağı… Hüsnü Arkan’ın sesini duysam arada bir: "Bir dokun bin ah dinle, döner dünya dert içinde Âdemoğlu nisyan ile biz isyan ile..." Simitçinin sesini duysam uzaktan… İki tane muzır çocuk görmeliyim, yaramazlık peşinde… Gülümsemeliyim… Beyaz köpükleri ardında bırakan bir de vapur görsem. Ona da gülümsesem… Hüsnü Arkan’ın sesini duysam arada bir: "Fincana kahve koydum gel aman Bugün şeytana uydum gel Ay doğdu dağın üstünden aman aman Dallarda beyaz çiçekler." Giden vapurun ardından havayı çeksem içime, duyduğum tek şey huzur olsa. Otursam balkonumda acele etmeden, günlük telaşlardan uzak… Hiçbir şey düşünmeden, gözlerimi gezdirmeliyim kuşlarda, denizde, gökyüzünde ve güneş pırıltılarında… Hüsnü Arkan’ın sesini duysam arada bir: "Dayandım gecenin karasına Artık kimse kıramaz beni O kül gibi deniz, o sessiz kız Kayıp bir sandala binip gitti." Kayıp bir sandala binip gitmiş kadar rüya, dağın üstünden doğan ay kadar gerçek olsam…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Hatice Öztürk, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |