İnsanlar yalnızca yaşamın amacının mutluluk olmadığını düşünmeye başlayınca, mutluluğa ulaşabilir. -George Orwell |
|
||||||||||
|
Yıldızlar kanıyor gökte Şehir uyuyor kaldırımların dizinde. Bulutlar parçalanıyor gecenin esmer teninde. Yürek yara bere içinde. Saçlarıma kederli bir eylül dokundu, Gözlerimde meleklerin ruhu. Kızma bana yağmurun çocuğu Yokluk, yoksulluk bu. Göz bebeklerimde bir tutam serseri ışık. Ne vakittir deniz kokmuyor saçlarım Gel, allı pullu baharlar getir eteğinde. Gel, ne de olsa duvarlar kokuna alışık. Hükümsüz bir hasretin koyundayım. Evet yağmurun çocuğu, Güvercinlerin uslu sevdası, baharın aykırı yolcusu, Dudaklarımı kanatıyor bu sarhoşluk Ne vakit dolacak içimdeki boşluk? Yürek zorda Şarkılar inadına zorba. Ruhum karanlığın bıçak sırtında. İstemiyorum gözlerinde yaşlanmak, İstemiyorum uğruna canımı adamak İstemiyorum sabahları yorgun uyanmak. Şayet sevmek buysa… Bir bilsen yağmurun çocuğu, bir bilsen… Kurşunlandı kalelerim Yağmalandı gülüşlerim Eskitildi sevinçlerim. Çırılçıplak kaldım. Boğazıma kadar yokluğa battım. Ruhumun en mahrem köşelerine yalnızlık bulaştırdım. Nereye gitsem, kapılar sağır. Bütün pencereler sürgünde Baş belası bir körlük insanların içinde Beterim; yılgın bir dilencinin ruhunda esirim. Uçurumun kenarında, bozgunlara gebeyim. Alın gözlerimdeki masumiyeti, Ben şehrin sırtındaki kambur gibiyim. İçimde kanayan yıldızların acısını taşıyorum. Denizdeki martıların taşıdığı sancı benim. Ben bilirim sabahların aksi yanını Ben öptüm rüzgarın vahşi dudaklarını. Benim adım yazar unutulmuş kaldırımlarda. Ben eskitirim yılların eskitemediğini Ben severim mor salkımlı bulutları; aylak güneşi. Yağ, yaz yağmuru, Yağ, çocukluğumun düş kokusu Yağ ki yıkansın şehir, Yıkansın çiçeklerin ruhu.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Hasibe Gezgin, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |