Ben bir kuşum; uçtum yuvadan... Artık ben nerede, eve dönme isteği nerede?.. -Leyla ve Mecnun, Fuzuli |
|
||||||||||
|
Nasıl bir dil söyler, hangi yürek seyreyler Gözlerden dökülen ateş damlasına meyleder Tene değmemiş bir elin suçlanması ihanetle Olsa idi bir yürekte mabet hiç sallanır mıydı? Hicvin bu kadar betbahlaşarak şiir olması Kusmayı, acıyı, iremi, solgun rengi tanıması Nasıl bir yürek ki bu densizlikten haz alması Garipliğe dalması, tahayyülün elan karışması Adam olamayana, adam diye hitap edenler Zahiri, ahiri, hakikati, zarureti hatta azimeti Gülü solduran güneşse, adam niye suçlanır Özlenen kan suları dahi rahmetle karşılaştırılır Rabbini bilmeyen günahı da bilmez, kalbi de Kırılan bir kalp varsa, onu da en iyi sahibi bilir Düşlerin kara olması, umudun kaybolmasıdır Kaybolan bir umut, kalpte ki imanı sorgulatır Bayrak bir âlemdir, temsilidir insanlığın şanıdır Sahipleniyorsan bir nefreti saklama dergâhın da Kolaysa eğer bir yürekte yeşertmek her âdemi Durma at neyleyim ben hiddeti, gazabı, cezayı Sevmiyorsan olmaz be güzelim boşuna kızma Günlerce yalvardım adeta sen bunlara baksana Aşk yoksa haz bulunmuyorsa, ahenk uzaktaysa Bir kelam, bir merhaba çok görülüyorsa bir düşün Ben seviyorum, sevdiğimi söylüyorum buradayım Ahkâm kesmeye kalkarsan sen bir kelamcı sıfatıyla Beni çaresizliğe mahkûm bırakırsan her gizemlerinle Güvenmez isen, yüreğini açmaz isen neyi beklersin
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mustafa Cilasun, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |