..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşam başlangıcı olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Ortamsal > Melika

2 Ağustos 2007
Martılar Yeşil Bugün  
Melika
Önüne düşüveren hayatın getirdiklerine, kazandıklarımıza

:BCFJ:
Gözlerini kırpıştırdı.Kapatıp tekrar açtı.Gözünün önündeki silik yüzleri biraz daha net görmeye çalıştı.Ne kadar görmek istese de nafile.İzler çok silikti.Ayırmaya çalıştı en çok hangisini özlemişti.

Önce, en acı veren babasıydı. Bastıramadığı özlem. Onunla yapmak istedikleri ve yarım kalan hayalleri. Babasını kaybedeli iki seneye yakın zaman geçmişti. Ama nedense o hala hastane odasında konuşuyor buluyordu, kendini. Hastanede başında beklerken babasının dinlenme zamanlarında elindeki küçük deftere sürekli yazmaya çalışırdı. Bazen gözünü açınca babası, onu elinde kalemle yazar görünce “gene mi şiir, boş ver şairler hep aç kalır” demişti. Oda gülümseyerek karşılık verdi, babasına. Geceleri babası ışıkları erken söndürdüğü için koridora çıkardı. Yazmaktan sıkılınca karakalemle resimler çalışır sabah babasına gösterirdi.

Bunlardan hoşlanırdı babası gülümser, “iyileşeyim bir sergi açalım” derdi. Babasını kaybetmişti. Ama açacakları sergi onun için hep ertelenen bir hayal olacaktı. Bir gün onun adına bir sergi açacak ve babası hep yanında olacaktı, bundan çok emindi.

Gözlerini kapattı. Bir an nerde olduğunu unutmuştu. Geminin yolcu salonunda ki çocuk çığlıkları ile kendine geldi. Geminin kalkmasını beklerken, dalıp gitmişti. Salondan dışarı çıkıp geminin güvertesine oturdu. Güneşin ışıklarının denizin üzerindeki kıpırtılarını seyretti.
Martıların uçuşlarını seyretti. Deniz güzeldi, martılar, eli yine kalemle kâğıda gitti. Gülümsedi ”burada ancak şiir yazılır, babacığım” dedi. Denizin kokusunu içine çekti. İki satır karaladıktan sonra, gözleri dalıp gitti yine. Sevdiği insanların yüzlerini “hep hatırlamak istiyorum” dedi kendine.

Gemi hareket etmişti. Kaybettiklerini ve kazandıklarını tarttıkça kazandığı şeylerin de az olmadığını anladı. Hayatta yorulmanın en güzel tarafı, gerçek dostları tanımak diye düşündü.. Yoksa arkadaşının dediği gibi “Bazı insanlar bu dünyaya verici olarak gelmişlerdir, bütün fedakârlıklar ve görevi üstlenmek onlara düşer. Bazıları da hep hazırcıdır, uğraşmak istemezler,” Belki de denge burada düşündü.

Gözü martılara takıldı Denizin rengi onların kanatlarına aksetmişti, yeşildi. Önce yeşil daha sonra yükseldikçe beyazlaşıyordu. Düşündükçe başına ağrılar giriyordu. En güzeli yazmak dedi. Arkasını döndü ayrıldığı tarafa baktı.

“ İçinde yıkılmış şehirler vardı şimdi./ Yakıp yıkan neydi./ Harabeye dönmüştü ve haindi
Zaman. / Köşe başında bekleyen tuzak mıydı?/ Yoksa sarıp sarmalayan tatlı bir huzur mu?”
Sustu……
Martılara döndü ve “martlar yeşil bu gün” diye, dökülüverdi dudaklarından.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Hastane Koridorları
Benim Öyküleri - 2 -
Bir Sabah Yürüyüşü
Benim Öykülerim - 1 -
Yaşlı Adam
Sorma
Karasız Bir Gün

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Yeni Caminin Güvercinleri [Şiir]
Uyut Beni [Şiir]
Sen Giderken [Şiir]
Dostlar Uğurladık [Şiir]
İnsan Yaşarken Hissetmeli [Şiir]
Sessizlik [Şiir]
Bir Akşamdı [Şiir]
Yamaç [Şiir]
Martılar... [Şiir]
Soğuk Havalar [Şiir]

Melika kimdir?

İnsan ve doğa sevgisini içimde hissetmem beni sanata ve edebiyata yöneltiyor; bunlarla bütünleştiriyor. Bunları insanlarla paylaşmak ise en mutlu anlarım.

Etkilendiği Yazarlar:
Ümit Yaşar Oğuzcan

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Melika, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.