..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Değişim dışında hiçbir şey sürekli değildir. -Heraklitos
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aşk > İdil Öztep

6 Haziran 2002
Tılsım  
İdil Öztep
ELLerim soguk, yuzum karanLIk kaLmaLI...

:BEEA:
   Bir gun, bir tek gun; sabahIndan aksamIna, aksamIndan diger gune... O gun seninLe hayboLmak istiyorum. Sadece sen ve ben, sadece gunes ve ay! ELLerimiz birbirinden kopmadan. Iste o gun sarILmak istiyorum sana, daha once hic sarILmadIgIm gibi... O gun sarILarak uyumak istiyorum. Bizim de kanatLarImIz oLdugunu gunese ve aya o gun gostermek istiyorum.
   Bir gece; sabahI oLmayan, sonsuzLuga uLasan. O gun seni kaybetmek istiyorum. Sadece ben ve sadece ay! Gunesimi de aLIp gitmeLisin o gece. ELLerim soguk, yuzum karanLIk kaLmaLI...
   Bir sabah; o geceden -o sonsuz geceden sonraki sabah- gozLerim hic acILmasIn istiyorum. YaLnIz,yapayaLnIz bir tek ben! Iste o sabah sen geLmeLisin, ben sonsuz karanLIga bakarken... Kucuk ve oLumLe yeni tanIsmIs masum bir cocuk gibi eLLerini cepLerine atmaLIsIn.
   Ve o cepte, o en sevdigim ceketinin cebinde 3 tane kaLem oLmaLI. Beyaz... KIrmIzI... ve siyah! Yeni gibi gorunen o kaLemLer huzursuzca durmaLI o terLi ufak avucLarInda.
   Ve o kaLemLerLe sen, basucuma oturup "PaLyaco makyajI" yapmaLIsIn bana... MutLu gorunmeLiyim... Sonsuz karanLIga bakarken ben, yine de mutLuyum yanInda. ALnImdan opup, gizLi gozyasLarInLa ayrILmaLIsIn yanImdan!
   Arkana bakmamaLIsIn giderken... Arkada bIraktIgIn aynI kaLacak biLmeLisin. Seni seven, sevginLe doLu bir kaLp yatacak orda... Seni Seviyorum diye haykIran!!!

.Eleştiriler & Yorumlar

:: Yaklaşımlar...
Gönderen: Ibrahim AKAY / Kocaeli/Türkiye
10 Temmuz 2007
Daha önceki yazılarınızla birlikte yapıyorum bu değerlendirmeyi. Anlatımalarınız genel bir çaresizliği ifade ediyor hep. Uğraşıp, elde edememeyi. Anlattıklarınızı hayel ederek okumaya çalışıyorum da, hep Natür-Mort renklerden kurulu sahneler geliyor gözümün önüne. Oyasa ki hayat ve aşk sadece çaresizliklerin paradoksunu yansıtan bir unsur değil. Bazen ümitsizliklerle dolu gibi görünen bu hissiyatlar, çözülmeyi bekleyen kreşandolar gibi karşımızda büyük ufuklar ve nehirler var edebilir. Bence bu güçlü kalemin yazacağı daha sıcak ve yüksek yoğunluklu yazıları da olabilir gibime geliyor... Selamlar... Ibrahim AKAY

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın sevgi ve aşk kümesinde bulunan diğer yazıları...
O Giderken...
Bitmeyecek Mektup
İşte Bu Zamanda Oynanmalı Kar Topu!

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Bugün çok sıkılıyorum.
Leylek Dede...
Beyaz Gökçe'ye.
Hissetmiyorsunuz
Rüya[1]
Öylesine Bir Gün
Rüya[2]

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Sevgi tanımı... [Şiir]
Bilir misin? [Şiir]
Neden çok sinirliyim? [Eleştiri]
Son Moda Gençlik [Eleştiri]
Ağlatan Palyaço [Eleştiri]
Taşı Toprağı Altınmış, Pöh! [Eleştiri]

İdil Öztep kimdir?

Yazmaya ne zaman nerede başladığımı hatırlamadığım gibi yazmayı ne zaman nerede bıraktığımı da hatırlamıyorum. . . Oysa mum ışığı altında kirli bir kağıda, kırık bir kalemle o an'ı yazmak gibisi yoktur. İşte ben hep o an'ı yazdım.

Etkilendiği Yazarlar:
Hakan Günday, Esmahan Aykol...

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © İdil Öztep, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.