Bir ülke bağımsız olmadan, bağımsızlık da erdem olmadan ayakta duramaz. -Rousseau |
|
||||||||||
|
San ki bir kar tanesi misali Melalimi okşayan kanaatinizle Siz biliyordum ki haklıydınız Bir isabet buyurdunuz Hatta uyardınız Bu fedakârca katkınız sizin Hamiyetperver şefkatinizin Uzanan salkım duygularını Aksettiriyordu halime adeta Sizin şahsıma şiir noktasında Son derece hassas olmanız Mefkûrenizin mevcut esenliğidir Yine tekerrür ediyorum ki Siz bir cihetten haklıydınız Ancak farkımız bir can olarak Yüreğimden sızacak satırların İddiasız olması sebepleriyle Siz dilediğiniz gibi değerlendiriniz Ders çalışacağınızı söylüyorsunuz O vakit sizde her çalışmanın da Bir emek olduğunu biliyorsunuz Emekler zevklerin esiri olamazlar Çünkü sadece nitelikle kalamazlar Konunun ahengi ritmik vurgularıyla Meramını okura beyan edebiliyorsa Maksat hâsıl olmuş diyebilmeliyiz Ama siz zevklerin nelere nispetle Anlam kazanacağını bilenlerdensiniz Zevkler bireyin kültür yapısına göre Anlam bulacağını düşünüyorum ben Ancak kültürü sadece bir bilgi olarak Nitelersek ve böyle yeterli görürsek Zannediyorum ki biraz çok yanılırız Usul, adap, kaide, muaşeret ve edep Zenginliği içinde değerlendirmeliyiz Siz, entelektüel bir kimliğin sahibi Müdavimi ve müntesibi olabilirsiniz Üst perdelerden seslene de bilirsiniz Hatta melalimi kerce de alabilirsiniz Çünkü kültürün sahibi elbet sizsiniz Bir can olarak, öğrenen mertliğimle Ben alt kültürün müdavimi bulunarak Tebaanın tarzında nefeslenip kalarak Fikrimizi ancak nispetle arz ediyorum Siz lütfedip kusurumuzu bağışlayınız
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mustafa CİLASUN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |