"Bazen bir mısra yaşamı değiştirir." -Kafka |
|
||||||||||
|
Gözlerimin önünde simlerden parıltılar Dağılıp gidiyorlar basit salınımlarla Önce bir sağa,bir sola sendeliyorum Peşine bir karanlık sarıyor etrafımı Düştüğümü hatırlıyorum en son yere Ve etrafımı saran o sessiz karanlık Tutup ellerimden ağır ağır çekiyor derinlere Ufak bir çocuk karşılıyor ilk durakta Koltuğunun altına sıkıştırdığı damalı topu Diğer elinde kuyruksuz uçurtmasıyla Az ileride uzun saçlı bir kız Üstünde forması elinde defteri kitabıyla İlerliyorum biraz daha derinleşiyor karanlıklar Uzak şehirde garip bir delikanlı Sürekli birşeyler karalıyor önündeki kağıda En sonunda bir kalp çiziyor Sonra batırıyor kalemi tam ortasına Sanki kendi kalbine batırmış gibi Başlıyor birden ağlamaya umarsızca Naçarlığın kapısında gördüğü acıyla... Elinde valizi bir kız çıkıp geliyor Eser kalmıyor o sert fırtınadan Boyunlarına vurdukları sıcak kelepçeyle Sımsıkı sarılıp kenetleniyorlar birbirlerine Sessizlik hüküm sürüyor dudaklarında Konuşmadan bakışıyorlar derin ahlar içinde Ertesi gün terminalin önündeler Fırtına hızlıca açıyor yelkenlerini Ve kız binip gidiyor başka mevsimlere... En sonuna ulaşıyorum karanlıkların Geceyi parçalıyor çalan telefon Ağlamaklı,tanımadık bir ses titriyor diğer ucunda Duruyor saat,gündüzler vefat ediyor Kefensiz gömülüyor can verdiği yerde Bir mezarın başında rastlıyorum o delikanlıya Toprağı taze,tarihi çok yakın Üstelik bir de resim var mezar taşında Garip delikanlının yılgınca ve durmadan Var gücüyle önündeki kağıdı karalarken Baktığı resmin aynısıydı bu... Birden açılıyor gözlerim,uyanıyorum Bir acı duyuyorum beynimin ortasında Bilmiyorum belki karanlıktan belki düştüğümden Ama her düştüğüm karanlığın içinde bir seni,bir de kendimi buluyorum...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © kerem yüce, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |