Yaşam kısa, sanat uzun, fırsat aceleci, deney aldatıcıdır. -Hippokrates |
|
||||||||||
|
Ruhum huzurla barınırken derinlerde Geceleri korkmadan sığındığım bir liman Parça parça emanet ettiğim yüzümü Yakamozları eşliğinde enginlere taşıyan Ama deniz olsun tüm sevdiklerimin adları. Bütün fırtınalara bıkmadan karşı koyan Farklı devinimlerden,farklı yüreklerden her canı Üşenmeden,gururla yüreğinde aşılayan Bir martıya mevsimini gösterip Bir balığa sevgiyle kucağını açan İçerken tuzluluğunu hissettirmeyen Deniz olsun tüm sevdiklerimin adları. Yirmi dört yıllık bir düşüncede Asırları peşine takıp sürükleyen Ve can pazarının tam ortasında Tebessüm ederek korkmadan ölüme giden Kimin ne dediğinden ziyade Ben ne dedim,neyi emanet ettim Diye adımlarken karanlık yolları Alnının çatısına konmuş bir yıldızla Karanlıkları ürkütüp aydınlıklara akıp giden Deniz olsun tüm sevdiklerimin adları. Gittiğinde her bir hücresi havaya karışıp Sarıdan bozma sıcak güneşe yön veren Bildiğinden şaşmayıp koşarken azraile Kanayan yüreğiyle açmamış gülleri sulayıp Her bahara aynı güzellikte tohumlar seren Göğsünde yatan aslanlara inanmış Gezmiş ama biraz da milatlara bulaşmış Deniz olsun tüm sevdiklerimin adları.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Kerem Yüce, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |