Sevginin ölçüsü ölçüsüz sevmektir. -Spinoza |
|
||||||||||
|
Bir avuç gözyaşı, yaraya basılan tuzdur. İşte böyle bir deniz kıyısında tüm şehirler hep birbirinin aynıdır. Tek ayrı yanları kalplerindeki yaralardır. Şehirlerde insana benzer kiminin bahtı açık, kimininki kapalıdır sonuna kadar. İçinde yaşayan insanlarda bundan nasibini alır çoğu kez. Hepsinin bir bağı vardır deniz ile az veya çok. Hepsinin çiğerleri tuzlu su ile dolmuştur ara sıra. Hepsi şu karşı taşlıkta geceleri ışıldayan deniz fenerinin taş kıyılarında geçen bir öyküsü vardır. Hepsi uzak ufukların ardında denizkızlarının varlığını düşlememiştir. Şehrin kayalıklarında denize karşı gökyüzünde yıldız kaydırmayan, avaz, avaz türkü söylemeyen parmakla sayılacak kadar azdır buralarda. Sesin olsun olmasın söylemelisin türkünü, dinlemeyen varsın dinlemesin. Ben bu sahil şehrine sonradan gelmiştim. Ne deniz gördüm bundan önce nede bir martı. Arnavut kaldırımını bile ilk kez orada gördüm...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © eyyüp yıldırmış, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |