Yaşam kısa, sanat uzun, fırsat aceleci, deney aldatıcıdır. -Hippokrates |
|
||||||||||
|
İyi de şimdi ne yapacağım. Parmakların gölgesini mi seyretmeliyim bir yazıda. … Yalnızlığım had safhada Boş bir ev, loş bir ışık, akordu bozuk gitar. Okunmamış kitaplar dolapta. Ruj izi bıraktığım boş bardaklar biriktiler önüme, mecalim yok mutfağa gitmeye, telefonumun cevapsız arama listesi, mesaj kutuları boş. Odama da kimse uğramadı bu gece. … Eski resimlere baktım Dudaklarıma hafif bir gülümseme oturttum. O da kalktı gitti demin. Şimdi bir şarkıyı mırıldanıyorlar “ ah yine o gurbet bestesi / günün minesi soldu. Yaralı kuşum hazan güneşim Güz ayazında kor ateşim bir söz uçur göğüm gün açsın Yad eller aldı bizi … haberini sal kara bahtımın / beni yanına al yarası saklım üzerime hatıran yağıyor bu yokluk yaktı bizi” Gözlerim eşlik etti bir süre dudaklarımdaki şarkıya… … Uykum varla yok arası Yanaklarım ıslak Ellerim soğuk Konuşacak kimsem yok Bir ses yok … Üzerimi örtmeden yatmalıyım, üşürsem daha çabuk uyurum. … Parmaklarımın gölgesinde kalsın bu yalnızlık… Bir gün yazılır… İyi geceler. Çiğdem TAŞ (02:02) 08 Mayıs 2008 Şarkı : Sezen Aksu / yarası saklım
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © çiğdem taş , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |