Yalnızlık güzel birşey, ama birilerinin yanınıza gelip yalnızlığın güzel birşey olduğunu söylemesi gerekir. -Balzac |
|
||||||||||
|
Aklım, beni seven dostlarımın eseriydi. Üzülmeyeyim diye beni terk eden adamların. Acısı benzeyenlerin. Aklım new yorktan güzel, Eyfel kulesinden gösterişli, Rumeli hisarındaki zindanların demirleri kadar paslıydı. Hasankeyf gibiydi aklım. Her giren üzerinde proje geliştiriyordu. Başka bir aklım yoktu ki... İkinci bir aklımın olmadığını unutuyorlardı. Kafasız bir kadın olmak isteyişim bundandı. - Onların hayatları bizden daha güzel lan dedim. - Ben de bazen kafasız bir kadın olmak istiyorum. İnce topuklularımın üstünde tıngırı mıngırı yürürken bileğimde asılı boş çantamdan küçük adamlar çıkartmak istiyorum. Dalga geçiyoruz ama cidden güzel c’leri t olarak okuyup bütün alfabeyi s.kiyorlar yuvarlayarak konuşuyorlar ama mutlular bizim onlardan neyimiz eksik. Dedi. O an Işılay’ı öpmek istedim. Mesafeler mesafeler mesafeler… ama ikimizde de fonda pamela seviyorum sensiz çalıyordu. Bu yeterliydi. Kaybedenler kulübünün radyo kayıtlarını dinledim Mert'in tavsiyesiyle. zevkliydi şiddetle önerebilirim. Kaybedenler Kulübü Mutlaka izlenmesi gereken bir filmdi. Bir kahve daha yaptım. Mert’in hiponeri hastası olduğunu öğrendim. O an aklımdaki en kötü hastalıkların hepsi bir adım geriye çekildi ve hiponeri ilk sırayı aldı. İnsan rüya görmeden nasıl yaşardı. Üzüldüm. Çok alakasız ama insanın aklıyla eski anıları anımsayıp zihninde canlandırabileceği gibi ağzıyla eski tatları anımsaya biliyor. Mutlaka deneyin. Ve insan ne tuhaftır ki anmak istemediği kişiyi her hangi saçma bir sebepten anıyordu. Hatta bu bazen iyi bir anının akla gelmesiyle oluyordu. İnsan neşterle birdi. Zaman geçse de izi kalıyordu, tadı kalıyordu, sızlıyordu insan yerlermiz. Şimdi ne gerek vardı bu kalabalığa dağılın ulan dedim aklımdakilere. Dağıldılar. Bir yıldızın düşüşüne şahit oldum geçen gece. Bu aynı düşeceğini hissettiğin bir çocuğu koşup kolundan tutmak gibi bir şeydi. Kayacağını hissedip gözlerini o yıldıza dikiyordun. Ama tutamıyordun. Ve nereye gidersen git ay seni takip ediyordu. Bir sürü iyi şey diledim. Kendimi unutmuşum. Şimdi yazarken fark ettim. İyi şeylere ihtiyacım yok muydu? Vardı. İnanmadığımdan böyle olmuş olabilirdi. Saymadım ama yağmur sonraları gök kuşağının bitimi de düştü ayak ucuma birkaç defa. Ne cin ne altın vardı ayaklarımın yere bastığı yerde. Ben vardım. Ayrılmadım oradan. Belki bir şapşal gelir beni bulur. Alır diye düşündüm. Kimse gelmedi. Gelmeyi bırak geçmedi. O an birini görsem “hey buraya bak ben gök kuşağının bitiminde duruyorum. Ne altın ne cin var. Ben varım. Ve bu senin şansın olabilir.“ Diyebilirdim. Hiç nasip olmadı. Belki de durduğum yer gökkuşağının başlangıcıydı… Not: Bir insana sahip olamazsınız, aitte. Bunlar çirkin şeyler. Ama sahipmiş gibi yaşıyoruz. Aitmişiz gibi tapıyoruz. Yapmayalım öyle. 29.04.11 – Çiğdem Taş
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © çiğdem taş , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |