Sevgi en azgın yüreği uysallaştırır, en uysal yüreği azdırır. -Alexis Delp |
|
||||||||||
|
Sana ait parçalarım acıyor. Sonra iğreniyorum seni her özlediğimde dokunduğun yerlerimden. Her gidişinde daha çok hayran oluyorum sana. Adama bak be ‘gitti’ diyorum. gitti. Susarak. En okkalı küfrü yüzümün bir köşesine asarak gitti. O küfürlerin bir... gün ellerini, dilini, bileklerini keseceğini bilerek gitti. Sonra geldi diyorum oh be. Ha ha….. ne şapşalım ya gene gidecek. Ölse kalmaz, ölse sevmez; sahi ölse ya. O zaman daha az üzüleceğime bahse girerim. Başka adamlara taparım. Başka adamlar ölsün isterim. Ben kimi sevsem ölsün isterim. Ama büyüdüm. Dikenli tellerden geçtim. Tenimin görmediği eziyet çekmediği meziyet kalmadı. Ah çektim. Kelimelerden bozma şiirler diktim. Parça parça çalındı. Olsun dedim. Varmış ben gibi kadınlar. Ben olmuşlar. Benim acımı sahiplenmişler dedim. Elbisemi sökmüşler kendilerine yamamışlar. Bunu kader sanmışlar. Çok hissetmek iyi değil. Sevdim onları, çoğaldım. Kafamdaki sesler benim değil. Hep başkalarından kalma acılar savurduğum. Ölürsem bu kendimden uzakta olmalı. Ve bilmeni isterim ki ben – senin hayatındaki hiçbir kadını ciddiye almıyorum. Herkese seni anlatıyorum. Bundan öyle zevk alıyorum ki. Varmışsın gibi oluyor. Seni herkes tanıyor. Benim tanımadığım herkes bile. Diyorum ya ben herkese seni anlatıyorum. Böyle sevilmek herkese nasip olmaz. Ama sen bu kadarını tahmin etmiyorsun.S.kinde bile değilim. Ben ölene kadar da beni anlamayacaksın. Bu yüzden ölmeyi sabırla bekliyorum. O gün geleceksin. Ve ben yüzünü öpeceğim. İçimi kararttım. Ezbere bildiğim elveda cümlelerine aç yüreğim. Hala doymadım hala doymadım. 24.02.2011 Çiğdem Taş
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © çiğdem taş , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |