Seviyorum, öyleyse varım. -Unamuno |
|
||||||||||
|
Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Toprağa düşen ecdadıma yanarım şimdi. Kurtuluşa koşarken; sana esir düştü(?!) Şahadetlerinin üstüne yattığınıza yanarım! Ebu Cehil’leri oldunuz başlarına; Ebu Süfyan’dan da beter!.. Onlar, kanlarıyla sularken bu toprağı; Torunları, üstünde ismini arıyor şimdi.. İnkar ettiniz; tarihte ne varsa varlıklarından. Umutlarını kırdınız; Yıktınız hayallerinde ne varsa!.. Terörü, “Ensar” bıraktınız onlara miras; Ve Amerika olmuş “Neccaşi”leri.. Kusturduğunuz kan; yaptığınız, anarşi.. Halepçe’ lerine seviniyorsunuz şimdi!. Bir kara bulut gibi yağınca Enfal; Ağızları memede bebelere!.. Vücutlarında Enfal karası yara bere.. Analarından ayrı savruldular; Her biri başka bir yere!. Onlara destek olmak bir yana; Miting bile yapmadınız bir kere?! İmansızlığınıza düşen işte bu ”güven”dir(!) Ya ”Birlik beraberlik” demeniz nedendir?! Onurunuzdur sürünen; şu yerdeki!.. ”Kahraman Irk” diye övünmeniz artık boşuna; Yaftanız “İslam” olsa da ölmüştür imanınız!.. Sizden kopuşumuz, kurtuluşumuz olur ancak! Size rağmen bize uzanan her el; ”Büyük Şeytan” deseniz de dostumuz sayılacak; Özgürlüğümü gömdüğünüz, ülkemi istiyorum ben!.. Çekin ellerinizi kaderimden!.. Ben, kendim olmak istiyorum. M. Nazım GÜLER
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © M.Nazım Güler, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |