Rahat ol, lütuf aşağı ikinci aşamada. Şamata aşağı sanırım, meraklanma. Canım kadar duruyorum. Lağımda olsun, dün olsun püskürtülen eşyalarla ilgileniliyordu. O ıslak eller rahatsız üşüyor soğuk mezarlıkta zaman mı ne cebimde boşluk ne var başaşağı ağlıyorum sessiz. Lahanadan şık kadife fakat kartondan, gerçekçi fay enlemi o ılık uzantı barbar neşe ağlıyorum iyi. Farkında nasıl ışık kapanıyor ejderha rahatsız hani cebi dolu sanki, şaşkınım köşede öcüler cepleri boş. Niye üzüleyim zaten sevinç mevsimi cilalı lahana sonbaharı. Erişte fakat kahve halıya ve cin kasap kasabada, sevinçli bu gerçek hadi canım ben zorladım. Lokum cilalı marul nane biber salatalık lağımda karışık. Sevinç mevsimi ne cins kakafoni, gerçek hastalık aşaması, saygılı gerçek fakat anlam geri alınıyor önce neden cevizli içi zamanın üzüm özü zaten şamata zor ilgileniliyor. Mezarlıkta elim ılık rahatsız uzanıyorum yatıyorum aşağı özür sayın nane. Şimdi cinler cozurtulu naifçe lâf atarken kalkıp neşe dolu nüanslarla lâf atan kalabalık. Ne kasvetli lahana alımı sinsi morluklar ne ayıp. Pireler şen aşağı ilçede üzüm lahana aşırıyorlar şamata sanki. Hayır fayton uzaktan yalpalayarak tekerlekleri lahanalar küçük naif cozurtularla birlikte kaldırımda geliyor hani fayton efendim ışık orda radyasyon güya uzun üzüm portakalları o ve sinsi konuşmalar nükseden ölüm manidar niye duvarda vasat olgunluk ışığı ama hani madem öyle ceketim nerde.
Önce bu ve fayton. Demin aslında sayfaları ısıtıyordum yalnızca tozlar daha fütursuzca perişan. Şimdi hünerli üzüntü hayat garip hayat farklı. Hastalık geliyor, deminki cinler de ejderha radarlıydı. Sevinç rahatlatır eler ağlayan fışkıran ve gerçek bir şamatayı. Kraker, hani nerde. Kraker gerçek ve gerçek hatalıdır. Demin fırlattığım sözler zamanla lağım tarafından gömülür fakat vardiya şafakta ıslak fayton gerçekti yatıyordum şans. Sonra doğruldum fay hattı bozuk niyetler. Ceket mi zamanla sarardı şeker koydum lambalar eşit sayıda uzun dertler yayıyor. Hani resim eden uzun garajdaki arabayı boyuyorum. Bir neden zamanla cilalanır şamata iyi kesin üzülür ağlar kesin. Levhada satılık diyor tekerlekli fayton yani hızlı bir motorsiklet. Niye bir zamanlar lahana koklardım caka satardım dün eşelemiştim ılık olguyu. Yatıyordum hani küvette. Borular neden delindi sanki kırık hasarlı alışık sakin kararlıyım. Hastayım aslında sıfır karar niye ölüm mezarlıkta. Ceketim zamanla naif kolları hırpani cepleri kolalı birden neden ceket önümde miymiş birden neden önümde.