Düşmekten yükselme doğar. -Victor Hugo |
|
||||||||||
|
Ey yüreğindeki sessizliği bozamayan, Ey beynindeki zincirleri kırıp ta Koynundaki acıya katlanamayan adam, Söyle! Neden yalnızsın böyle? Kafandaki cevapsız sorularla uğraşmaktan bıkmadın mı? Sıkılmadın mı kendikendine bu oyunu oynamaktan? Yada korkmuyor musun hala tek başına, ne bu cesaret? Hayatı paylaşarak yaşamak gerek, Sen yorulmadın mı bi başına kaldırmaya bütün dertleri? Pekala.. Bir karar ver artık Zaman tükendi.. Kıyametin eşiğine gelmişiz Ramak kalmış güneşin batışına.. Haberimiz yok.. Gece oluyor yine hatırlatayım dedim Bak bu son haykırışım sana Aklını başına topla! Gidiyorum birazdan Kalıcaksın yine yalnız başına.. Ey aklı çok olup ta kullanamayan adam Bu gece son ver bu gidişe Ve yarın mutlu bi şekilde git işine.. Etrafında birsürü güzellik var Görürsün, görmek istersen eğer Bak, iyice bak.. Epeyce yaklaştın sanırım Dokunacaksın birazdan Hissetmiyor musun sıcaklığını Fazla uzağa gitmiş olamaz Buralarda biyerde Elini uzatsan tutacaksın Ama birazcık çaba göster ne olur Yoksa hep böyle kalıcaksın.. Ey düşünmekten uyuyamayan düşünceli adam, Sınırlarını daralt biraz düşüncelerinin Mahfedeceksin, yazıkedeceksin kendine Sonra iki damla gözyaşı için Boğazına düğümleneceksin yine.. Biliyorum artık Seni iyice tanıyorum Çok zor bu durumda yaşamak Fakat yardım etmek istiyorum Dinle beni bu gece Kurtar kendini lütfen İnan herşey çok basit hayatta Zorlaştıran sensin.. Biraz çaba göster sadece Herşey birdenbire çözülecektir Keşke daha önce deneseydim diyeceksin.. Ey duygularını sergilemekten çekinen utangaç adam, Utanmadan söyle Haykır dünyaya hissettiklerini.. Bırak yansın cümle alem sözlerinden Bırak kahrolsunlar, ağlasınlar Bırak çekip gitsinler istemezlerse.. Sen biran evvel söyle Kader kapısını kapatmadan Bırak kalsın kalanlar geride Görmezlerse yitip gidenleri.. Ey yüreğine gömülmüş çıkamayan adam, Saçmalama daha fazla da Yok et içindeki bu anlamsız kasveti An, bocalama anı değil Saklanıp ağlama anı hiç değil.. Dur da dinle beni Bak göreceksin elbet Herşey düzelecek.. Ey aşktan gözü kör olan dengesiz adam, Bitsin sürgün yaşantın artık Sen de özgürce yaşa korkmadan Özgürce uç semalarda zümrütü anka gibi.. Ama hiçbizaman sapma Gerçekle hayal arasındaki ince çizgiden.. Her iki tarafta çok tehlikeli çünkü Bir ip cambazı gibi olmalısın Aşkla kalabilmek için her daim.. Ey uzun zaman sonra kendine bakıp haykıran adam, Sözlerinde biraz ince hesaplar var sanırım Ya tutarsa diye gitme bu sefer Ya tutmazsa diye yap hesaplarını.. Hep felsefeyle, psikolojiyle bir yere kadar Asıl ideoloji yüreğinin tam ortasında yatıyor Keşfettiğin zaman anlayacaksın Onu dinlemeye başladığında ise Kendi mesihin olacaksın.. ULAŞ TUZAK
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ulaş Tuzak, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |