..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Düşmekten yükselme doğar. -Victor Hugo
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > İlişkiler > Didem

2 Ocak 2010
Gündüz Düşleri 1  
Göz bebeğim, Göz bebeğinin En Derininde

Didem

Yanıyorum alev alev... Yanaklarımdan, kulaklarımdan, ellerimden tüm sinir uçlarımdan alevler fışkırıyor. Sanki bir yanım buz tutmuş, diğer yanım ise alev alev yanıyor. Şu an uyumak, korkunun serin sularına atılmak, uykunun girdaplarında boğulmak, bilinmezlerle karşılaşmak istiyorum. Bir bakış, bir his, bir güvence özlemimde.

:BDHB:
Yanıyorum alev alev... Yanaklarımdan, kulaklarımdan, ellerimden tüm sinir uçlarımdan alevler fışkırıyor. Sanki bir yanım buz tutmuş, diğer yanım ise alev alev yanıyor. Şu an uyumak, korkunun serin sularına atılmak, uykunun girdaplarında boğulmak, bilinmezlerle karşılaşmak istiyorum. Bir bakış, bir his, bir güvence özlemimde.

Saç tokamı attım başımdan, kızıl hareli saçlarım ipek bir fluar gibi omuzlarıma yayıldı, içimdeki alev kadar olmasa da sımsıcak bir odada çırılçıplak oturmak, saçlarımın taranırken okşanmasından zevk almak, mest olmak istiyorum. Kızıştığımı hissediyorum, her an üstüne atlayabilirim, ruhum bedenimden ayrılıp bir zıplayışta sırtına çıkıyor, bacaklarımı doluyorum bedenine, üstüne çıktığımda parçan yarım kalıyor, gitarla çaldığın parçayı da, çalışını da dinlemeye bayılıyorum aslında, sadece gitar yerine beni çalmanı istiyorum.

Yıllar önce Pera Cafe de yaptığın gibi, gözlerimi kapamalıyım ve parmakların özenle dolaşsın elimde, bileğimde, benliğimde. Aslında ellerini bir yandan hissediyorum yüzümde dolaşıyor, işaret parmağın saçımın bir kısmını sol kulağımın arkasına atıyor. Göz bebeğim, göz bebeğinin en derininde kendimizden yansıyan benliğimizle bakıyoruz birbirimize.

Çaldığın parçanın adını hatırlamıyorum, cd den müziğin çaldığını duyarak seninle sarmaş dolaş dans ediyorum, öyle sımsıkı sarılıyoruz ki birbirimize, dengemizi bozarak devriliyoruz yere, yerdeki yumuşacık tüylü halıyı parmaklarımla okşuyorum. Senin parmakların önce yüzümde sonra boynumda dolaşıyor. Dokunuşlarınla kendimden geçiyor, bir yandan müziğinle sevişiyorum. Her şeyimle sana teslimim şu an, beni baştan yaratıyor, her dokunuşunla canıma can katıyorsun. Titriyorum yanında aynı eski günlerdeki gibi, sana dokunmamak için kendimi zaptetmeme vücudumun ruhumun isyan edişi gibi, Bonzai ağacını şekillendiren biri gibi özenle dokunuyorsun bana, bir yandan kendinden emin, bir yandan güvenli, bir yandan yeni doğan bebeği kucağına almaya korkarcasına, hele o bakışların anlatıyor bana senin sevgini, benim senin için olan önemimi, değerimi, sevgi ırmağında yıkanıyorum, gözümden iki damla yaş dökülüyor, dudaklarınla içiyorsun gözyaşlarımı, endişe ile kısılıyor yüzün, canımı yakmış olmaktan korkuyorsun. Korkma diyorum sadece çok mutluyum. Mutluluktan akıyor gözyaşlarım, başımı alıp göğsüne yaslıyor, usulca saçlarımı okşuyorsun. İç içe geçmiş bir halde, yumuşak tüylü halının üstünde birbirimizin sıcaklığıyla uykunun kollarına gidiyoruz birlikte.      

.Eleştiriler & Yorumlar

:: Zevkle okunuyor...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
16 Nisan 2010
"Cesurca" ifadesi bana biraz hafif geldi,ama yerine hangi ifadeyi koyacağımı da bulamadım.Çok güzel,desem uymuyor,şahane desem abarttın diyenler çıkabilir,"hayır abartmadım hatta abartamadım" diye savunmak zorunda kalacağım kendimi.Ancak bu denemeden anladığım bir şey var o da şu:her şey çok doğal olarak anlatılmış.Yazarını yürekten kutluyorum.Saygılarımla...Ömer Faruk Bey bu samimi ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.Sevgi ve Saygılarımla.Didem

:: :)
Gönderen: Serdar Aygün / , Türkiye
9 Şubat 2010
"Geçmiş, unutulduğu ölçüde geçmiştir ve sevginin bilinen tek ölçüsü, ölçüsüz sevmektir." der Spinoza. Edebiyatın iki kürek kemiğimiz arasındaki ürperme olduğunu söyleyen Nabakov'a göre ise geçmiş sadece ürpermedir. Her ne şekilde olursa olsun, geçmişi anımsamak bir yerde yazıyı anımsamaktır zaten. Elinize sağlık. (Not: "Sımsıkı" ve "gözbebeği" kelimeleri birleşik yazılır. Güzel bir yazıda imla hatasını içim kaldırmadı.) Serdar Bey, değerli yorumunuz ile beni onurlandırdınız ve hatamı belirttiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim.Sevgi ve Saygılarımla.Didem

:: ...
Gönderen: Serdar Aygün / , Türkiye
9 Şubat 2010
Bu yazıya yorum yaptım; fakat -teknik nedenlerden ötürü olacak- yazı altında görünmedi. Bu göründüğü takdirde yorumu tekrar yazacağım.

:: anlatım ve içerik ve çok iyi
Gönderen: kemal düz / , Türkiye
15 Ocak 2010
anlamıtım biçim ve içerik olarak ilginç ve güzel; doğal, sadeç abartısız duygu dolu ritmik öğelerle bezenmiş bir yazı..elinize yüreğinize sağlık... Yorumunuzla beni onurlandırdınız, çok teşekkür ederim Kemal Bey.Sevgi ve saygılarımla.Didem

:: cesurca..
Gönderen: Aysu / , Türkiye
4 Ocak 2010
yazar bayanların özgür oluşları ve içindekileri eğmeden bükmeden dolaştırmadan da açıkça yazabilmelerinin taraftarıyım sevgiler.Aysu Haklısınız biraz zor ve ürkütücü olsa da gerekli,sevgiler. Didem

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın İlişkiler kümesinde bulunan diğer yazıları...
Duru Sohbetler 1
Anlamlandırma Arayışı
Bir Aldanışın Ardından
İyi ki Var Can Dostlar
Yıkıcı Eleştiriler
Mutluluk Anahtarlarına Örnekler

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Cem Mumcu - Kendine Bakma Kitabı
Duru Sohbetler 2
Korkuların; Engellerindir Yaşam Sevinçlerinin!
Sarmaşık Sakal Yansımaları
Hayal Kafesi
Gündüz Düşlerim 2
Sekiz Saniye Yansımalarım B
Gözlem Yansımalarım2
Kısalara Selam
Kendimi Kaybettim, Hükümsüzdür!

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Kırılmak [Şiir]
Yaşam yakında yakala [Şiir]
Sanatla Soluklanmak [Şiir]
Haykırmak İstiyorum [Şiir]
Anne Çocuk Eğitim Vakfı - Anne Destek Semineri [Öykü]
Gelen Gülüş [Öykü]

Didem kimdir?

Kendini arayan, dünyayı ,hayatı anlamlandırmaya ve onun içinde etkin olarak var olmaya çalışan, suskunlar ordusundan ayrılmaya çabalayan biriyim. Yazılarımda bazen; aklımdan, yüreğimden, içimden geçenleri, bazende farklı kişilikleri deneyimleme örneklerimi görebilirsiniz.

Etkilendiği Yazarlar:
Doğan Cüceloğlu, Jülide Sevim, Üstün Dökmen, Louise Hay,Allice Miller,Leyla Navaro,Emre Kongar,Kemal Sayar, Milan Kundera, Engin Geçtan,Türkay Demir, Gabriel Garcia Marquez, J.R.R.Tolkien,

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Didem, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.