En bilge insanlar bile arasıra bir iki zırvadan hoşlanırlar. -Roald Dahl |
|
||||||||||
|
Seni özledim; Gittiğim kentlerden seni getirdim en çok Girdiğim denizlerden, tenimde en çok sen kaldın Bavulumda en çok seni taşıdım Tüm bozuk paralarımda, parmak izin vardı Seni gezdirdim dudak kenarımda Avuç avuç seni içtim, buz gibi sularda Seni kokladım ismini bilmediğim çiçeklerde Seni özledim; Aldığım hediyelik eşyalarda senin suretin, en çok Kırılmaz bardak takımı, gözlerinin aynası İçtiğimiz kahveden bir kilo aldım, kokunu özledim Sokak aralarında rengarenk bayraklar; sen Çalgıcılar, zenci satıcılar, çocuklar Dolaştığım heryerden en çok seni getirdim Seni taşıdım heybemde en çok Seni özledim; Paris’te eiffel’e çıktım, tüm kentte suretin Milano’da çarşı bazaar kokundan geçilmiyor Erbil’de tarihe ismin kazılmış, okuyamıyorum Kimliğimde, pasaportumda senin resmin Adımın olduğu yerde senin adın Medeni halim evli, her ne hikmetse Seni özledim; Boğazda martılara simit attım, seni öttüler Yanımda resmine uzun uzun baktım, gülümsedin En çok gülüşünü getirdim yanımda En çok aşk’ını arayıp buldum Adını dahi duymadığım topraklardan Seni özledim; Duymadığım şairleri, yazarları okudum Seni taşıdılar kucağıma Seni bekledim, Pekin’de ördek yiyecektik beraber Seni özledim en çok, Tanrı’yı unuturcasına Bir sokak dilencisine selam verdim Gülümsedi, sigarasını derin derin çekti Seni o dumandan alıp geldim Ben en çok seninle geldim Seni getirdim en çok Seni özledim heryerde Ülkemde, ülkem dışında heryerde Tanrı’dan daha çok, aradım seni Özlüyorum seni. Seyfettin araç Harbiye 05/10/2009
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © seyfettin araç, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |