Bir deliyle başederken, yapılacak en mantıklı şey normal rolü yapmak. -Herman Hesse |
|
||||||||||
|
Nasıl bir boşluktayım, yatıyorum ama hiçbir yerim yere değmiyor. Yürüyorum ama ayaklarım yere basmıyor. Düşünüyorum ama düşünemiyorum. Bir boşluk kafamda, uçuyorum da uçuyorum. Dokunuyorum, bir boşluk ve yine dokunuyorum ama hiçbir şey hissetmiyorum. Sonra bir bakıyorum ellerim kollarım var ama yok. Oysaki onlar da benim değilmiş. Sonra bomboş bakıyorum doluyu görmek için. Bakıyorum, bakmaya çalışıyorum ama göremiyorum. Gözlerimi ovuşturuyorum ama görmez olmuş gözlerim. Hatta biraz daha ovuşturuyorum, kör olmuşum ben. Aynaya bakıyorum öylesine boş bakan bir çift göz ve bilinçsiz bir kütle. Öylece bakıyor bana, bomboş, kör gibi… Parmağımı götürüyorum aynadaki görüntünün gözüne. Korkak bir kol yavaş yavaş, şuursuzca kalkıyor. Bir parmak ürpererek yaklaşıyor karşısındaki ele. Ve buluşuyorlar gözünde görüntünün. Ama bir bakıyorum ki gözüm kör olmuş, parmağım parmakla buluşmuş oysaki gözü hiçe sayarak. Ve şimdi ayırıyorum parmağımı parmağımdan. İkimiz de sol göğsümüze götürüyoruz elimizi. Nasıl bir acıdır oradaki, nasıl bir boşluk ve nasıl bir kırıklıktır, inanamıyorum. Sesini dinlemeye çalışıyorum umutsuzca atıyor ama öylesine atıyor, bomboş. Söküp atıyorum yerinden. Kalpsiz bir beden, acıyla çırpınan bir ruh kalıyor elimde… Funda...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Funda Doğan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |