Güvercin ve Simitçi Teyze
(Funda Doğan) 9 Mayıs 2014 |
İronik |
| |
Hayat diyorum, bazıları için çok zor… Aklımda ayakları olmayan güvercinler, aklımda simitçi teyze… |
|
Sokak Lambası
(Funda Doğan) 20 Kasım 2013 |
Yaşam |
| |
Loş bir oda, soğuk, tozlu... Bir saat duvarda, ömrün azaldığını fısıldıyor yavaş yavaş, sessizliğin içinde, sessizliğe inat. |
|
Bekleyen ve Beklenen
(Funda Doğan) 10 Kasım 2013 |
Yaşam |
| |
Hayat beklemekle geçiyor. Herkes birilerini, bir şeyleri bekliyor mutlu olmak için. Hayatta hep bir bekleyen ve beklenen var aslında. |
|
Gri Yollar
(Funda Doğan) 18 Eylül 2013 |
Yaşam |
| |
Bir gri, bir yol gibi, ne siyah ne beyaz, ne başlangıç ne bitiş, bir yol gibi, öylesine arada, öylesine belirsiz… |
|
İlk Mandalina Kokusu
(Funda Doğan) 8 Mayıs 2013 |
Anı |
| |
İlk mandalina kokusuyla yıllar öncesinde buluyorum kendimi... Her mandalina kokusu, hazan mevsimine götürmeden önce, küçücük bir evde sessiz bir yasa götürür beni... |
|
Islak İstiklal
(Funda Doğan) 10 Aralık 2012 |
İronik |
| |
Bir umut… Uzun bir an… “Keşke birkaç saat öncesinde olsaydım” diyorum bir an… |
|
Sessiz Buluşma
(Funda Doğan) 26 Aralık 2011 |
Yaşam |
| |
Bir an gök yüzü yarılıyor, her yer aydınlanıyor... İçimde birşeyler kopuyor... Ardından acıklı korkutucu bir ses... Şimşek çakıyor... |
|
Hayat İşte, Sadece...
(Funda Doğan) 3 Ekim 2011 |
Yaşam |
| |
Hayat işte, karanlıktan sonra aydınlığa varacak, bilinmezliklerdeki bilineni hep arayacak, hayallerden asla vazgeçmeyecek, yine bekleyecek ve yine bekletecek. Hayat işte… |
|
Güneşin Battığı Yerde
(Funda Doğan) 18 Aralık 2010 |
Yaşam |
| |
Buradan herkes mutlu, herkes kaygısız… Bense, bilinmeyen bir meçhule yolculukta, biraz korku dolu, biraz endişe… |
|
Boşluklar
(Funda Doğan) 3 Haziran 2010 |
Yüzleşme |
| |
Nasıl bir acıdır oradaki, nasıl bir boşluk ve nasıl bir kırıklıktır... |
|
Çocukluktan Kalmış Bir Yıldız
(Funda Doğan) 23 Aralık 2009 |
Yaşam |
| |
Yine aynı başlangıç cümleleri dökülüyor dilimden. Yine nasıl başlayacağımı bilmiyorum ve yine soruyorum “nereden başlamalıyım?”. Her başlangıç neden bu kadar zor olur ki? |
|
Doğruya Doğru
(Funda Doğan) 2 Aralık 2007 |
İronik |
| |
Uzaklaşmak… Her şeyi bir kenara bırakmak… Çekip gitmek uzak dünyalara… Kimsesizce… |
|
|
"Hergün gittiğim yolda bugün bir değişiklik yaptım ve başımı sağa çevirdim. Güneş doğuyordu..."
|
|