Bilim şaşkınlıkla başlar. -Aristoteles |
|
||||||||||
|
Bırakın karanlık kalsın bu gece.İzin verin kalbimin iyilikle dolu kısmının alçak kahkahalara yenik düşmesine.Bu gece ruhumdaki cadılar doluşmalı odama.Bir soluk çekmeliyim sonsuzluğa doğru.Yalnızlığa meydan okuyacağım artık!Silahlarım hazır olmalı. Sığınağımın tahta kapıları gıcırdayarak açılıyor.Birazdan beyaz saçlı,dökük dişli kötü tarafım belirecek sahnede.Belki hepinize çocukluk hikayelerinizdeki zehirli elmadan yedirmeye çalışacağım.Ya da bir iğneyle sonsuza dek uyutacağım hepinizi.Kabuslara mahkum kalacaksınız.Kocaman sarayın içinde bir ben kalacağım ayakta.Güleceğim hepinize.Kazandığımı ilan edeceğim çünkü siz savaşmaktan aciz olacak hatta savaştan habersiz kalacaksınız.Oysa ben,tek taraflı uğraşımda zararı kendime verdiğimi bilmeden,size bahşettiğim sonsuz gençliği farketmeden sevineceğim.Sonunda ise çok özlediğim yalnızlığımın içinde kaybolacağım.Gözyaşına dönüşecek çığlıklarım.Uyandırmak isteyeceğim tüm prensesleri,prensleri,kahramanları.Yalvaracağım geri dönmeleri için.Sonra bir peri kıpırdanacak aralarından.Meydan okuyacak bana.Bense sıkıldığım kötülüğüme sarılmak için yeni bir sebep bulduğumdan git gide acımasız olacağım.Zavallı periyi sizi koruduğu için cezalandıracağım. Sonunda yine ben olan peri kazanacak ve mutlu sonla bitecek hikaye.Öyle öğretilecek ki bu mutlu sonlar bize,hayatın sayfaları eskimiş bir masaldan farksız olduğunu sanacağız.Pamuk prenses olmak isteyeceğiz,Noel Baba’yı bekleyeceğiz umutsuzca.Bir gün soracaklar “Noel Baba’ya inanıyor musun?”Elbette inanacağım.Bana kömür bırakmadığı için sevinmişimdir hep.Karşımdakileri bunu sordukları için ayıplarken,aslında testi geçememiş olduğumu farketmeyeceğim.Hâla sevinebilecek ve heyecan duyabilecek durumdaysam büyümemişim demektir,ama ben bunu asla öğrenemeyeceğim. Güçlüklerle karşı karşıya kaldığımda efsanevi insanları bekliyeceğim.Gelmediklerinde anneme koşacağım hemen.Neden gelmediler?Terkedilmişlik dolacak içime,hayatımın geri kalanında hep taşıyacağım bu duyguyu.Eğer bugün aşklarda,kavgalarda ve barışmalarda bir kahraman aranıyorsa bundandır işte.Oysa büyük adam olunca,yüzünüzü annenizin kucağına gömüp hüzün gözyaşlarını akıtamayacaksınız. Bu geceyi karanlık bırakın!Güneş doğana kadar büyümek denen süreçte kıvranmak,kötüyü ve iyiyi tanımak ve güçlü olmak istiyorum.Kahraman beklemekten bıktım,kahraman olmak istiyorum.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İnci Çiçekoğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |