İnsan kendini bilmeli. Gerçeği keşfetmeye yaramasa da, yaşamayı öğretiyor. Ve bundan daha güzel birşey yok. -Pascal |
|
||||||||||
|
Ne sorar oldun hal hatır Nede anlar oldun halden Dışarıda yarım metre kar Çatılar altında insanlar Sıcak sobalar yanında ovuşturulan eller Hani ateşimdin üşüyen kalbimi ısıtan Hani yaz güneşimdin çığlar altında yaşama bağlayan Hani nefestin, bir yudum suydun dil, damak kuruduğunda Hani bu gece erken gelecektin her zamankinden Sanki biraz geç mi kaldın, yoksa biz mi kaldık geç baharı yaşamaya Sessiz bir gecenin başlangıcından az önce başladı kelimelerin art ardına dizilişleri mısralarımda. Şimdi yoksun, belki de varsın elimi uzatsam tutabilecek kadar uzakta. Nice zaman geldi geçti yalnızlık, bazen bir ömür gibi geldi geçti, bazen ise birkaç dakikada. Bu sefer geçmiyor, geçemiyor belki de diyordum kapı çalındı birkaç saniye önce. Kim o dememe gerek bile olmadan biliyorum senin geldiğini ve diyorsun ben geldim diye. Hoş geldin baharım, kış bitimlerinden sonra uğrayan ilkbaharım. Seninle yaza ulaşmak nede güzel olacaktır kim bilir, bütün ağaçlar yeşillenip çiçek açacak ve çiçekler dallarda meyvelere dönecek salkım salkım. Göçmen kuşlar gelecek sonra akın akın, sürüler halinde konacaklar kanat çırpışlarıyla yüreğime, sonra yaz gelecek gecenin en geç vakitlerinde bile üşütmeyen karanlıklarda güneş olup aydınlık edeceksin gülümsemelerinle gülümsemelerimi. Mevsim kışken hep bahar hayalleri kurulur, sonu yaz olan kelebeklerin kanat çırpışları gelir akla. Üzerimize giydiğimiz zırhların çıkarılıp güven elbiselerinin giyildiği, göklerden kar yerine yağmur yağarken sokaklarda el ele tutuşarak gezildiği ilkbaharlar gelir hep aklımıza. Oysa mevsim kış ve dışarıda yarım metre kar, küçük çocukların karın içinde kaybolduğu, büyüklerin evden dışarı çıkmaya korktukları, eldivenlerle berelerin, kaşkollarla yünlü kazakların ilkbaharıdır kış. Kimse bilmez aslında bütün mevsimlerimin sen olduğunu ve mevsimin ilkbahar olduğunu. Dışarıda varsın olsun metrelerce kar, soğuk ve ayaz olsun geceler, karanlık olsun, güneş hiç görünmesin yüzyıllarca gökyüzünde, gökten kar yerine buz yağsın isterse, sen varsın artık her dakika, her an yanımda ve sen varsan mevsim en sert kışa rağmen ilkbahar.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Sinan Yıldırım, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |