..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşam kısa, sanat uzun, fırsat aceleci, deney aldatıcıdır. -Hippokrates
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Barış Ünlü
Barış Ünlü - Yalnızlığın Sahibi
Site İçi Arama:

Eleştiri
  Ne Kadar Duyarlıyız? (Barış Ünlü) 8 Ocak 2009 Savaş ve Afetler 

Bu yazı yaşanan her kötü ve olumsuz olay sonrası sessiz kalıp kulaklarını her türlü bağırışa, yalvarışa ve de bunları durdurun diyenlere.Kendimize sadece ne kadar da duyarlı olduğumuzu sormak için de yazdım.

Ne Kadar Duyarlıyız? - 2 (Barış Ünlü) 31 Ocak 2009 Politik Olaylar ve Görüşler 

İsrail sevdalısı gibi davrananlara karşı ve Davos'taki olayları İsrail'in lehine yorumlayanların ve de dünya gözünde değerimizin düştüğünü savunanlara karşı okuyucuları ve halkı bilinçlendirmek adına birkaç kelam ettim.

Ne Kadar Duyarlıyız? - 3 (Barış Ünlü) 4 Nisan 2009 Politik Olaylar ve Görüşler 

Dünyada ve özellikle ülkemizde yaşanan terör belası ve bu yüzden çektiğimiz acıları hafiften anımsatan ve bu terör belasına karşı ve bunları önleyemeyenler ya da önlemek istemeyenlere karşı duyarlı olmamız gerektiğini söyleyen bir yazı...

Ne Kadar Duyarlıyız? - 4 (Barış Ünlü) 3 Mayıs 2009 Toplum ve Birey 

Her konuda bu Türk halkı olarak bir ve bütün olalım...

Ne Kadar Duyarlıyız? - 5 (Barış Ünlü) 4 Mayıs 2009 Toplum ve Birey 

Ülkemizde yaşanan ve bulunan bir sorun ve o sorunu düzeltmek üzerine yazılmış bir yazı...

Ne Kadar Duyarlıyız? - 6 (Barış Ünlü) 6 Mayıs 2009 Günlük Olaylar 

Mayısın ilk günlerinde yaşanan acı ve vahşet dolu bir olay üzerine düşüncelerimi ve tavsiyelerimi yansıtan bir yazı...

Ne Kadar Duyarlıyız? - 7 (Barış Ünlü) 23 Mayıs 2009 Türkiye 

Türkiye'de yaşanan bazı sorunlar üzerine bildiklerimi ve görüşlerimi aktarmak üzerine güzel Türkiye'mizde yaşayan ırkların bir barış çerçevesinde yaşamasını dilediğim bir yazı...

Ne Kadar Duyarlıyız? - 8 (Barış Ünlü) 28 Mayıs 2009 Kesinlikle Karşıyım! 

Bu yazı 27 Mayıs 1960'ta yaşanan darbe üzerine ve darbeler yüzünden yaşanan birçok acı üzerine yazıldı...

Ne Kadar Duyarlıyız? - 9 (Barış Ünlü) 6 Haziran 2009 Yazarlar ve Yapıtlar 

Kurtlar Vadisi dizisi ve filmi adlı yapıtın bu ülkenin gerçeklerinin ortaya çıkartılmasında çok çok önemli bir yeri vardır.Ve bu gerçeklerin bizler tarafından benimsenmesinde yarattığı büyük katkıyı ve diziyle ilgili olumlu ve olumsuz görüşlerimi anlatan bir yazı...

Zar Adam ve Luke Rhinehart (Barış Ünlü) 27 Ocak 2010 Yazarlar ve Yapıtlar 

Okuduğum iki kitap olan Zar Adam ve Zar Adamın Peşinden isimli kitaplar ve yazarı Luke Rhinehart'ı eleştirdim kendimce...

Ne Kadar Duyarlıyız? - 10 (Barış Ünlü) 28 Ocak 2010 Günlük Olaylar 

Gündemimizi meşgul eden balyoz darbe planı üzerine düşündüklerimi yazdım...

Düşücelerimizi kimselerden korkmadan söylemeye çalışalım.Ve buna göre düşüncelerimizi kaleme döküp hiçbir şeyden korkmadan cesurca yazabilen kalemler olalım...

Hayatı toz pembe gibi gördüğümüz için yüzümüze çarpan kapkara gerçekleri unutur olduk...

Bazıları der ya hayat kötü ve bunalım yüklü diye ama böyle diyenler bilmez ki bir gülümsemeyle insanın günü güzel geçer.Ya da insan gülümsedikten sonra isterse en beter bela üzerimize bulaşsın yine de bizim için güzel bir gün olur.Yeter ki insanlar gülsün ve gülmeyi bir ömür boyu unutmasın...

Ben seni köpek gibi severken belediye gibi zehirleme olur mu?

Aşk doyasıya bağlanmaksa karşındaki insana, öyleyse her insan birer sevgili...

İnsan her düşündüğünü dememeli yoksa açık yürekliyim benden başkası dürüst değil gibi davranırsa hayatın acı bir sillesini bir gün yüzüne yiyebilir.

Hani derler ya demirden korksaydık trene binmezdik ben de diyorum ki böyle diyenlere yağmurdan korksaydık banyoya girmezdik

İnsan tek bir nokta olup bir yerde son bulacağına üç nokta olarak kalsın ve hayatı hiç son bulmasın hep devam etsin...

Ağladın ya bensiz bir sahilde yapayalnız gördüm ya seni öyle perişan dayanamadım gözünden düşen her bir damlaya ve atladım yüreğindeki açılmamış sevdaya ve bıraktım sevdana kendimi sonum ne olur bilmeden sadece sana ve geleceğe bakarak bir mutlu hayatı diledim

Daha bir şey yapmasam da şu hayat denen şey de.Elbet ben de bulacağım bir fırsat ve kaderimi iyi yolda çizip yapacağım güzelliklerle üç nokta gibi olup onun gibi sonsuz kalıp hatırlanacağım her bir anı da ve her bir hafıza da...

AÇILIM

Televizyonlarda dönüyor bir açılım
Yok kürt açılımı
Yok başka bir açılım
Bırakalımda açan ne açıyorsa açsın
Açan neresini açıyorsa açsın
Olayların dışında olanlar olarak
Bizlerde biraz kafalarımızı açsak ya
Ortalık ana baba günü gibi iken
Beyinlerimize bilgiler koysak olmaz mı?
Olmaz mı canım Türkiye'm
Biraz daha bilgili ve kültürlü olsak?

Amin

Yükseklerde uçan birçok zengin
Alçaklarda kalan birçok fakir
Hangisi daha gururlu?
Hangisi daha cesur hayata karşı?
Ben ayıramam ikisini
Kim iyi, kim kötü bu hayatta ben bilemem
Ama bir şey bilinmeli ki
Her gidenin ardında edilir
Sadece birkaç dua ve amin

GALATASARAY - 2

Mazimizde bir güzelliksin
Kalplerimizde bir ışıltısın
Ruhlarımızda yatan bir aslansın
Seviyoruz seni var mı ötesi
Var mı sendeki gibi yıldız oyuncular başkasında
Unutabilir miyiz Hagi'yi, Prekazi'yi

Hadi durma aslanım
Giy üzerine hepimizin kutsalı olanı
Ve çık sahaya hiç korkmadan
Sal rakiplerinin üzerine korkunu
Al getir biz taraftarlara
En güzel kupaları ve başarıları
Çünkü sen 1905'te var oldun
Ve hiç bitmeyecek bir sevda gibi
Şimdi tüm kalplerde yaşıyorsun
Ve yaşamaya da devam edeceksin aslanım

GÖZLERİN - 3

Nereye baksam o var
Hangi hayale dalsam hep o önüme geliyor
Hangi yöne çevirsem gözlerimi yine o karşımda
Ben anlayamadım seni
Çözemedim gözlerindeki sırrı
Anlayamadım o çocuksu bakışlarını
Sanki dondurma isteyen bir çocuk gibi
Öyle hevesli bakıyorsun bana
Ama hep öyle masum ve çocuksu bak
Hep o çocuk halinle kal hayatta
Çünkü ben unutmadım gözlerini hiçbir an
Hayatta olmasam da sen eskisi gibi
30 yıl geçse de hep aynı güzellikle bak hayata

İYİ Kİ VARSIN RUHUM

İyi ki varsın bu bedende
İyi ki hep bendesin
Nereye gitsem benimlesin
Hep kal benimle de solmayayım
Mesafe koyma bana da
Kalayım yanında seninle baş başa
Ah! ruhum bir gün gidersen
Ne eder bu boş bedenim sensiz bir başına

Barış Ünlü

19.05.2009 16:53:42 Alışılmayan sevgiler 

Aşkı Sığdıramamak Dizelere

Aşk ne acayip bir kelime ama sığdıramaz oldum kelimelere onu belki de aklıma gelir birkaç kelamda anlatırım herkese sevmenin güzelliğini;

Yüreğin sevdiğinin güzelliği adına atıyorsa
Sadece ama sadece sevdiğini düşlüyorsan
Sevdiğin her gece rüyalarını süslüyorsa
Dizelere sığdıramıyorsan sevdiğini
Şarkıların hiçbirisi sevdiğini güzel anlatamıyor diyorsan
Arkadaş sen çoktan aşık olmuşsun 
Gerisi sevdiğini ikna etmekte bu aşk için.

18.05.2009 13:50:55 Alışılmayan sevgiler 

Kendimi seninle birlikte kendimde bulduğum sevdam

Boşluk tümüyle hayatımı kaplarken ben öylece bir köşede sinmiş bedenimle beraber senden bir iz arar oldum.İstediğim ve dilediğim peri masalı aşkım olan sen bir türlü çıkmıyordun ortalara.Ellerim boş kalmıştı ve kalbim sensiz durmuştu zaten hiç atarken görmedim ki kalbimi sensiz geçirdiğim her saniye ve her günde.Ama şunu bil ki ben seni o küçüklüğünün eşsiz güzelliğinde tanıyıp sevdim ve sana olan sevgim hala aynı seni gördüğüm o ilk gün ki gibi çocuksu halimle devam ediyor.Ben seninle birlikte bulamadığım kendimi bulup ortaya çıkarttım yeni bir keşif gibi.Kendimi seninle buldum.Ve şu günlerde ve hatta bu gün seni anar oldum çevremdeki her bir canlı ile seni gönülden düşleyerek...

17.05.2009 17:01:53 Alışılmayan sevgiler 

Sensiz kaldığım birkaç saat
Günün en yitik saatinde yorgun bedenimi yerden kaldırmak için verdiğim uğraş yerine salıyorum kendimi uykunun sıcaklığına.Böyle kalmak en iyisi diyerek unutuyorum saat kaçtır veya dünyada ne olup bitiyor diye aklımı unutup bırakıyorum her bir şeyi.Ama seni düşlemeden de edemiyor bu aklım.Düşüncelerimi senin için salıyorum fezaya doğru.Göklerde, en kuytuluklarda ve hiç bilinmeyen yerlerde yankılanıyor senin adına.Anlatıyorum seni sevmek nasıl bir şeymiş bu dünyadaki her bir canlıya.Duysunlar istiyorum seni bu yeryüzünde ne kadar canlı varsa.Hepsi öğrensin seni ve anlasın seni nasıl sevdiğimi.Şiirlere sığdıramaz oldum bu güzelliğini.Şarkıların hiçbirisi seni bu kadar güzel anlatmıyor benim anlattığım kadar.Sensiz kaldığım şu birkaç saatte uykuyu seçiyorum ayakta kalmak yerine.Seçtiğim uyku ile seni düşlüyorum her bir rüyayda.Gördüğüm her bir rüyada gördüğüm güzelliğinle kalkamaz oldum yataktan.Açamaz oldum gözlerimi rüyamda seni görürken.Unutma sevdiğim sen nerede olursan ol ben seni her yerde hatta rüyalarımda bile seveceğim.Sen beni gördükçe, unutmadıkça hep yanında kalacağım.Yanında kalıp hayatına her daim ışıltı ve masallardaki gibi mutluluk katacağım.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Barış Ünlü, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 12:24:42